WIZZAIR - 49

• 38 219
  • 780
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, за първи път се сблъсквам с такъв казус.
Билети, закупени без Флекс. Трябва да пътуваме след 17 дни (за Нова Година), но от тази вечер едната от трите ни дъщери е с варицела. Вероятността баш за пътуването да сме под карантина е голяма.
Дадохме 2100 лв за билетите. Не ми се коментира защо и как без Флекс.
При анулиране ще получим ли възстановяване? Каква е в момента таксата? При всички положения няма да е 1100 евро (стойността на билетите). И може ли да се отмени полета или само да се промени датата?

# 211
Може да се промени датата, може да се откажат, срещу такса. Колко е таксата не помня, има я на сайта, раздел такси. Нещо като 50 евро на човек в посока беше.
Съответно може да им пратите някакви документи и да видите какво ще ви предложат, случвало се е да връщат примерно 50%.

# 212
Cancellation fee
wizzair.com & call centre
Per flight, per passenger
‎€30.00 – ‎€120.00

Flight change fee
via wizzair.com
Per flight, per passenger
‎€40.00 – ‎€50.00

# 213
  • Sofia, Bulgaria
Следващия път застраховка. Поне в България са евтини. Преди месец застраховах точно билети на Уиз. 3 еднопосочни билета (забравих да купя флекс), по-малко от 8 лева.

# 214
Застраховка винаги е добра идея.

Обадете се на безплатния телефон, кажете за карантината и вижте какво ще предложат, сравнете с таксите, обаче да знаете, че таксите са на човек в посока, тоест умножавате по 8-10. Може да разцъкате в сайта и да видите какво ще ви напише, докато не потвърдите не е окончателно.
Ако направят големи промени в часовете ще може да откажете без такса, но е малко вероятно толкова скоро.

# 215
Следващия път застраховка. Поне в България са евтини. Преди месец застраховах точно билети на Уиз. 3 еднопосочни билета (забравих да купя флекс), по-малко от 8 лева.

Не знаех за опция застраховка. Обикновено купуваме Флекс. Този път купихме билетите в момент, в който не можехме да отделим още 500 лв за Флекс, а се очакваше да скочат още. И решихме, че така или иначе ще сме там....Но варицела не бяхме предвидили. До тръгването карантината на джуджето ще е приключила, но знам ли дали някоя от сестрите й няма да се ошари...Луда работа...

# 216
E значи има и шанс да пътувате. Пазете сестрите добре.
50 евро на човек, на посока, пресметнете го за цялото семейство в двете посоки, ще излезе пак цифра, ако смените датите.

# 217
  • Sofia, Bulgaria

Не знаех за опция застраховка. Обикновено купуваме Флекс. Този път купихме билетите в момент, в който не можехме да отделим още 500 лв за Флекс, а се очакваше да скочат още. И решихме, че така или иначе ще сме там....Но варицела не бяхме предвидили. До тръгването карантината на джуджето ще е приключила, но знам ли дали някоя от сестрите й няма да се ошари...Луда работа...
Забравих да уточня, застраховката не е към Уиз, а в нормална застрахователна компания.

# 218
Аз медицинска винаги правя, но за отмяна не съм, а трябва. Дори не знаех, че е толкова евтина.
Стискам палци другите дечица да не се заразят. Те вече са били контактни, но наистина ако може да се разделят някак.
И на нас ни се провали пътуване наскоро заради ковид, но поне билетите бяха евтини и всичко друго с безплатна анулация.

# 219
  • София
Скрит текст:
Скъпо е. Вижте и другите авиокомпании: Раянеър например. България еър сигурно и те са скъпари, особено през юли.
На Раянеър не ми пасват датите изобщо. България еър са с прекачване.
Ще изчакам до Коледа, и май ще купувам.

Датите са променлива величина, дотогава има време да сменят датите един-два пъти. Само казвам...
Като търсиш в Гугъл флайтс може да видиш дали текущата цена е висока или ниска за дестинацията (статистически).
Ще го имам предвид, защото денят на пристигане трябва да е точно определена дата, за връщането може да има +/1 до 2 дена.

В смисъл, дали се пътува спокойно или има някакво напрежение, повече чакане, по-специално настроение/отношение на пътници понеже е точно на празници?
Нищо особено няма. Повечето са се прибрали вече, по-спокойно е. Аз съм се прибирала от студенство в чужбина с късет полет на 25.12. От летището направо на празничната трапеза. Честно казано пътуване по време на летния отпускарски сезон ми е било по-натоварващо.

# 220
В празничните дни трябва да се съобрази транспорта до/от летището. Предната година пътувахме на 26.12 и 31.12. На 26-ти връзките бяха нормални, на 31-ви автобусите бяха разредени, влакове имаше отменени. Т.е. това би било проблем. Нормални полети си бяха.

# 221
Емигрантските потоци вървят към България малко преди Коледа и от България малко след Нова година. Ако сте в обратната посока или точно по празниците е доста по-спокойно. Предполагам на 25.12 и 01.01 ще има и по-малко обществен транспорт.

# 222
Пътуваме с дете на 6 + 3 възрастни, без закупени места. Какво се случва в този случай, ще намерят ли място на детето до някой от възрастните?
С Райън Еър детето и един възрастен получават места заедно и безплатно, тук не ми даде такава опция. Дава ми опция само да закупя места за всички 4 човека на стойност 100 евро, което ми е много. Бих закупила за мен и детето само евентуално, но не седи като опция в приложението...

# 223
Автоматично ще сложат детето до поне един възрастен, ако не платите за места. Няма страшно.

# 224

Забравих да уточня, застраховката не е към Уиз, а в нормална застрахователна компания.

А каква застраховка искате за билетите? В смисъл как се нарича.

Общи условия

Активация на акаунт