Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 884
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • 1st floor
Аз, честно казано, бих се замислила за Cosori. Имам Instanr Pot и някои неща са много дразнещи и недоизмислени. За коледа подарих един уред на Cosori на щерката - доста по-добре ми изглеждаха като качество. Естествено, не мога да ги сравня коректно, но ако се налага да купувам мултикукър, бих проучила внимателно косори-то.

# 376
  • Бургас
Непокорна какви са недостатъците на Инстант пота?

Аз имам Филипс мултикукър без налягане и много го ползвам, от доста години, но искам да го сменя с по-нов и то най-вече заради купата. Имам две купи, пращала съм ги да им сменят покритието, но нещо последния път много бързо се развали .
Аз съм фен на Нинджа, вече гледам,  има и Технополис, Зора и др.сайтове, но неговата купа пак е с покритите.
Затова изглежда, че  Инстант пот е най-добрия вариант с неговата стоманена купа, има и аксесоари допълнително да се купят, което е супер, български сайт.

Кой модел обаче се затруднявам. Гледам разни клипчета, но те ме объркват още повече. Бях се засилила към най-новия модел, но нещо като че ли не е много харесван.

Имам си еърфрайър, но така или иначе не пречи да има такава функция. Единствено, че под аспиратора не може да се побере нещо много високо. Мисля, че някоя от нинджите беше 65 см с отворен капак. Сегашния ми е мисля около 7л., пак толкова търся.

# 377
  • 1st floor
Аз имам този

Не ми харесва, че дъното не е плоско и като сипя мазнина, отива в краищата. Не ми харесва един улей в горната част, който трудно се чисти. Не ме харесва супер обемния втори капак, който е труден за съхранение. Както и невъзможността за се разглобява и почиства решетката му, докато е в гаранция. Допълнителният съд за готвене на пара изглежда трагично зле, никога не съм го ползвала, а поръчах стоманената купичка с дупките. Решетката с дръжките също е много недоизмислена. Като ги обърнеш нагоре за лесно вадене, драстично намаляват диаметъра на площта, която може да се ползва и става само за някакви супер малки съдове. Наобратно пък е нестабилна. Замених я със силиконов слинг. Плюсовете са доста повече и върши перфектна работа, но тия неща остават един горчив привкус. Повечето от тях са могли много лесно да ги поправят и не знам защо не са си мръднали пръста.

# 378
  • European Union
Аз съм с Pro Crisp и още не съм му открила недостатъци. Откакто го купих, ползвам фурната само за питка. Вече изхвърлих микровълновата, която държахме основно заради грила, сега май ще разкарам и печката.

# 379
Непокорна, с Про Крисп точно тези неща са оправени Simple Smile
И аз съм супер доволна. Затова и в предни постове писах, че който има възможност най-добрият вариант е да си вземе Про-то.

# 380
  • 1st floor
Непокорна, с Про Крисп точно тези неща са оправени Simple Smile
И аз съм супер доволна. Затова и в предни постове писах, че който има възможност най-добрият вариант е да си вземе Про-то.
Само за плоското дъно знаех.
Ама наистина трябва да си некадърник, за да проектираш съд за готвене с издуто дъно. И тия кошници Grinning

# 381
  • Бургас
https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-pro-crisp-air-fryer-7-6l/

За този говорите, нали?

Мислех си за този с един капак, но май него не харесват.

# 382
  • 1st floor
За предишната му версия, без въртящото се копче. Не ме разбирайте погрешно - аз се го харесвам и го ползвам нон стоп, но изброените неща много ме дразнят. Simple Smile
Сега се загледах в линка и май само вътрешният съд са се постарали да оправят. Останалото е същото, доколкото виждам.

За този с капак две в едно много често чета лоши отзиви. Аз не бих рискувала.

# 383
Аз също имам тази кошница с дупките, поръчана от сайта. Гледах клипче с разликите между двата уреда на един готвач. Много добре ги обясни и имаше доста неща. Мен засега нищо не ме дразни. Grinning Но най-вече ми допада невъзможността да се върти купата, докато се готви, пържи и т.н. и дръжките.... абе доста неща са. Навремето и аз се чудех за какво ще плащам тази разлика отгоре за Про-то, но се убедих, че напълно си струва Simple Smile

# 384
  • 1st floor
Да, да! Сигурно има и други разлики, но аз изредих само тия, където мен ме дразнят. Grinning Въртенето не ме дразни, защото с едната ръка държа, с другата бъркам. Обаче тая вдлъбнатина по средата е супер тъпа. Пак си става сотирането, ама е мега глупаво.

# 385
Аз също имам тази кошница с дупките, поръчана от сайта. Гледах клипче с разликите между двата уреда на един готвач. Много добре ги обясни и имаше доста неща. Мен засега нищо не ме дразни. Grinning Но най-вече ми допада невъзможността да се върти купата, докато се готви, пържи и т.н. и дръжките.... абе доста неща са. Навремето и аз се чудех за какво ще плащам тази разлика отгоре за Про-то, но се убедих, че напълно си струва Simple Smile
Не съм забелязала да се върти особено купата, моят е Дуо Изи, т.е. без дръжки на съда. Но има отвътре някакви като гумени или силиконови неща да са, които опират в стените на купата и пречат поне донякъде. Е, ако я сложа празна и пробвам дали ще се завърти - да, тогава си се движи. Но при разбъркване на храната не забелязвам такъв проблем, не е като да трябва да я придържам че да не шава. Очаквах по-проблемно да ми е това че не е с дръжки и се бях примирила предварително защото търсих по-бюджетен, оказа се че не е.
Но те променят по моделите си постояно та си трябва да се гледа наистина при кой кое как е и да се четат и отзиви от други хора. Моят може да е по-базов модел но е пак от сравнително новите им, мисля.

# 386
Аз, честно казано, бих се замислила за Cosori. Имам Instanr Pot и някои неща са много дразнещи и недоизмислени. За коледа подарих един уред на Cosori на щерката - доста по-добре ми изглеждаха като качество. Естествено, не мога да ги сравня коректно, но ако се налага да купувам мултикукър, бих проучила внимателно косори-то.
Аз пък с удоволствие се разделих с Косорито и се радвам на два уреда Инстант Пот- най- добрата ми инвестиция.

# 387
  • 1st floor
Аз пък с удоволствие се разделих с Косорито и се радвам на два уреда Инстант Пот- най- добрата ми инвестиция.
E, твоето мнение е по-меродавно. Аз Косори не съм ползвала.

# 388
Аз съм с инстант пот с единия капак и дън много доволна,но нямам база за сравнение. Нямам никакви оплаквания.

# 389
И аз нямам оплаквания никакви, но съм с Ево плюс с плоско дъно и дръжки. Май се оплаквам, че вече го няма Евото и се наложи да купя на детето Про плюс, че много държа на тези дръжки. Използва го много, даже му мие целия капак в миялна. Аз не смея. Без налягане не бих купила. Радвам се, че нямам гигантски втори капак, но имам отделен фрайер.
Капакът на Нинджата отделя ли се изцяло?

Общи условия

Активация на акаунт