Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 844
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз да попитам разрешавате ли допълнителни дупки на ушите? 2-ра, трета, хеликс?
Чудя се как да отбия тези мераци. Ту се кротва, ту пак се присеща и започва да настоява.
За образованието - лута се жестоко. Не знае какво иска, а дойде време да реши. Сега започнаха колебанията за медицина.🤨 Аз лично не я насърчавам за такава тежка професия и следване, но каквото тя си избере -това.
И да се отчетем с първа доза Гардасил9. Мина без абсолютно никакви оплаквания и реакции.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 15:10 от Skiorche

# 376
  • Mars Hotel
Аз да попитам разрешавате ли допълнително дупки на ушите? 2-ра, трета, хеликс?
Чудя се как да отбия тези мераци. Ту се кротва, ту пак се присеща и започва да настоява.

Не бих я спирала за дупки на ушите - в професионално студио едва ли е рисково. Аз имам по две, като на едното ухо си пробих втората миналата година, на 40+. Grinning Бих опитала да повлияя, ако става дума за пиърсинг на език или пъп обаче.

# 377
Аз си направих още дупки преди няколко години, дъщеря ми беше с мен и нямам нищо против да си направи. Не разбирам драмата с дупките. Според мен е по- добре пробити уши в бебешка възраст, защото може после да ги е страх, или винаги може да не слагат обеци.

# 378
  • София
Аз не говоря за първите две дупки, а за допълнителните. Повечето ми приятелки, които имат по 2-3 дупки носят обеци само на основните (класическите), но отстрани се виждат допълнителните и това не ми изглежда естетично. Ако и на тях има обеци -ОК. Но изглежда, че са се отказали с годините да ги “ползват”;).
За сега казвам, че е свободна да прави каквото реши с ушите си като стане на 18 и го обмисли добре. Simple Smile.

# 379
Аз и за първите дупки се инатих Unamused , направих ги скоро.
Убедена съм, че трябва да е обмислено, и да е направено от знаещ и можещ човек, с идея за меридиани и биоактивни точки.
Скоро едната ми каза, че обмисля да си пробие още една!, на едното ухо, но чак като стане на 18, че ми знае мнението Rolling Eyes
Естествено, предложих картата, за да помисли и реши информирано.

# 380
  • София
Дъщеря ми има втора дупка на едното ухо, може би е била на 12 г или по-малка, когато й я направиха. Отдавна не съм я виждала обаче да носи обица на нея и може би е зараснала. Повече никакви дупки не разрешавам където и да било, за татуировки пък да не говорим. Кръщелницата ми е толкова красиво момиче, а така се е изографисала, че зле ми става като я видя.

# 381
Татуировки, и двете казват, че не харесват.
Покрай разни кожни проблеми, които лекувахме с  Q-switched ND YAG лазер, няколко пъти в тато студио, говорихме надълго и широко с няколко татуировчици, още по-категорично против се изказаха.

# 382
Дъщеря ми направо ми заяви, че като стане пълнолетна, т.е. след 2 месеца, направо си пробива 2 дупка на ухото. Заявих, че вече решението си е нейно. Аз бях дотук. За обучение, изкарване пари, женитба, съвет мога да дам, но да обяснявам на почти пълнолетен човек, защо аз не харесвам 2, 3 и т.н. дупки по ушите няма смисъл вече, досега каквото е било обяснено, това е.
Не е решила, какво иска да прави след училище, има още една година да мисли. Засега смята да ходи на отворените врати от училище в близкия университет, който общо взето се смята за един от добрите в Германия.

# 383
Ако не разрешавам, ще съм лицемер. Аз, самата имам и дупки на разни места и тату-та. Не нося обеци никъде от 18 години.
Ще излъжа, ако кажа, че не се опитах лекичко да отбия. Когато видях, че желанието е силно и постоянно, се съгласих. Лятото сложи/и аз бях с нея/обеца на пъпчето. Нямаше проблем, но след три месеца, тялото я изхвърли. Беше много тъжна. Не е споменавала скоро, но предполагам е оставила въпроса за лятото. На ушите има и на меката част, и на хрущяла. Както мен. Аз не намирам нищо притеснително в това. Предпочитам детето ми да ми вярва и да споделя. Има приятелки, които са с тату, но крият от родителите си. Аз не искам тя да е такава и засега не се е случвало по никоя тема. Знам всичко И лошото и хубавото.
Иска да си направим еднакво тату в близките месеци. Съгласна съм и ше го направим😊
Не знам как ще прозвучи, обаче за мен да дупчиш уши на бебе или малко дете и да забраняваш на почти 20 год. човек да си дупчи или шари тялото е едно и съшо. Както изчаках сама да реши кога и дали иска обеци, така и нямам намерение да се бъркам сега. Това си е нейното тяло. Аз мога само да дам съвет и да обясня дали съжалявам, за какво да мисли и какво да оредвиди. Останалото е нейна работа. Не знам как някои родители смятат, че децата са им глина.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 20:02 от red soul

# 384
И нашата девойка е ориентирана към сферата на медицината. Стоматология. Любими предмети са химия, физика и биология. И математика, но на следващо място. Тя е много амбициозна и вярвам, че ще се справи.
Това е чудесно! Желая й много късмет! Дано ми стане колега 🤗

# 385
  • Mediterraneo
Малката дали имаше и 13, когато пробихме втората дупка. Ако иска, и 5 ще получи. Аз самата съм с много обеци, не мога да отказвам. Отбивам мераци за дупчене на носове и вежди, обаче. Голямата е на 20, още не си е пробила, въпреки че от малка искаше. явно не й е важно и добре съм направила, че съм я спирала. Сега и малката е на това положение, с нея борбата е сериозна и минава на други нива. Ама, каквото- такова.

# 386
Малката на 12 сама реши, че иска да носи обеци, голямата на 16 не носи и още няма дупки. Татуировки не харесват, а и аз не харесвам.

# 387
  • София
В пубертета през няколко дни си сменят мнението за какво ли не. Точно по тази причина бих искала да задържи, за да й попреминат първосигналните реакции и пориви и да си вземе решение на спокойствие и на малко по-зряла възраст. (18 ми се струва подходяща). Виждам я как с месеци израства пред очите ми и съм почти сигурна, че и тази “мода” ще мине.
И като казах мода - аз съм принудена да й износвам дънките, които след 5-6  месеца носене решава, че вече не са актуални;), за да не ги изхвърляме. Добре, че се събираме в един размер;).
Хайде да метна още един подобен въпрос - лазерната епилация. Проучвали ли сте след каква възраст е подходяща?

# 388
Аз съм писала, че правиха фотоепилация моите, към 13 годишни бяха. Купих и една лумия за вкъщи, за поддържане на положението.
Мата космата са и двете, от 11 годишни се епилират- започнаха с пемза, после нормален епилатор, кремове, фотоепилация,...докато чакаха да пораснат.
Междувременно правихме лазер заради кожни проблеми, а лазерът си е все един, в крайна сметка( с различни глави/приставки), и по краката са се разредили и отслабнали космите, та вече не са чак Чубака...
Покрай хилядата други неща за правене, не остава време май, та скоро не съм ги виждала да ползват нищо друго, освен бръснач.

# 389
LordOzzy, ако си се интересувала, от колко години може лазерна?
Дерматоложката ми каза, че предписанията за 18+ са предвид факта, че все още са в период на растеж и процедурата няма да е трайна, ама все пак да питам майчинското общество...

Общи условия

Активация на акаунт