Декември близо е вече, наближава срещата ни с малкото човече. Декемврийчета ❤ тема 6

• 30 944
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Дух, хич не се извинявай, всички сме на това положение вече.  И на мен ми писна постоянно да се чудя дали нещо е нормално, дали всичко е наред с беба. Просто и психически и физически стигнахме предела всички. Скоро ще мине. Хубаво е поне, че си имаме тази малка общност тук, където можем да споделим всичко, защото на мен лично това ми помага доста, може да мрънкаме, но поне се разбираме и успокояваме взаимно.

Според мен щом усещаш бебчо значи всичко е наред. Аз винаги така се успокоявам. Имала съм кръв и от притриване, беше ми станала раничка. От всичко може да е. Надали е сериозно. Heart

Момичета, днес е последният ден от скорпиона. Утре вече сме в безопасната зона. Laughing

# 301
Дух, всичко ще бъде наред.
Положила си много усилия до този момент и си създала и опазила прекрасно бебе. Кажи си браво. Нормално е понякога да ни идва в повече - хора сме, а не роботи.
Ако нещо те човърка относно точката кръв, отиди на преглед. Дори и да е напразна паника, заслужаваш да си осигуриш цялото възможно спокойствие.

# 302
Пускам сълза от умиление!

Вчера са оплаквах на сестра ми, че ми е трудно вече да си режа ноктите на краката, не съм ходила на фризьор, на маникюр или педикюр. Там долу не знам дори какво е положението вече 😂 "Ауууу" казва на шега "бързо бягай да ти оправят външния вид, че бебето като те види и ще се върне обратно докато не се приведеш в приличен вид!" 🤣🤣🤣🤣🤣 Заземи ме много сладко детето!

# 303
Постоянно се лашкам между паниката и здравия разум. Вече не знам къде съм дори. Година и половина, даже две опитвахме. Казаха ни, че шансът да стане с асиститрана репродукция е малък, а естествено изобщо го няма. Забременях накрая естествено, после се отлепи малко плодния сак, после излязоха всички рискове и тромбофилията, после започнах да вдигам кръвно, после имах контракции и лежах в болницата. И пропускам 80% от нещата, които чух.
Никога никой лекар не ми каза "спокойно, всичко ще е наред". Вече много ми тежи целият този страх.
Тъкмо онзи ден бях на тонове, на фетална морфология, всичко беше перфектно, успокоих се, олекна ми и днес това.
През 5 минути ходя в тоалетната и няма нищо обаче вече съм се разклатила достатъчно. И едновременно с това намирам за абсурдно да ходя пак до болницата за една нищо и никаква точица.
И все пак, ако ще ти е по-спокойно и така го чувстваш, отиди до болницата, никой няма да те съди. Искала си го, чакала си го, измъчила си го до сега и в крайна сметка още едно ходене до там няма да ти навреди, а само ще те успокои. Въпреки, че вярвам, че щом нямаш болки, няма повече кръв и си усещаш бебчето, значи всичко е наред.
А за лекарите и отношението им.. Първия път, когато видях положителни тестове (в множествено число, защото не можех да повярвам и направих няколко) беше след половин година опити и приключи със спонтанен аборт в много ранна седмица. Лекаря при който ходех тогава ми каза "ми случва се, след 3 месеца давай пак". Без прегледи, без изследвания, просто така. Повече не отидох там.

И нека погледнем от положителната страна, много мина, малко остана. Ще издържим!

# 304
И мен ме избиват балансите вече. Не знаете колко много искам да се разходя. Една приятелка, която също лежеше, ми каза, че като е родила, направо е "отвързала" навън с количката, не могат да я приберат Grinning

И при мен се появи запека отново. Не съм спирала Фрутилакс, нямам големи промени в диетата, затова го отдавам на пробиотиците, които пих, а и на хормоните естествено.

Дух, ние ще ти го кажем тогава - спокойно, всичко ще е наред Heart

# 305
Аз забравих да се "похваля". Излязоха ми резултатите от стерилната урина - streptococcus agalactiae. Въпреки нещата, които прочетох за тази бактерия и леката паника, която изпитах, ще си пия антибиотика и също ще си повтарям как всичко ще бъде наред.

# 306
Дух,

Аз пък съм убедена,че ще имаш най-ангелското бебе като се роди! Всички тези паники и притеснения също ще изблвднеят и ще си е струвало! Делември чука на вратата, мнителния скорпион си заминава, дишай още съвсем малко ❤️

# 307
Дух, и аз те разбирам. В момента съм спокойна, но след инвитрото ми се насъбраха много неща и ми беше писнало. От всяко  дори дребно нещо ми преливаше чашата… каката не искаше бебето и там страшни проблеми.
Минаваме през всякакви периоди.
На мен ми дразни гърлото и ми е малко притеснено понеже вторник ще правят изследвания на таткото, нали ще е с мен в болницата. Та да не го разболея…

# 308
  • Хасково
Сели, ходя на кардиолог от няколко месеца и това е ново. За първи път го споменава и изписва в епикризата.

