Бременна и сама

• 15 823
  • 567
  •   1
Отговори
# 195
Не използвам бебето да го задържа, защото бих предпочела да не го виждам повече, отколкото да тормози мен и бебето в корема ми.
Разбира се, че не искам детето да расте без баща, а мечтая за нормално семейство. Разбира се, че принципно бих искала той да бъде в ролята си на баща, най-малкото защото все още имам чувства.
Според мене на ниво рационално мислене авторката не иска да го вижда, наясно е, че ще гледа детето главно сама.
Но е бременна, хормоните бушуват. И на ниво хормонално мислене  "мечтая за нормално семейство". Принципно всяка жена мечтае бебето й да се роди в най-прекрасното семейство.

# 196
  • София
Прочетох всички мнения. Пак повтарям - работа и образование имам, даже почти 3 вече. И работи, и образования.
Родителите ми сами предложиха да съм при тях, за да ми помагат - не толкова финансово, колкото с грижата, когато се налага. Живеят в същия град като мен.
Благодаря! Simple Smile
Да се върна малко назад, защото нещо не ми е ясно.
Какво разбират те под "когато се налага"?
Защото за мен "когато се налага" беше по изключение – ако се разболеех, а мъжът ми не можеше да си вземе болничен; ако трябваше и двамата да ходим някъде, където не можеше да вземем малкия...

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 15:42 от milenaka

# 197
Не използвам бебето да го задържа, защото бих предпочела да не го виждам повече, отколкото да тормози мен и бебето в корема ми.
Разбира се, че не искам детето да расте без баща, а мечтая за нормално семейство. Разбира се, че принципно бих искала той да бъде в ролята си на баща, най-малкото защото все още имам чувства.
Според мене на ниво рационално мислене авторката не иска да го вижда, наясно е, че ще гледа детето главно сама.
Но е бременна, хормоните бушуват. И на ниво хормонално мислене  "мечтая за нормално семейство". Принципно всяка жена мечтае бебето й да се роди в най-прекрасното семейство.

Точно това имах предвид. Simple Smile
На срещата утре ще сме само двамата, пак по отношение на коментар назад.

# 198
Е колко да сте двамата, като той ще ти предлага вариант, мислен от трима, вероятно да защити интереса, на този дето ще дойде сам😂😂😂

# 199
Е колко да сте двамата, като той ще ти предлага вариант, мислен от трима, вероятно да защити интереса, на този дето ще дойде сам😂😂😂

Всичко е смешно и просто, докато не дойде на главата ти.

# 200
Хормоните бушуват и преди цикъл...
Детето не е желано,идеята за него е била възбуждаща и приятна ,и до там.

# 201
  • Melmak
Аз споделям с родителите си, ако имам проблем и искам съвет. Решенията си ги взимам аз. И според мен е нормално. Иначе много хора се бият в гърдите как са най-великите, независими, оправни, с перфектния мъж, брак и т.н. Хубаво. Нека е така. Аз такива не познавам.
Ако е споделил с родителите си и те са му дали съвет и предложили нещо, няма лошо. Ако ще му се бъркат и ще ги слуша за всичко е лошо.
И нека не се лъжем-всяка от нас би се надявала и няма ей така да прекрати всякакъв контакт с бащата на бъдещото си дете.
Да отиде да говорят и да си помисли внимателно. И да сподели с близките си хора, а не с форумни мислители като нас.
Успех, авторке!

Ние не спорим, че ти се съветваш с вашите или им споделяш, а че обобщението ти не е вярно. Не всеки споделя и очаква съвет от родителите си.

В случая не става дума за баща. То баща няма в картинката. Има осеменител, защото не съм видяла баща да види положителен тест и да кара жената да прави аборт на момента. Повечето празнуват и се кефят. А тоя определено баща не е, като гледам не гори от желание и да бъде!

# 202
Няма лошо на срещата да са само двамата и да чуе идеите на осеменителната рода. Но авторката не е длъжна да взема решение на място. Нормално е да поиска време да реши и да говори със своите родители за предложените идеи.

Не знам защо по подразбиране се смята, че родителите на жената са от камък. На тяхната възраст съм. И ако на такава среща чуя безотговорен Муньо да каже аборт (за детето на моето дете), надявам се онзи да може да бяга бързо. Иначе ще трябва да го лежа, примерно за средна телесна повреда.

# 203
  • Melmak
То въпросът е защо твоето дете не прави секс с предпазни средства.

Тук никой не спомена едно хубаво нещо в осеменителя, че е искрен.

Той поне казва какво иска.

Ако я баламосваше още и я зареже след година с новородено на ръце, щеше да е по-гадно.

# 204
116060, мило момиче, затвори темата и не се обяснявай. Начетох се на грозни коментари от жени направили аборт, и стръвно са те захапали, защото навремето техните “мъже” не поели отговорност.
Виж какво ще говорите, сподели с родителите си и си вземи решение. И никога повече не отваряй тема, колко по-лесно е да хулиш в коментари някоя наивница, дето дръзнала да пита. Бъди здрава!

# 205
То има време още да я баламосва, нали затова ще е срещата им. Blush

# 206
  • София
А, то "голяма отговорност" е да се жениш/омъжиш насила...

Не съм правила аборт по чуждо желание, но между изнасилен брак и аборт, бих избрала аборт. Както и ако бях в ситуацията на авторката.

# 207
То въпросът е защо твоето дете не прави секс с предпазни средства.

Тук никой не спомена едно хубаво нещо в осеменителя, че е искрен.
Моето дете е готово да си поеме отговорност. И всеки пълнолетен човек знае, че кекс без презерватив може да доведе до бебе. И тази "искреност" пост-фактум си е чиста безотговорност. Лично мнение.

# 208
  • София
Тук и двете "деца" не са готови. И двете питат/чакат мама и тате.

# 209
Тук и двете "деца" не са готови. И двете питат/чакат мама и тате.
Факт.
Всъщност това се нарича патриархална традиция. Родителите на момъка искат момата от нейните родители. Младите (евентуално) имат съвещателен глас. Женитбите са ставали при достигане на биологическа зрялост - да могат да се родят деца. Не се е чакала житейска зрялост  - да се издържат сами, собствен дом и т.н
И да, човечеството и българите в частност хилядолетия са оцелели по тази формула, че родителите решават кога и за кого да женят децата си и кога да чакат внуци.
Дали това е най-доброто в днешно време - не е. Но и не може за 1-2-3 поколения изцяло да се избяга от хилядолетна традиция.
Дали аз бих го направила - не, не бих настоявала да се съберат насила.
Ако ми поискат съвет, ще го дам. И винаги ще подкрепя детето си - независимо от неговото решение и моето мнение.

Общи условия

Активация на акаунт