Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 843
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Дъщеря ми е с много хубави вежди, коита сама оформя. Също така има усет и умения да се гримира, и отсега ми е казала, че на бала си след 2 г. няма да ползва услугите на професионален гримьор, за да не я окепази, с което съм напълно съгласна.

Лазерна епилация не е започнала. Нашата козметичка, която е с дългогодишен опит, каза, че преди 18 години е компромисен вариант и повечето й колеги го правят, просто за да не изпуснат парите от клиентите. Нищо няма да й стане на дъщеря ми, ако изчака още година и половина.

# 406
  • Някъде по Дунава
Моята дъщеря засега няма мераци за други дупки и татуировка, но знае ли човек. Преди ходеше на козметик за веждите, но сега ги прави сама. Отдавна ме врънка за домашен фотоепилатор, но като знам колко ще е редовна, само ще стои уредът. А и не съм сигурна за ефекта.  Предложих ѝ да изчака 1г и да пробва лазер.

# 407
  • София
Тонка, напомни ми преди доста години на моя бал как отидох на гримьор за пробен грим и ме направиха да изглеждам като клоун.  Това беше единствения в живота ми пробен грим.
На сватбата си глътнах няколко глътки алкохол, за да не ми трепери ръката от притеснение и се справих с грима повече от блестящо.
Щерката и тя има усет и мисля, че няма да се остави някой друг да експериментира върху лицето й.

# 408
А моите, носят само спирала и чевило/гланц.
За баловете- с две ръце се кръстя, че няма да ме стига тази участ Innocent , макар да не се знае колко по-добър вариант е тукашният
едва щели да дочакат догодина Rolling Eyes
Скрит текст:

# 409
Чета Ви  отскоро, но се радвам много, че открих темата, особено  в моментите на въпроси от типа "Къде бъркам?"
Моята тийнка е  на 14, напоследък  все по-социална и активна навън, отколкото вкъщи.През почивните дни често обича да се усамотява и ако не я потърсим, може цял ден да си е в стаята.Казва, че си се чувства перфектно !🙂Питам се обаче вашите момичета как общуват с бащите си? В последно време комуникацията на моята  с баща й върви към ..служебна.Няма инициатива и желание за разговори, дори сякаш се дразни, ако той опита  да поведе такъв .С мен не е така, но аз й знам настроенията и не я притискам - когато реши-тогава.Знам, че е нормално за възрастта да се дистанцират, но някак си се страхувам да не изгубят връзка  помежду си.

# 410
Моята е на 13 и за сега си е екстра с бащата. Това със стоенето в стаята отдавна е така, но я чакаме. С баща си винаги са имали силна връзка и общуват. Тя дори му казва, че сега е нервна щото ще ѝ идва, или пък нищо не ѝ се прави, понеже ѝ дошло. Надявам се за напред пак да е така.

# 411
Бащата трябва да е водещ.
Той е възрастният, той да си преглътне егото, и да си обича и прегръща детето.
Че в тази възраст, до обед са сърдити на себе си, следобед - на целия свят!
Не че няма да има сръдни, или сблъсъци, но от бащата зависи сдобряването.

# 412
Моята боготвори баща си, той е любимият родител, защото е "доброто ченге", а аз "лошото". Въпреки всичко ако се издъни нещо или ако трябва да сподели нещо -предпочита мен.

# 413
Изцяло си зависи от детето, как и колко ще страда в тия години.
Тъкмо днес приказвах с майка ми, за това как едната му вади душата с памук, докато другата трябва да я подканям да не се муси и да говори с него,като иска нещо.
А той нищо!нищичко не им отказва Rage
Майка ми само ми напомни, че аз съм била мусеща се, а сестра ми всичко си е постигала Sweat Smile

# 414
Щерката с баща си са много сходни характери и за това тя някак го чуства по-близък и се разбират двамата добре, освен това той винаги е бил по-мек към нея отколкото към синът, за него тя винаги била е "на тати хубавото момиченце"🙂.

# 415
  • Mediterraneo
И при нас е така, Вите. Понякога даже ме прескача като инстанция, защото знае, че баща й ще разреши нещо. Не фундаментални неща, ама да й поръча с неговия Пейпал боклуци от Шейн за 50 евро, например Simple Smile или да купи и прати на голямата поредната книга/ игра. Имат общи интереси в музика и филми, тотално различни от моите( филмите, музиката е моята), ходят си на кино заедно, обсъждат теми, от които аз съм далеч. Но като е тъжна или сгафила- мама е човекът. Колкото се обичат, толкова и се карат с баща си, двамата като остри камъни. И малката, и голямата са еднакви в отношенията си с баща си.

# 416
Моите много добре се разбират с баща си, но за споделяне - повече споделят с мен.

# 417
Дъщеря ми знае колко сме различни с баща ѝ и съответно подхожда различно към двамата. Разбира се, далеч не винаги улучва подхода.Simple Smile Споделя повече с мен, но и с баща си си има приказка.

ПП в стаята си се затваря, когато говори с някого, да се преоблече и да спи. През останалото време, когато е вкъщи, е долу, при мен в дневната. В нейна защита ще кажа, че стаята ѝ е малка. Освен това така малко повече имам поглед какво прави, колкото и понякога да ме дразни, че е шумна. И пак се случва да ме убеждава, че е учила за тест, а аз да не съм забелязала.  Филми си гледа на лаптопа със слушалки, ако гледаме нещо заедно, тогава е по телевизора.

Последна редакция: ср, 02 апр 2025, 22:22 от Блу

# 418
И двете са много близки с баща си, споделят. Ако има издънка серизна голямата ползва жокер от него да ми сервират😅 малката е още само са гушки с него, за чувства и мисли по- сериозни с мен споделя.
Голямата когато имаше малък инцидент с колата, звънна на него първо. После на мен и то с предварително уговорен начин на съобщаване, че да не пукна на място😅
За стоенето в стаята и малката се затваря, голямата  не тя седи с нас, гледаме ТВ, говорим си, готвим.
Но между 13-18 е нормално да са по- важни приятелките и говоренето с тях:)

# 419
  • Mediterraneo
Голямата когато имаше малък инцидент с колата, звънна на него първо. После на мен и то с предварително уговорен начин на съобщаване, че да не пукна на място😅

Аз направо пукнах, Жаки! Прибирам се лятото в 2 посред нощ, гледам- колата на детето я няма паркирана. Знам, че няма как да е навън, защото на сутринта е на работа и по принцип нощни излизания до този час няма. Със сетни сили се качвам вкъщи, нахлувам в нейната стая- тя спи. С гръм и трясък събудих баща й да дава обяснения. Може ли едно съобщение да не ми пратят! Да не ме безспокояли, докато съм на работа. А, че за 2 минути умрях три пъти...

Общи условия

Активация на акаунт