Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 842
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Да, всички казват 18+, а и който си държи на лиценза, не смее преди това- поне тука е така.

# 391
Дъщеря ми няма представа какво иска да учи. Прехвърчат ѝ разни идеи през главата, но не се е спряла на нищо. От една страна ми се ще вече да има някакво трайно желание, от друга - не искам изобщо да я натискам и подпитвам, за да не реши, че трябва вече да реши нещо. Животът е пред нея, няма нищо толкова спешно сега. Избрала си е предмети за матури, нека се готви за тях, пък се надявам и другото да дойде.

# 392
Да, всички казват 18+, а и който си държи на лиценза, не смее преди това- поне тука е така.
Тук има варианти за пубертетна възраст, александритен лазер, още не съм проучвала кой какъв е и т.н.
Сега тествам на себе си да знам какво е Laughing

# 393
Е защо пък баш за по- малка възраст ще е александритния?
Имам предвид, той е за по- светла кожа...
Не знам кога точно съм го пускала, имам спомен, че е в тази тема , преди да се раздели, но ще потърся - най- всеобхватното съществуващи видео за лазерите.

# 394
Студиото, което ми препоръча дермато, работи с такъв. Аз съм с тежка слънчева алергия и в момента третирам само зони, които по принцип не излагам на слънце. С фото не смея на себе си.
Детето ми прави конюктивити от слънцето, предполагам, че съм й "подарила" някаква непоносимост.

# 395
  • София
Моята ходи на лазер от януари, а тази седмица прави 18, значи на 18 без малко е почнала. Разбира се, съветвахме се с дерматолог (даже двама). Аз попълвах декларацията за съгласие, защото нямаше 18, както и подписвам всеки път въпросника. От следващия път тя ще си го попълва и подписва сама.
Прави само мишници и интим, за да видим как ще потръгне, а и защото с повишено внимание и уговорки, тези зони може да продължи да прави и лятото.
Ако всичко е наред, може от октомври да почне и крака.

Болна тема са ми пиърсингите и татуировките. Не го приемам, консерва съм и това е. Тя чака с нетърпение да стане на 18, за да се надупчи и нарисува, а на мен ми се свива сърцето. Иска дупка на носа. 😕

# 396
LordOzzy, ако си се интересувала, от колко години може лазерна?
Дерматоложката ми каза, че предписанията за 18+ са предвид факта, че все още са в период на растеж и процедурата няма да е трайна, ама все пак да питам майчинското общество...
Същата информация имам и аз. Не гарантират резултат, ако се започне преди 18г с лазерна епилация

# 397
Дъщеря ми наскоро си забеляза веждите, които определено имат нужда от оформяне.

# 398
  • Mediterraneo
В студиото, където аз правя лазер, изискват 2 години от първата менструация. Голямата я заведох на 16, малката миналия месец за първи път, на 15 е. Каката има няколко процедури на различни места, но сега остави всичко и ме знам положението. На малката правихме мишници и ръце, после ще почне и крака.

# 399
  • София
Блу, не смееш ли ти да й оформиш веждите?
Ние така действаме вкъщи. Не я оставям сама да се пипа, за да не се окепази. Нейните не са дебели, по няколко косъмчета махаме, но пък са с различни извивки и от там идва трудното оформяне. Притеснявам се да я заведа на козметик, защото всеки си има някакви свои представи за естетични вежди😉 и ще е грозно дете да изглежда като жена на 30…

# 400
Хубаво, че дъщеря ми не разчита н амен за такива неща. Заведох я два пъти на козметик за веждите и и след това вече си ги прави сама. Всъщност, може да прави всичко сама по себе си и се справя чудесно с това. Грим, коса, нокти, вежди... Точно това ми каза онзи ден, че когато отиде в Университет, ще си спестява тези разходи. А, според мен, може и леки доходи да си вади с тези си умения. Тук е нормално.
Аз, за разлика от нея, съм вързана з атакива неща. Имам красиви вежди, които растат всеки  ден. Всяка седмица трябва да съм на козметик, а таки не се научих да се правя сама. За мен тези умения са важни за една жена. А и пестят време и средства 😊

# 401
Не знам дали ще ми даде аз да ѝ оформя веждите. По-скоро - знам, че няма да ми даде, а и аз не предлагам, защото знам, че пред мен най-много ще се глези и подскача, че я боли "нетърпимо". Тук е много популярно почистването с конец и мисля това да ѝ покажа и евентуално да я заведа, ако се престраши сега. Пред момичетата в салон ще се притеснява да демонстрира нетърпима болка. Точно за няколко косъмчета под веждите става въпрос, които всъщност не са малко и имат нужда от махане.

# 402
A Моите, даже ги подрязват, което за мен е върха на идиотщината, но наистина са с много гъсти вежди..
Аз не пипам такива неща- ако не се харесат, не ми се слушат оплаквания...

# 403
Аз я водя при козметик за оформяне на вежди. Не ги подстригват, то няма и нужда т.в. казвате, че не искате

# 404
Моят на 16 вече почна лазерна епилация. За дълготраен ефект още не мога да се изкажа.

Общи условия

Активация на акаунт