Ти кога ще имащ деца?

• 10 723
  • 257
  •   1
Отговори
# 135

Ето полза от децата - да има у кого да идат да живеят после децата, които не ги кефи вече да са при техните... Simple Smile

Темата е безумна.

не мисля че е някакъв голям плюс както си го представяш.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:37 от Path_finder

# 136
За мен не, за теб е плюс. Нали спестявате за квартира.

За майка му дали е удобно да сте там? Много ясно, че поне тя не иска внучета, нали ще трябва да ги дундурка вкъщи Simple Smile

# 137
Ако го нямаше приятеля ти, пък и тебе като следствие, сега майка му щеше да си живее много по-добре.

Последна редакция: ср, 13 ное 2024, 00:06 от Dincho

# 138
  • София
Момиче, защо продължаваш да се обясняваш? Разнесе своята и чуждата биография из форума, сакън някой да не остане недоразбрал кой кому изневерява и колко пести? Научи вълшебните думички: не е ваша работа. Къде живея, кой ми плаща сметките, ще си купя ли дом, ще имам ли деца и защо няма да имам - не е ваша работа. Обясняваш се тук и никой не те взима насериозно, сигурно и на роднините така се обясняваш за бебетата и те не те взимат насериозно. Защото то не става с абзаци излияния, става с категоричност - взела си решение, твое си е, харесваш си го, толкоз.

# 139
  • Варна
Момичето попита как да се справи с нахални роднини и постоянните им въпроси, с които навлизат много грубо в личния й живот. Някои тук дадоха добри съвети, значи положението не е съвсем зле. Други обаче съвсем предвидимо се втурнаха да й обясняват как не е права и непременно децата ще осмислят живота й. Което пак си е грубо. Ако беше се оплакала, че родителите и приятелите й не харесват работата, която работи и нагло се опитват да я манипулират да напусне, сигурна съм, че 100% от мненията щяха да са на нейна страна. Ама като става дума за деца, тц, не, как може, ти нищо не знаеш, нищо не разбираш. На думи всички уважават чуждото мнение, а се леят тонове захаросани постове какво щастие неземно са децата.

П.п. Дете имам, та говоря от тая камбанария.

# 140
Аз виждам, че е взела добро решение да няма деца и там не й противореча изобщо.

Впечатлява ме как е намерила всички кусури на околните, но себе си представя като по-извисена, стремяща се към спорт, рисуване, домашен любимец и т.н. прекрасен живот занапред, толкова различен от калта наоколо.

# 141
  • Варна
И какво от това? Нас това какво ни бърка?

# 142
Нищо, но е тема и аз това виждам. Иначе имане / нямане на деца са супер лични решения и всеки питащ може да бъде веднага отрязан.

# 143
За мен не, за теб е плюс. Нали спестявате за квартира.

За майка му дали е удобно да сте там? Много ясно, че поне тя не иска внучета, нали ще трябва да ги дундурка вкъщи Simple Smile
  Като цяло мисля, че и е малко по-спокойно вече.

Последна редакция: вт, 12 ное 2024, 23:42 от Path_finder

# 144
Path_finder, питай майка ти, като цял живот се оправдава с теб, как очаква да искаш деца? Тя те е научила, че децата са пречка. Как показваш на дете, че децата са виновни за нещастието ти и очакваш то да иска да повтори твоите грешки? Това си гледала - това си попила. На всяка атака - контраатака. Много ще и е гадно, като осъзнае, че сама си го е направила, не си и виновна ти. Сигурно ще отрича. Настъпваш, докато не и затвориш устата. На баща ти не знам как да отговориш.

# 145
Безумна е, защото авторката е супер млада да  бъде тормозена на тази тема. В същото време реално от всичко е недоволна. Просто не се връзва. Вместо да се интересува как да си подобри живота, тя се чуди как да отговаря на въпроси за бебета Simple Smile Няма ама никаква логика.

Че това е перфектната възраст за тормоз!
И мен се пробваха точно на 24-25 - защото хем си завършил университет, хем си достатъчно млад и глупав да се поддадеш на някакво натякване евентуално.

Пробвай на 30-35г жена да досаждаш по такъв начин. Simple Smile)

# 146
Ами още 5 години и ще се подобри положението значи Simple Smile

# 147
Няма да се подобри положението. Брат ми е мъж на 36г. Няма деца и редовно го питат кога ще има.

# 148
Ако го нямаше приятелят ти, пък и тебе като следствие, сега майка му щеше да си живее много по-добре.

Можеше и на почивка да ходи по-често, ако не делеше наполовина разходите с прав мъж (вярно, немного здрав) и приятелката му.

# 149
  • Варна
Мен подобно безпардонно навлизане в личното ми пространство е способно да ме извади извън нерви и да доведе до страшни последствия. А може би околните знаят и затова не го правят. Само веднъж за 47 години си изтървах нервите с една особено нагла личност. Последвалата ситуация беше много грозна и държа влага на всички ни дълго време. Та по-добре да не стигаме до там. Най-добрият начин това да стане е да се прекратят контакти с дразнителите. Авторке, дай игнор няколко седмици на въпросните, ама тотален. И им обясни защо го правиш. Струва си да пробваш.

Общи условия

Активация на акаунт