Ти кога ще имащ деца?

• 10 723
  • 257
  •   1
Отговори
# 150
Според мен няма да спрат да те питат. Моя приятелка вече мина възрастта за раждане, доскоро майка ѝ я ръчкаше да ражда, от когото и да е, сега пък ѝ натяква, как можело да си има детенце, ама, на. Приятелката ми пробва с директен разговор, скандал, игнор, едно си баба знае, едно си бае.
Иначе авторката е твърде млада за категорични изявления по въпроса, моето мнение е, че трябва да поработи с терапевт, за да тушира детските травми.

# 151
Мен подобно безпардонно навлизане в личното ми пространство е способно да ме извади извън нерви и да доведе до страшни последствия. А може би околните знаят и затова не го правят. Само веднъж за 47 години си изтървах нервите с една особено нагла личност. Последвалата ситуация беше много грозна и държа влага на всички ни дълго време. Та по-добре да не стигаме до там. Най-добрият начин това да стане е да се прекратят контакти с дразнителите. Авторке, дай игнор няколко седмици на въпросните, ама тотален. И им обясни защо го правиш. Струва си да пробваш.

Ау, какви страшни последствия? Наби на някого шамари и ритници, придружени с грозни псувни ли? Чакай да бягам, да не стигне и мене същото 😛

# 152
  • Варна
Играха шамарите, да. Единственият път, когато ми е падало пердето.

# 153
Има хора, при които страхът от провал и съмнението в собствените им способности да се справят с една или друга житейска ситуация  са много силни чувства, които им  пречат да се реализират и разгърнат като личности.
Има някои общи черти между такива хора и то е честото намиране на вина някъде извън тях - за несполуките им, за неудачите им, за грешните им решения, за протакането на взимането на такива. Винаги имат някаква причина/оправдание и то е извън тях. Често се чувстват онеправдани, че съдбата с тях е по - жестока отколкото към другите /някои ходят на почивка по 2 пъти в годината, а аз на 2 години веднъж/. Тези хора се съсредоточат и именно върху такива персонажи, те ги впечатляват повече и се отъждествяват с тях. /Роднините без пари, които не ходят никъде/. Не следват положителния пример, защото за да го следват трябва да вярват в собствените си способности, а за това им пречи  дълбокото им чувство за малоценност.
За съжаление корените на тези проблеми са много дълбоки и трудно могат да се разрешат с лека ръка. При всички положения става въпрос за душевно страдание, което води до всякакви прояви на саморазрушително поведение.

# 154
Честно казано, ако авторката имаше скрупули да обсъжда така всички около нея (ама пък как всички са толкова лоши, бедни и нетолерантни), нямаше да имам интерес да се вгледам в нея. Обаче тя наистина тропа като малко дете с крак, правейки гръмки изводи и заключение кой къде седял, кой какво постигнал, как никъде не ходи, не учи, не се развива, явно смятайки, че нейният начин е успешният начин тя да не стане всичките тези неща. Да, обаче отстрани се вижда друго и може би това друго не е толкова хубаво.

Това с пътуването освен ако няма да е пътешественичка ми звучи като "няма да имам деца, за да ммога да си купувам всяка година нов айфон/плейстейшън". Хубаво, купувай си, просто ако с тези аргументи се аргументира и пред убеждаващите я, нищо чудно, че никой не я приема на сериозно и се мъчи да я убеди в противното. Не защото има право или е възпитано, а защото доводите и звучат детински.

Иначе да, въобще не отричам, че родителството не е само розови краски. Без две деца и две ипотеки, със сегашните ни доходи щяхме да пътуваме няколко пъти в година, да мръдваме за по уикенд през месец, че и всеки. А ако не бях с две поредни майчинства, вероятно щяха да са повече парите и да не съм с телефон на 2,5 години, а нов и да съм по-напред в кариерата. Това не са доводи да нямам деца за мен.

# 155
Честно казано, ако авторката имаше скрупули да обсъжда така всички около нея (ама пък как всички са толкова лоши, бедни и нетолерантни), нямаше да имам интерес да се вгледам в нея. Обаче тя наистина тропа като малко дете с крак, правейки гръмки изводи и заключение кой къде седял, кой какво постигнал, как никъде не ходи, не учи, не се развива, явно смятайки, че нейният начин е успешният начин тя да не стане всичките тези неща. Да, обаче отстрани се вижда друго и може би това друго не е толкова хубаво.

