Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 881
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
  • Мнения: 3 022
Аз имам фраер на Нинджа, просто е супер. Даже купих същия и на щерката, не позмях да рискувам с най-новия им модел, а взех като моя, поне съм го изпробвала.
Комбинираният ми е Инстант с един капак. Доволна съм от кукъра, ползвам активно бавното готвене, налягането, сотирането, справя се отлично. Дразни ме, че няма как да се почисти между реотаните на фраера. Самият фраер също е компромисен, сравнен с Нинджата. Но пък ми върши идеална работа за запичане на сготвената под налягане манджа. Не бих се лишила от нито един от двата уреда.

# 391
  • Мнения: 561
Днес за първи път готвя свинско с грах и моркови на slow cook с ръчна настойка за 4 часа на висока температура, 1 час стоя на последната черта на preheating без да продължи на cooking, след което го спрях и махах уплътнителния пръстен и сложих механизма за изпускане на пара на позиция Vent. От тогава минаха 30мин, таймера си тече, но продължава да е на preheating. Четох, че е нормално времето за предварително загряване да е по-дълго, но не мога да преценя дали реално се готви или просто граха си стои на топличко. Моделът е DUO PLUS WITH WISPER QUIET.

# 392
  • Мнения: 2 094
Здравейте момичета, от известно време се дразня на бавното готвене на месо на печката, а имам една стара руска алуминиева тенджера под налягане, която се води за много надеждна, но самият факт че е от алуминий ме отказва да я ползвам. Имам отделно еърфрайър - фурна и оризоварка. В инстапот ми харесва съда от стомана, но се чудя дали да се хвърлям на голям съд като съм свикнала да готвя, бъркам, добавя непрекъснато и някак не мога да си представя да сложа всичко, да го оставя и да стане како трябва. Инстапот за себе си си представям само като оризоварка и теннджера под налягане. Има ли смисъл тогава. И дали за тези цели ще ми стигне този от 3 литра?

# 393
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Аз имам 8-литров. Изобщо не ми е голям. Но аз си го ползвам за разнообразни ястия и не само. 3 л е прекалено малък, предвид че полезния му обем е 2/3. А с бобови, например, се пълни до 1/2. Когато готвиш под налягане, няма какво да бъркаш, нито да отваряш. Бързо се свиква и се адаптира човек с начина на готвене.
Аз бих препоръчала около 5-6-литров уред, освен ако не се готви по 1-2 порции.

# 394
  • Мнения: 24 875
3 литра е супер малък обем, имай предвид че не се пълни цялата тенджера като готвиш под налягане. А и някой път ще ти хрумне да сложиш вътре някой по-голям кокал или фенер от я патка, я нещо друго...
В по-голямата тенджера можеш и по-малко да сложиш, има си начини дори и за малко количество ориз ако е толкова зорът. А малката от 3 литра е едно нищо, този уред повече ще ти заема място отколкото да ти върши работа.
Съветът ми е да прегледаш в сайта им раздела с аксесоарите, там има и резервни вътрешни съдове, съответно са дадени и размерите им. И да сравниш визуално или както искаш със съдовете у вас и съответно да си направиш сметката половината или 2/3 от обема как ще са ти.
Тези по 5-6 литра по-добре звучат, нямам представа колко души храниш и дали ядете по повече от веднъж или готвите отделно за всяко хранене. Дори и тези от 7-8 литра не са чак толкова огромни колкото звучат така написано, ако пък сте семейство в което готвите не само малки количества.
Аз готвя само за себе си и пак тези от 3 литра не ги погледнах втори път, освен да се зачудя купува ли ги някой изобщо.

# 395
  • Мнения: 2 802
Аз съм с 8 литра. Готвя да двама най-често.

Ако имаш място и възможност, според мен купи голям.

# 396
  • София
  • Мнения: 20 200
Голям взимай.

# 397
  • Sofia
  • Мнения: 1 617
Мусаката колко време я готвите под налягане? Без запичането ме интересува.
В нета чета различни времена от 5 до 25 мин. Едното ми се струва кратко, другото твърде дълго...

# 398
  • Мнения: 2 041
Аз даже за 3 бих я сложила, колкото за картофите.Simple Smile

# 399
  • Мнения: 24 875
За 25 минути под налягане ще имаш кремсупа накрая...
5 минути под налягане за неща дето са и на ситни парченца не е толкова малко, особено както предполагам и че не изпускат налягането баш веднага след това а продължава да си се готви още.

# 400
  • Мнения: 2 167
5мин под налягане и после още 10 за запичане на заливката

# 401
  • ВАРНА
  • Мнения: 1 620
След като задуша каймата с подправките без капак, добавям картофите на кубчета, малко вода и пускам за 3-4 мин. под налягане - не повече.
Изпускам го без да го чакам и отварям.
Напълно достатъчни са като минути.

# 402
  • Sofia
  • Мнения: 1 617
Благодаря ви Blush
Готвих 7 минути. Картофите ми бяха ясни, но някак за месото се колебаех, било то и кайма...
Но да, със сортирането преди и запичането след си се събира време. Стана добре. И на 5 мин. ще е екстра.
25 минути наистина е абсурд, освен ако не целим бебешка каша или супа, да.

# 403
  • Мнения: 15 087
Мусаката колко време я готвите под налягане? Без запичането ме интересува.
В нета чета различни времена от 5 до 25 мин. Едното ми се струва кратко, другото твърде дълго...
Зависи от картофите. Аз я правя с домашни и я слагам за 3 мин..

# 404
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Аз я правя за 5-7 Мин в зависимост от картофите. Понякога за 5 не се получават, може би защото слагам и домати. Но в повечето случаи са достатъчни. Сотирането и запичането са си отделно. Аз я запичам за 15 Мин на Грил (моят е комбиниран), за сотирането не знам време, но докато ми харесат каймата и лукът на вид. Картофите ги слагам сурови, добавям домати и вода и веднага пускам под налягане. Не ги запържвам.

Общи условия

Активация на акаунт