Закъснение 5 дни

• 396
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, не съм била с никой от месец но имам закъснение от 5дни.
Преди повече от месец бях пила противозачатъчни 3 дни и ги спрях, но този същия месец ми дойде редовно.
Този месец ми закъснява, възможно ли е това да е причината и как мога да предизвикам менструация възможно най бързо?

# 1
Защо трябва да предизвикваш менструация? Тест направи ли си? И противозачатъчни три дена (ако са от онези, които се пият по месец), може да са разбъркали хормоните. Лекар?

# 2
  • София
Причини може да има най-различни. Отиди на лекар, а не си предизвиквай менструацията на своя глава. При наличие на проблем кървенето нищо няма да означава, защото проблемът може да остане.

# 3
  • Телиш/Плевен
Спирането на противозачатъчни не трябва да става така рязко (ако правилно разбирам, че не си изпила цялата опаковка, а само три хапчета). Когато на мен гинеколог ми препоръча спиране, каза първо да си завърша почнатата опаковка, а не да ги спра на момента. Иначе най-вероятно от тях е това закъснение, при мен имаше цял пропуснат месец след спирането, но и аз те съветвам да не предизвикваш нищо на своя глава, че може съвсем да си объркаш организма. Консултирай се с лекар преди да правиш каквото и да било.

# 4
Ами за 3 дневен прием на противозачатъчни, спиране и последващ нормален цикъл надали нещо въобще е станало от тях.
Това, че ти закъснява не е нещо страховито. Добре е да си направиш тест и при отрицателен такъв се чака поне 10 дни закъснение, за да се отиде на лекар. Чак ако месец и повече ти закъснее се предизвиква цикъл.

# 5
Ами за 3 дневен прием на противозачатъчни, спиране и последващ нормален цикъл надали нещо въобще е станало от тях.
Това, че ти закъснява не е нещо страховито. Добре е да си направиш тест и при отрицателен такъв се чака поне 10 дни закъснение, за да се отиде на лекар. Чак ако месец и повече ти закъснее се предизвиква цикъл.

Няма как да съм бременна, след половият бяха спряни противозачатъчните и няколко дни по късно си ми дойде както трябва.

# 6
  • Телиш/Плевен
Не знам какви противозачатъчни си пила, но те не се приемат току-така. В случая си ги пила напразно, защото изобщо не са те защитили (те действат предпазно, ако се приемат правилно, иначе трябва да се използва и друг метод на контрацепция, тези неща ги пише в листовката). Това, което е последвало след тях, е възможно да не е цикълът (особено щом е станало дни след това), а неочаквано кървене, за което също би трябвало да пише в листовката. Напълно възможно е да си объркала по някакъв начин организма си, защото не си пила хапчетата по правилния начин. И предвид, че не са предписани от лекар, това също е предпоставка за проблем, защото ако не са подходящи за твоя организъм, е напълно очаквано да се отразят негативно. Не бих изключила напълно и вероятността за бременност, при така описаните обстоятелства...

# 7
Не знам какви противозачатъчни си пила, но те не се приемат току-така. В случая си ги пила напразно, защото изобщо не са те защитили (те действат предпазно, ако се приемат правилно, иначе трябва да се използва и друг метод на контрацепция, тези неща ги пише в листовката). Това, което е последвало след тях, е възможно да не е цикълът (особено щом е станало дни след това), а неочаквано кървене, за което също би трябвало да пише в листовката. Напълно възможно е да си объркала по някакъв начин организма си, защото не си пила хапчетата по правилния начин. И предвид, че не са предписани от лекар, това също е предпоставка за проблем, защото ако не са подходящи за твоя организъм, е напълно очаквано да се отразят негативно. Не бих изключила напълно и вероятността за бременност, при така описаните обстоятелства...

Бяха ми предписани от лекар, и след 6 дни закъснение всичко си е наред, Благодаря на всички за отзивите Simple Smile

# 8
Не знам къде да направя мой собствен пост,но ми трябва съвет.Пих дуфастон 6 месеца заради киста , но сега през декември го спрях защото трябваше да посетя ехограф да се види дали кистата ми я няма.Трябвало е да отида на преглед сред като ми е приключил цикъла още в края на ноември но отидох сега на 16ти декември и съответно явно съм сгрешила като спрях дуфастона …та така по план трябваше да ми дойде вчера , имам симптомите като да ме болят гърди и болки долу като за цикъл но още го няма моля ви дайте ми съвет .. ще ми дойде ли изобщо

Общи условия

Активация на акаунт