Имам се за доста стабилен психически човек, обаче вече просто искам да се свършва с тази бременност. Не физическите усещания, а психиката ми дава на късо. Преди час някъде отивам до тоалетната и виждам съвсем мъничко кръв, съвсем малко, колкото главичка на топлийка. И играя на онче Бонче да ходя ли пак в болницата и колко точно луда съм.

Накрая си казах "еднократно е. Нищо друго ти няма. Нищо не те боли. Бебето мърда.  Седни си на големия гъз и се успокой. Може да е всичко".
И другото ми аз обаче казва "е какво всичко, като не си си правила тоалет, не си се порязала".
И така си въртя филми в главата. Писах на лекарката обаче хич и не чакам отговор честно казано.
Да идва вече тоя декември, да св ражда това бебе. То не бяха какви ли не диагнози, какви ли не прогнози, какво ли не чух. И то не само тези 8 месеца, но и година по рано, когато всеки лекар казваше, че няма да го има.
Съжалявам за мрънкането, обаче вече наистина ми е свръх много
Успокой се малко всичко ще бъде наред
Аз го чаках 9г, бременността беше меко казано ужасна и съпроводена с какво ли не беше 50/50 дали ще го износя и дали ще е наред с него всичко. Термина ми беше за 15.12 днес теябваше да секциото поради куп причини, но накрая юнака се роди в 33г.с полежа две седмици в неонатологията
Сега е добре Слава Богу за 10 дни е качил 700гр вече е 3кг
Ходихме да му гледат главичката казаха че има някакви кухинки с кистички но не било фатално можеши да изчезнат далеч били от мозъчето и ще се наблюдават
Имай вярва че всичко ще е наред след всичко което си изтърпяла за финал ще имаш бебе на което да се радваш и ще гушкаш 🥰🥰🥰
Мисли позитивно и се отърви от всичко негативно
Ух стана бая дълго

# 309
Направо като чета всички колко много сте се намъчили ме е срам да се сдухвам за моите болежки.

Хипохондрика в мен се обади и днес търчах спешно на доктор, че пак ми се възпали езика. Значи бебето не мисля колкото тоя мой пусти език дето от 2 години го боря. А беше се успокоил по време на бременността. Сега защо откачи в последния момент 🫣 тая лекарката се чуди сигурно къде съм тръгнала в 9я месец, ама сигурно с бебе няма да мога и на лекар да ида.

А.моето бебе вече е 3300 и се шегувахме с АГто че ще я раждам 4 кила 😬 да се радва ли човек. Дрешките 50 номер ще стоят май не облечени 😃

# 310
Здравейте,момичета моля помагайте.🥹бях на преглед и тонове ,сърдечната дейност е отлична,но пъпната връв се е усукала 2 пъти и на тоновете пише понижен вериабилност и реактивност.Лекаря иска да постъпя в болница ( а не съм в София) иска там да ме приемат.Според Вас има ли място за паника след като сърдечната дейност е в норма? Изписа ми бусколизин 3 пъти по 1 ..аз съм с зверска паник атака и кръвно 140/90🥹

# 311
Здравейте,момичета моля помагайте.🥹бях на преглед и тонове ,сърдечната дейност е отлична,но пъпната връв се е усукала 2 пъти и на тоновете пише понижен вериабилност и реактивност.Лекаря иска да постъпя в болница ( а не съм в София) иска там да ме приемат.Според Вас има ли място за паника след като сърдечната дейност е в норма? Изписа ми бусколизин 3 пъти по 1 ..аз съм с зверска паник атака и кръвно 140/90🥹
Щом лекарят препоръчва, бих го послушала на 100 процента, защото ако не се следи, тоновете могат да се влошат!!! Тук не става дума да изпадаш в паника, а да запазиш здрав разум!

# 312
Благодаря,въпросът е ,че няма как да се добера толкова бързо до София🥹  аз съм си доста “паника” Според вас дали е толкова опасно,при положение,че сърдечата дейност е в норма? Лекарят каза,че може и сам да се обърне и да се “разплете” но съм страшно притеснена и не мога да мисля трезво в момента

# 313
Благодаря за топлите и подкрепящи думи, момичета.

Муун, не си паника. Ако беше, вече щеше да си стегнала багажа си и да пътуваш към София. Ние сме паники, които тичаме към болницата за няма нищо.
Никой тук не може да поеме отговорност и да ти каже "е да, всичко е наред щом тоновете са добре". Не е наред. Тоновете могат да паднат за часове, дори и за минути.
Трябва да си свалиш кръвното, лекарят знае ли че в момента си с високо кръвно? Пиеш ли нещо за него?

# 314
Благодаря,аз получавам често паник атаки и пия валидол (лекарят знае) Не знам много съм объркана,мисля да отида до спешното като се успокоя ,за да повторим тоновете…по врмее на тоновете вече бях с паник атака..

Общи условия

Активация на акаунт