Това с пътуването освен ако няма да е пътешественичка ми звучи като "няма да имам деца, за да ммога да си купувам всяка година нов айфон/плейстейшън". Хубаво, купувай си, просто ако с тези аргументи се аргументира и пред убеждаващите я, нищо чудно, че никой не я приема на сериозно и се мъчи да я убеди в противното. Не защото има право или е възпитано, а защото доводите и звучат детински.
Изреждах ги тези неща за да може по лесно да разбере човек ситуацията. Това пък с айфоните и плестейшъните е пълна простотия. Може би просто искам като се пенсионирам да не броя стотинки, знаем колко са големи пенсиите 🤷‍♀️

# 156
То баш след пенсия деца са ти най-нужни, ама карай.

# 157
Няма да се подобри положението. Брат ми е мъж на 36г. Няма деца и редовно го питат кога ще има.

Ей, това точно е демонстрация на липсата на елементарно възпитание. Дано повече хора се светнат, че не е ок да се задават такива въпроси.
Мен ме питаха, какво се мотая, а не раждам. Толкова бях шокирана, че даже не можах да и тегля една на лелята (всъщност е по-млада от мен). Същата тая патица, като ме видя с детето, ми каза, че ето трябвало да родя по-рано, както тя ми била казала, че да ми е по-лесно. Пак онемях. Сега ми е смешно, де, ама тогава бях в ступор.

# 158
Ако авторката иска да не брои стотинки като пенсионерка е добре да ражда деца. Щото те плащат пенсиите.
Аз пък имам две деца, ходя на фитнес и рисувам в свободното си време (когато остане). За целта имам две баби и нямам скрупули. И на почивка ходя, и ремонти правим откакто сме се взели с мъжа ми.
Хората обичат да оправдават несгодите в живота си с децата. Все друг им е виновен (не че децата не са си ги правили те).
На авторката бих казала да поеме отговорност за живота си. Доста травми е понатрупала. Време й е да огледа, че саксията в апартамента не е едиственото място на света.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:07 от brumm

# 159
Не ми се вижда съвсем нормално 25 годишна жена да разсъждава как ще си брои стотинките като пенсионерка след има няма 40 години. А дано като няма деца спести и не й се налага!

# 160
Като човек не искащ второ трябва на влизам в обяснителен режим пред куцо и сакато. Всеки пита. И не, не се приема мнение, че просто не искаш. Няма и как да кажеш, че предпочиташ да правиш друго. Искам да рисувам, да гледам филм, вместо да бърша бебешки дупета и да дундуркам по нощите. И пак се почва - ама то това само за няколко години, нищо не е, ама то е тъпо, как може да не искаш дете, а да си губиш времето и прочие и прочие... За мен моите мечти са си важни, не ме интересува дали за друг са глупост. Все едно аз да ходя да разпитвам и да критикувам ако някой има повече от 1 дете. Не знам кога ще се научим като общество, че живота на другите си е само техен и нямаме право на се месим, дори и намеренията ни да са добри.
Раждането на деца не ми гарантира гледане. В съседната тема едната сестра не си вдига телефона със седмици.

# 161
  • София
Не, не трябва да влизаш в обяснителен режим. Ти избираш да се обясняваш. Никой не го интересува дали искаш още деца освен теб и мъжът ти. Хората говорят с теб за това колкото да не заспят или просто да имат материал за клюкарене (който им даваш като се обясняваш). А ти им се връзваш и се нервиш. Същото като авторката.

# 162
А пък като имаш две деца от един пол, пак те ожалват, че второто не е момче/момиче. Някои те съветват трето да родиш, за целта. Пълно е с невъзпитани хора, които говорят глупости и досаждат. На 20 ми беше много трудно да ги отсвирвам, сега даже не се пробват  да ми дават непоискани съвети. Та и авторката ще се научи да отсвирва такива, ако и да са съвсем близки хора.

# 163
  • По света и у нас
Замрази някоя яйцеклетка за всеки случай ако надминеш 35 и все още не искаш деца.

Те не са чак толкова лошо нещо, даже могат да бъдат много готини хора, другарчета, обичащи те повече от всичко на света.
Не е реклама, просто казвам.

# 164
  • София
Напълно си е окей авторката, аз по-скоро от обидните постове на наборките се стреснах.
Да, хората говорят и питат нонстоп и трябва да си изработиш защитна броня. Брат ми и жена му са от тези хора, които не искат деца (вече са в 40те си години, така че мнението си им е категорично). Заедно са над 20 години и нито са си променили решението, нито са се разделили. И да, 20 години на всяко семейно събиране някой се обажда по темата. Спряха в един момент де, но приказки има винаги. Просто трябва да се научиш да не им се впечатляваш.
Другата ми гледна точка е на майка на 24 годишен син, който живее от няколко години с приятелката си. Никога не бих им искала обяснения. Казвали са в разговор, че изобщо не им е на дневен ред да имат деца и абсолютно им вярвам, много са далече от такива неща. Ако имат имат, ако не, здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт