Instant Pot - тема 5 - мнения, рецепти и съвети

• 28 766
  • 734
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря ви, момичета.
Искам уж на фраера на Пота да пробвам, лесно и вкусно. Не купувам готови и замразени, аз си ги правя, но нещо на фурна много не ми допадат. Пържени стават хубави, но предпочитам печени, уж по-здравословни, но нещо все не мога да ги нацеля.

# 631
Стават си хубави в еърфраера, просто по-бавно. Може и да трябва да нагодиш малко температура или време докато нацелиш как ви харесват на вас. Но омаслявай панировката - независимо дали е галета или корнфлейкс, иначе става просто суха и препечена и не са така апетитни.

# 632
Аз се включвам да кажа, че при Pro Crist + Airfryer кисело мляко се прави на функцията sous vide. Изпробвано е няколко пъти и действа безотказно. Отдавна не съм правила, мисля, че е време.

# 633
Момичета, как правите пилешки хапки, филенца и пържолки на ИП Про Крисп?
Специално за пил.хапки, нарязвам месото, овкусявам го с майонеза 1-2 лъжици,соев сос,сол,черен пипер. Оставям да постоят в тази марината, покле овалвам в панировка корн флекс и пека, всеки път различно, наблюдавам месото . Вчера например 2 х 10 мин на 170 гродуса станаха супер,друг пэт пускам трети път/ или увеличавам Т.

# 634
На коя функция от еър фрайър -а?
Аз освен пот-а, имам инстант пот еър фрайър-а и трябва да кажа че никак не се спогаждаме. Искам да направя пиле със зеленчуци, като в сач. Е месото стана много твърдо, морковите и те си останаха твърди. Използвах програма roast и пекох сигурно 70 минути. Защото кошницата беше до средата. Някъде бъркам, ама не знам къде.
Като пробвах месото с термометъра Т беше 50 градуса. А трябва да бъде 75.
Ако имате опит, моля дайте насоки.

# 635
Като в сач не мисля че може да стане в еърфраер, то няма нищо общо като приготвяне.
Пилешко не съм пекла в еърфраер по-големи парчета от горно бутче или горно с долно заедно, изпича си се супер и става бързо но край мен някои пекат по цяло пиле и козват че също става добре.
Но еърфраер за да си свърши работата трябва да може да циркулира въздух и да не е натрупана храната. Иначе ще ти се опече само директно отгоре и трябва често обръщане или разбъркване при което отпада удобството. Не знам с тая кошница в тенджерата дали има достатъчно пространство.

# 636
Привет! Обмислям покупка на първи еър фрайър Simple Smile Някой ползва ли модел тип фурна да даде отзиви за + и - ? По-трудно ли е откъм почистване модела фурна? Ще съм благодарна! Колебая се между тези модели на ИП и Косори, но сякаш клоня към вторите...
https://instantpot.bg/produkt/instant-vortex-oven/

https://cosori.bg/produkt/cosori-12-litre-air-fryer-oven-caf-r121-keu/

https://cosori.bg/produkt/dual-blaze-twinfry-10-litre-air-fryer/

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 14:57 от huliganka

# 637
На коя функция от еър фрайър -а?
Аз освен пот-а, имам инстант пот еър фрайър-а и трябва да кажа че никак не се спогаждаме. Искам да направя пиле със зеленчуци, като в сач. Е месото стана много твърдо, морковите и те си останаха твърди. Използвах програма roast и пекох сигурно 70 минути. Защото кошницата беше до средата. Някъде бъркам, ама не знам къде.
Като пробвах месото с термометъра Т беше 50 градуса. А трябва да бъде 75.
Ако имате опит, моля дайте насоки.
Въпросът ми се отнася за инстант пот еър фрайър, отделен уред.
Приготвяте ли зеленчуци там? Или само месо?
Имате ли опит със свински стек? При мен всичко става на камък. Joy

# 638
Вероятно много дълго време си ги готвила, както и плътно пълна до половината кошница както са насипани в тиган или в тенджера не е оптимално за еърфраер.
Виж и темата за рецепти за еърфраер, не е чак от най-активните но си върви и тя, само се заглеждай ако са писали кой какъв използва че има значение дали има и долен нагревател.
70 минути са много дълго време, в еърфраер за толкова се изпича цяло пиле и то ако е по-дребно ще стане и по-бързо...

# 639
Здравейте Simple Smile планирам покупката на комбиниран уред, но искам да попитам дали пускат намаления, за които да си заслужава да изчакам няколко месеца? Знам за черен петък, но ми се струва доста далече във времето. Кодове за отстъпка май също нямат инфлуенсъри примерно или се бъркам? Благодаря!

# 640
  • Добрич
Периодично пускат намаления, но дали ще има през лятото...

Моят уред е комбиниран и го взех с намаление в началото на септември.

# 641
  • Бургас
Моят ерфрайър е фурна и не е Инстант пот, но от скоро правя дробчета, месо в гювече с лук, домат, чушка. Но ги пускам 40-45 минути на 180гр., и после още малко без капак. Предполагам, че и пиле със зеленчуци би станало както го искате, стига да може да се сложи гювече. Моята фурничка събира 2 гювечета.

# 642
На коя програма ги готвите?

# 643
  • Бургас
Не е програма , на 180градуса  и 40-45 минути, ръчно се настройва при мен, предполагам, че ИП има такава възможност.

# 644
В ИП ми се струва супер непродуктивно в тенджерата кошница, пък в кошницата за еърфраер гювече или там каквото е, че в него храната... То дълга и широка, освен и че ще е 2 шепи храна и не се знае за какво е тая занимавка.
Ако става дума за комбинирания мултикукър де, а не за нормален еърфраер пак на ИП че в тая тема по инерция приемам че е за мултикукърите им.

Общи условия

Активация на акаунт