Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 786
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Галдучо, ако си се спряла на Instant Pot Pro, просто го купи. Резервен вътрешен съд ще заредят.
Аз така бих постъпила.

# 586
  • Бургас
Свърши промоцията, но пак ще го дебна. Дано и съдът да се появи.

Гледах по клиповете, че коментират за дъното и на този съд е право, а не заоблено доколкото разбрах. И не се въртяло докато бъркаш.

# 587
  • до най-прекрасния мъж
Свърши промоцията, но пак ще го дебна. Дано и съдът да се появи.

Гледах по клиповете, че коментират за дъното и на този съд е право, а не заоблено доколкото разбрах. И не се въртяло докато бъркаш.
Аз съм с Дуо Крисп+АФ. Няма дръжки и дъното е издуто. За три години ползване нищо от това не ми е пречело. Да, дръжки може би ще е по-добре да има, но при сотиране и после деглазиране, ми е в пъти по-лесно купата да се завърта, за да деглазирам добре. Про-то има други плюсове, които за мен са по-важни - по-висока Т на запичане 232 срещу 205 при Дуото и повече степени на сотиране 6 при Про, 2 при Дуо (понякога силното ми е силно, слабото, прекалено слабо). Втори съд може да се купи и допълнително, това не би ми било критерий при избор.

# 588
Аз съм с Дуо Изи, съвсем базов. Върти се леко съдът понякога, но не е съвсем свободно поставен де, има отвътре някакви силиконови като тампони които опират в стените. Та не е да се мърда само с поглед, определено, но мърда си пак. Не ми пречи.
Втори съд наистина е най-лесното да се вземе по всяко друго време, намират се и кодове за безплатна доставка така че и това не е фактор толкова.

# 589
  • на Мелмак
Аз съм с Про - то, деглазирането е лесно, предполагам като при другите. Аз си взех обаче още две допълнителни тенджери, ей така, да не ми липсват Joy след като си взех уреда, разбира се и си се ядосвах, че не съм ги взела заедно с него.

# 590
Аз за капак се дразнех, че ако просто извадя съда и прибера в хладилника, стои без капак, оказа се че нямам от нещо друго подходящ размер. Те продават но за мен не си струва тая цена за един прост капак за тенджера, не е нещо специално. Накрая си взех от китайците комплект силиконови и мирясах, много удачни се оказаха. Лягат плътно и си е добре затворено с тях, ползвам си другите размери в комплекта за по-малки съдове, моите са общо 5.
За още един съд също си мисля, но ще е по-нататък евентуално.

# 591
Скоро Лидл пускаха универсален капак на много добра цена, който става и на Про-то. Майка си купи за нейния, мен малко ме е яд, че не взех. Но си имам стандартни, които пасват на моя Про.

# 592
  • до най-прекрасния мъж
Не е по темата, но понеже съм с един съд само, пресипвам ястието в буркани или кутии и така съхранявам. Така и ястието остава по-дълго свежо. Иначе, капак от тенджера на Пирекс ми пасва, също и капак от тиган Тефал. В магазините за домашни потреби вероятно ще се намерят подходящи капаци.

# 593
Имам от тези стъклените със силиконова периферия които пасват на повече от един размер, те наистина са много удобни, просто не е подходящ размер за съда на мултикукъра, моят е за по-големи неща.
Аз също някои неща ги пресипвам, но за супа например не ми се занимава и я прибирам с все тенджерата.

# 594
  • Бургас
Идеята за няколко съда е да сготвиш подред няколко неща. Примерно докато изстива едното, а не да чакаш да изстива за да пресипеш, да миеш т.е  да не губиш време. Много е удобно така. Аз пресипвам след като се нахраним- остатъка, до тогава си стои в съда.

# 595
  • до най-прекрасния мъж
Да, да, разбирам каква е идеята, но съм с малка кухня и нямам опция за съхранение и на втори съд. Аз наливам вряло яденето и обръщам на капачка, така се и вакуумира от топлината. Със сигурност е по-удобно да има и втори съд, на мен също понякога ми липсва не само втори съд, но и втори уред. С времето свикнах да комбинирам така нещата, че винаги да ми е чист съда. Затова и давам тази идея.

# 596
Аз винаги присипвам в друга тенджера,за да може съдът за готвене да е свободен.

# 597
На всеки домакинството и навиците са различни, съответно и нуждата от повече от един съд за мултикукъра. Хубаво е че го има като опция, пък вече всеки си знае трябва ли му или не.

# 598
  • Сливен
Момичета,купих си екстрактора за кафе и чай.Ако някой го има може ли да сподели за подходящо кафе и хубав плодов насипен чай.

# 599
  • София
Момичета,купих си екстрактора за кафе и чай.Ако някой го има може ли да сподели за подходящо кафе и хубав плодов насипен чай.
Дори не бях чувала за такова кафе. Ще ми е интересно да науча, но не бих си купила такава джаджа вероятно. Прочетох, че можело и с блендер.

Аз имам една дилема. Искам да направя доматена яхния, като сложа 1 консерва домати на кубчета и различни зеленчуци. Въпросът ми е дали може да мина само с течността от доматите, без да прибавям вода? Или ще загори?

Общи условия

Активация на акаунт