Ти кога ще имащ деца?

• 10 735
  • 257
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Да. Постоянно се оплакват как нямат пари и единственото им хоби е да си гледат телевизия/грижат за градината си

А ти защо общуваш с тези утрепани хора, които на всичкото отгоре явно те дразнят, врат ти се в живота и по нищо не личи да ги обичаш. Ок, роднини сте, винаги можеш да сведеш общуването до санитарния минимум, а при контакти - не им слушаш оплакванията, не им се обясняваш - и да си живееш спокойно у свеки или където те отведе животът. Хем се влияеш от някакви мрънкачи, допускаш да ти скапват настроението и да те ядосват, хем киселееш, че другите не те разбирали каква си извисена, ами наистина инфантилно е.
А дали ще имаш деца си е лично твоя работа. На никого извън семейството ти не му пука, уверявам те.

# 121
  • Varna, Bulgaria
Явно около нея, хората с деца, пък и без деца нямат възможност за чести почивки.
Или просто са намерили универсален отговор на въпрос, който не ги кефи. Авторката да си води записки.

Почивката не е задължително да е Дубай или остров Пукет. Дълъг уикенд в Еленския балкан също е почивка. БДЖ-то бачка има и бюджетни къщи за гости. Чак толкова не падаме от Марс.

# 122
  • София
Пътувам от много малка, кръчмарско чедо съм, родителите ми винаги са ме водили, дет' се вика, като голям човек с тях.
Само че и аз трябва да призная, че има хора, които след децата се променят и то не положително. Затварят се, закопават се у тях и няма мърдане. А ти си общуваш с тях, защото все пак пазиш куп спомени и общи неща...

# 123
До Еленския балкан няма влак, уви. То и автобуси почти няма.
Иначе толкова чак бедни хора е по-добре наистина да не правят деца.

# 124
Обичам си детето, гушкаме се, играем и т.н., но това не означава, че не е уморително и че много от нещата, който авторката написа не са верни. Да учиш и да гледаш дете за мен означава, че или имаш еднорог или някой ти помага или и двете.
Коментари, че авторката е инфантилна, че ще свърши сама с котки /наистина защо котки?!/, че мъжът и ще забремени любовница и ще я зареже са леко злобни. Не разбирам защо са необходими подобни коментари?
Авторката идва от бедно семейство, дори с домашно насилие. На 25 е. Ако това, което е написала е вярно, се справя съвсем добре. Когато бях на 25 с баща ми, пенсионер по болест, едвам изкарвахме зимата, изплащах и кредит от майка ми. Дори не разбирам какво е общото между неискането на деца и това, че живее със свекървата.
Коментарите по адрес на авторката са нелогично остри идващи от хора, направили най добрите избори в живота си, които са щастливи и доволни.

# 125
  • Пловдив
Двама пълнолетни, дето се сексят редовно, къпят се често и пр., да плащат половината от сметките при сама жена. Добреее.
Взе ми буквите от клавиатурата.
И аз познавам такива 6 човека живеят в къщата на свекървите, "младото семейство" с две пораснали деца ама все на две делят сметките. Ужас направо.

# 126
Аз пак ще попитам, ако свекървата започне да хленчи за внуци и с нея ли ще се изпокараш?
Не мисля, че това ще стане някога, само веднъж е повдигала е темата за да ни предупреди да не бързаме. Ако изляза на квартира не е краят на света, просто ще отнеме повече време да спестя за жилище. Обсъждали сме дали да гоправим това с приятелят ми и единствено ни спира факта, че сега пестим повече на месец.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:44 от Path_finder

# 127
miss_chichi, авторката много кофти описа както родителите си, така и семейството на мъжа си. Това не предизвиква симпатия.

# 128
На 25 не исках деца. Но пък имахме вече обща ипотека, следвах и пътувахме много редовно - е, не сме ходили всяка година в Норвегия Grinning - обикаляхме предимно из България и тук таме в съседни държави, но да не пътуваме - абсурд. И кола нямахме - с БДЖ пътувахме, с автобуси, на стоп, с приятели...

Тоо както описваш положението, кел файда, че няма деца да ви пречат да живеете - то един живот... без пътуване, живот с роднини, редовни скандали с родата... Имате сериозна нужда от повече самостоятелност и наистина, малко повече зрялост.

Подредете си живота първо. За деца ще имате време. И вероятно (е, не е 100% сигурно) ще поискаш някъде около 30-35 г възраст. Ако пък не - еми, то не е задължително.

# 129
Първо, възрастните си умират за внучета. Питай нас с половинката - и ние свещи палим за внуче, ама нъцки Grinning И това никога няма да се промени и макар да има изключения като цяло всички възрастни хора умират за внуци.

И второ, те все пак се връщат от там, където ти отиваш и знаят как се променят възгледите с времето. Знаят също, че след определена възраст кариерата и пътуванията някак губят смисъл и животът става празен. Сигурно има изключения, за които това не важи, но май повечето се преструват, че са ОК без деца.

Но въпреки горното не бива да се натиска и да се дудне, защото прословутият принцип на Нютон за действието и противодействието важи и тук.  Нещата си се случват от само себе си.

# 130
miss_chichi, авторката много кофти описа както родителите си, така и семейството на мъжа си. Това не предизвиква симпатия.
Описала съм нещата както са. Относно семейството на приятеля ми, пиша нещата спрямо това, което съм видяла и това, което те мислят по темата. Както споменах и по-горе, разбирам се добре с майка му.

# 131
Тази тема много ми напомни на една за едни котки и една свекърва, че там и бъдещо внуче беше намесено. И като се сетя колко яростно се защитаваха котетата там... същинска война беше... И сега тук чета как някои хора казват на авторката, че накрая ще остане сама с котки... сякаш е нещо ужасяващо като вариант... До какво ниво са принизени тук животните 😅 Емоционален съпорт за бездетни хора...

# 132
"Родителите на приятелят ми по същият начин - направили го на по 18-19, майка му отпаднала от университета, а баща му си хванал шапката да ходи да изневерява."

Значи на 25 неуспешните му родители вече са имали първокласник, а към днешна дата имат и апартамент. Ако не бяха го родили този свой син, можеше да си си още у вас Simple Smile

Ето полза от децата - да има у кого да идат да живеят после децата, които не ги кефи вече да са при техните... Simple Smile

Темата е безумна.

# 133
  • София
Скрит текст:
"Родителите на приятелят ми по същият начин - направили го на по 18-19, майка му отпаднала от университета, а баща му си хванал шапката да ходи да изневерява."

Значи на 25 неуспешните му родители вече са имали първокласник, а към днешна дата имат и апартамент. Ако не бяха го родили този свой син, можеше да си си още у вас Simple Smile

Ето полза от децата - да има у кого да идат да живеят после децата, които не ги кефи вече да са при техните... Simple Smile

Темата е безумна.

Защо да е безумна? Много жени са на абсолютно същото място като авторката, но не споделят, че им е трудно с цялото внимание кога и как ще имат деца.
Всъщност, темата сама показва защо жените си траят - защото се почва "Ще свършиш сама с котки/ ще си промениш мнението/ беПка е прекрасна".

# 134
Безумна е, защото авторката е супер млада да  бъде тормозена на тази тема. В същото време реално от всичко е недоволна. Просто не се връзва. Вместо да се интересува как да си подобри живота, тя се чуди как да отговаря на въпроси за бебета Simple Smile Няма ама никаква логика.

Общи условия

Активация на акаунт