WIZZAIR - 49

• 38 219
  • 780
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Отмяна на пътуване.

# 226
  • Beyond the stars
Следващия път застраховка. Поне в България са евтини. Преди месец застраховах точно билети на Уиз. 3 еднопосочни билета (забравих да купя флекс), по-малко от 8 лева.

Не знаех за опция застраховка. Обикновено купуваме Флекс. Този път купихме билетите в момент, в който не можехме да отделим още 500 лв за Флекс, а се очакваше да скочат още. И решихме, че така или иначе ще сме там....Но варицела не бяхме предвидили. До тръгването карантината на джуджето ще е приключила, но знам ли дали някоя от сестрите й няма да се ошари...Луда работа...

Мисля, че имаше опция за ваксина и при вече контантактни, проговорете го с личен лекар.
Ние сме пътували точно на първият ден след карантината, ама нямахме други неизкарали/неваксинирани от пътуващите.
Инкубационният период е 21 дни, тоест има вероятност и баш покрай Нова година да цъфне някой с пъпка.

# 227
Ваксината за варицела е две дози, мисля през 6 или 8 седмици беше т.е. не им върши работа.

# 228
  • Beyond the stars
Ваксината за варицела е две дози, мисля през 6 или 8 седмици беше т.е. не им върши работа.

Ваксината е ефикасна и с една доза в краткосрочен план.
Втората доза удължава ефекта, не е условие за ефективност в този смисъл.
Но имаше някакво време от контакта, когато трябва да се постави, което не помня вече.

# 229
В такъв случай нищо не пречи да се консултират с лекар наистина.

# 230
Варивакс може да се сложи до 3 дни след контакт.

# 231
Благодаря за отговорите. Не знаех, че може да се направи такава застраховка към външен застраховател. Може ли да споделите с коя компания се прави?

Късно е за ваксина. Още през ноември имаше дете с варицела в класа им, после минаха още 2-3. Моите и трите не са карали, но през годините толкова контакти с болни са имали, че вече и личната беше убедена, че имат прекалено силен имунитет, получен от мен (карала съм всички видове шарки плюс морбили като дете). Вчера последното дете се върна от карантина и точно вчера избиха пъпки на дъщеря ми. Отделих другите две, но не мисля, че ще има резултат. Или имат силен имунитет, или не.

Опитах да се свържа с оператор на Уиз, но този път, за разлика от последния, който беше края на 2021, изобщо не ми даде опция 'връзка с оператор', автоматичния оператор даваше опции за всевъзможни други неща, като всяко водеше пак до автоматично записано съобщение...След 8 скъпи минути просто затворих....

Ако е 50 евро на човек, на посока, ще е 500 евро за петима ни общо, което значи, че все пак ще си върнем поне едни 1100 лв обратно и можем да ги използваме да идем януари, когато цените на билетите са тройно по-ниски. Примерно за края на януари за петима ни излизат 500 лв...Е, да, няма да е за Нова Година, но....
Тъй като така и не успях да се свържа с оператор - до колко време преди полет мога да променя полета или да го отменя? С Флекс беше до 3 часа преди полет, и с другите промени срещу такса ли важи това?
Благодаря отново за бързите и адекватни реакции.

# 232
  • Beyond the stars

Ако е 50 евро на човек, на посока, ще е 500 евро за петима ни общо, което значи, че все пак ще си върнем поне едни 1100 лв обратно и можем да ги използваме да идем януари, когато цените на билетите са тройно по-ниски. Примерно за края на януари за петима ни излизат 500 лв...Е, да, няма да е за Нова Година, но....
Тъй като така и не успях да се свържа с оператор - до колко време преди полет мога да променя полета или да го отменя? С Флекс беше до 3 часа преди полет, и с другите промени срещу такса ли важи това?
Благодаря отново за бързите и адекватни реакции.

И срещу такса са 3ч.

# 233
пак са 3 часа
но вие си пробвайте по-упорито
може на безплатния телефон от заглавното мнение, имате проблем и може да го ползвате

# 234
  • София
Змимка, аз правя застраховката Отмяна на пътуване в Лев Инс, но се предлага и от други компании. Не е никак скъпа, но не е и панацея за всякакви ситуации. Повече можете да видите тук. Доколкото виждам обаче, не би покрила вашата ситуация с варицелата, а е само при хоспитализация, и то над 10 дни. Иначе могат да се застраховат и платените суми за хотелско настаняване.

Последна редакция: чт, 12 дек 2024, 21:49 от миленка_д

# 235
Булстрад ползвам.

# 236
  • София
Искам възстановяване на сумата за отменения полет, като вместо  кредити , да постъпят парите в банковата карта, която не е на ДСК. И ми излиза съобщение:
.....посочените допълнителни 20% няма да се прилагат.
Какво означава това?

# 237
Нищо не значи общо взето. Едно време като връщаха кредити даваха 20% отгоре, но като си поискаш пари, ти връщат без тези 20%, а точната сума. Това значи съобщението. Но сега вече не дават 20%, сигурно не са сменили съобщението.

# 238
Змимка, аз правя застраховката Отмяна на пътуване в Лев Инс, но се предлага и от други компании. Не е никак скъпа, но не е и панацея за всякакви ситуации. Повече можете да видите тук. Доколкото виждам обаче, не би покрила вашата ситуация с варицелата, а е само при хоспитализация, и то над 10 дни. Иначе могат да се застраховат и платените суми за хотелско настаняване.

Застраховка "отмяна на пътуване "се прави при закупуване на билетите,в случая с Лев Инс до 7 дни от закупуването .

# 239
Здравейте, искам да питам за съвет, ако някой е попадал в подобна ситуация. Дъщеря ми има самолетен билет за 13.1 с флек и приорити, но се налага да пътува по рано. Обаче за тези полети има билети тарифа Quick Travel. Ако направим смяна на датата дали ще се вземем под внимание, че вече има закупен приорити или ще трябва да се заплати разликата между ценатата на пакета Quick Travel и цената на билета на 13.1 - като по този начин ще имаме дублирано плащане за приорити. Някой имал ли е подобен казус.
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт