Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 899
  • 734
  •   1
Отговори
# 345
  • София
  • Мнения: 345
На сайта им има ръководство,ето линк  https://instantpot.bg/instrukcii/?§ion=collapse2__1
Разгледайте сайта-има рецепти и съвети. Има и фейсбук страница-там също има рецепти

# 346
  • Мнения: 241
Момичета, току що осъзнах, че съм ви подвела и рецептата за пилето с ориз не е тази от сайта на Instant pot, а тази: https://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/a19677130/instant-po … -and-rice-recipe/

За съжаление не мога да редактирам стария коментар.

Рецептата е тази от сайта на instant pot. Спомням си че готвенето беше 8 мин под налягане и сложих филето цяло, след което накрая го накъсах с вилица.
Много добре се е получило.
Ще споделите ли рецепта-време и програма?

# 347
  • Бургас
  • Мнения: 256
Здравейте, имаме кокали от 3 обезкостени джолана.
Какво мога да направя с тях?
Бульон, евентуално?
Примерна рецепта?

# 348
  • Мнения: 2 041
Бих ги сложила за 30 минути високо налягане със сол, черен пипер, два дафинови листа и шест зрънца бахар. Водата по желание. Аз лично обичам с по-малко.

# 349
  • Мнения: 24 882
Зависи дали гониш просто бульон който да ти е за готвене или искаш т.нар. костен бульон където е извлечен колагенът.
В първия случай наистина половин час или малко повече на високо налягане стига, може да си сложиш и малко лук, морков или нещо друго да го овкусиш.
Във втория мисля че по-дълго ще иска, такова не съм пробвала още но без налягане се вари много дълго - може и над денонощие. Не си писала от какво животно са костите че и това дава разлика, но при всяко положение няма да е за половин час ако това целиш.

# 350
  • Бургас
  • Мнения: 256
Колагена ме интересува.
Знаете ли, колко време да бъде под налягане?

# 351
  • Мнения: 1 792
Юрист, за хубав костен бульон се варят кокали от пасищни животни. Включваш пота на бавно готвене, костите, вода да ги покрие, супена лъжица оцет и зеленчуци каквито харесвате/морков, лук, пъщарнак, целина..../и каквито имате. Вариш минимум 24ч, а може и 48ч за по-наситен вкус. Ако бульона е от пилешки 12ч са достатъчни. Преди консумация се овкусява със сол и подправки.

# 352
  • Мнения: 24 882
Колагена ме интересува.
Знаете ли, колко време да бъде под налягане?
Пак не казваш от какво животно са ти кокалите... А за костен бульон има значение.

# 353
  • Бургас
  • Мнения: 256
Да. Извинявам се.
Свински са джоланите.

# 354
  • Мнения: 24 882
За свински го водят че се вари между 12 и 24 часа но това е за бавно готвене. До към 5-6 би трябвало да са му напълно достатъчни ако е под налягане. Слага се и някоя и друга лъжица оцет, че извличал колагена по-добре.
За телешки кости дават 24-48 часа на бавно, затова питах защото времето се различава и то не с малко.

# 355
  • Мнения: 13 684
5 часа под налягане? Според мен не е добра идея.
Трябва да е на бавно готвене.

# 356
  • Мнения: 24 882
Един приятел ги прави тия неща, аз също не съм и не знам дали бих пробвала с часове под налягане но явно може. А и ако не беше ОК, предполагам няма да може да се задава такова време на програмата под налягане, знам ли. Срещала съм и такива рецепти.
Още не съм изпробвала кукъра за костен бульон точно, нямам откъде да се снабдя с хубави кокали.

# 357
  • Мнения: 2 167
Някой правил ли е пилешко месо,подходящо за пълнеж на дюнер? Чудя се на каква програма, градуси и време ще стане добре.

# 358
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Някой правил ли е пилешко месо,подходящо за пълнеж на дюнер? Чудя се на каква програма, градуси и време ще стане добре.
Пробвала съм на шиш нанизано пилешко, точно като за дюнер. Вкусно беше, но понеже става дебел пласт месо, се изпича трудно и отвън пресъхва, докато се получи във вътрешността. В един Тик ток канал бях гледала как го прави един човек, но той нанизваше доста месо и периодично режеше изпеченото, също както правят в дюнерджийниците. Вижда ми се играчка и се отказах да пробвам. Може би овкусено като за дюнер и изпечено до готовност под формата на пържоли? Програма Roast, на 180-190°С, докато се получи. Аз правих с гърди, сухо стана.

# 359
  • Бургас
  • Мнения: 256
Здравейте, вчера си подпалих уреда. Сложих го под аспиратора, съответно на котлоните. Не знам как ги включих, при все че са заключени, но това са фактите . Банално Simple Smile.

Както и да е. Днес ще си купя нов. Отново същият -Instant Pot DUO CRISP + AIR FRYER 8л..

Исках да си го купя от официалния сайт, но, там има в наличност единствено 5,7л.

Въпреки, че в сайта е по скъп със 120лв, исках от там, но ще се наложи от Технополис, където се продава за 400лв.

Въпрос - някой купувал ли е от техномагазините и има ли проблем след това, с експлоатацията му?

Общи условия

Активация на акаунт