Българска храна в САЩ

• 1 327
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте! Намирам се в САЩ, или по-точно в Тексас, и идвам с един малко странен въпрос. Другата седмица ще присъствам на едно събитие, на което различни хора от различни държави трябва да донесат някакъв snack типичен за държавата им. Някой от вас поръчвал ли е, или има ли представа от къде мога да закупя някакви типични български продукти (лютеница, сирене, кисело мляко и тн.)? Проверих и няма физически магазин около мен, чувала съм за Малинчо, но доставката е доста скъпа от там 😅 Но при не наличие на други опции и това ще стане.

# 1
А ако направиш една баница, няма ли да реши проблема лесно, просто и вкусно?
И евтино.

# 2
Малинчо! Има и магазини. Знам за такива в Чикаго и Лас Вегас.
Друга възможност е някой арабски магазин. Там понякога продават български стоки - сирене и други стоки.

# 3
Whole Foods продава българско кисело мляко Тримона.
Турските и някои арабски магазини имат българско сирене, кашкавал и често лютеница.

# 4
  • Sofia
https://www.facebook.com/kandvbulgarianmarket
Приятелка до държи, в Тексас е в Хюстън

Последна редакция: нд, 01 дек 2024, 08:12 от Ani Ka

# 5
  • Sunshine state
Ако държите да не готвите и няма никакви други опрции като някой полски или руски магазин наоколо, поръчка от Малинчо. Ние редовно си поръчваме от тях и дори се комбинираме с други българи за доставката. Simple Smile

# 6
Българска храна е широко понятие. Ако искате да им направите капама или от сорта ще е сложно. Българско е, но не е снак.

Но една баница ще реши върпоса.
Фини кори от Уолмарт, яйца, фета, олио и готово. Лютеница има в европейските магазини. Предполагам и луканка може да набавите.

Кисело мляко има много, дори и българско, но ще е ефекно ако е на таратор.
Приятно прекарване и качете снимки след евента.

# 7
Сега се сетих, че в TJMaxx често зареждат около празниците консерви с лозови сърми, мариновани червени чушки и локум. Не са български, но на вкус са точно като нашите.

# 8
Проверете дали има средиземноморски (Mediterranean) или арабски магазини около вас. Обикновено се намира поне един. Там имат лютеница и българско сирене. Лютеницата понякога е българска (виждам сръбски, румънски, и македонски често). Намирала съм и краставички и зелеви листа от българска фирма.

Но наистина най-добре пригответе някое типично българско ястие. Американците няма да оценят лютеница, а и сиренето feta е вкус, който може да не са придобили.

# 9
  • Down south
За ентусиастите, споделете, как се приема таратор във вашите американски среди.

# 10
  • Sunshine state
Сега се сетих, че в TJMaxx често зареждат около празниците консерви с лозови сърми, мариновани червени чушки и локум. Не са български, но на вкус са точно като нашите.
Сармите точно в тия консерви са много гадни, но ако толкова някой го е закъсал, може да се прекарат.
За ентусиастите, споделете, как се приема таратор във вашите американски среди.
Не съм им сервирала на колегите таратор, защото ще омиришем офиса, но и не вярвам да има някой запален по него чак толкова. Иначе баница и баклава много харесват и всяка коледа правя и нося.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 17:26 от Pupitka

# 11
  • Между гори и планини
Мъжът ми яде таратор и ушите му плющят 😂 Но за офис не е удобно.
Бих направила руска салата. Или направете вие една малка лютеница - изпечете чушки и патладжани във фурната, смелете ги с домати и лук, малко магданоз и да къкрят, докато водата изври. Сол и малко захар заради доматите и готово. И една содена питка, на хапки към лютеницата.

Общи условия

Активация на акаунт