Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Декемврийска вещерска и спортна

  • 70 607
  • 2 206
  •   1
Отговори
# 2 010
  • Мнения: 16 893
Кло, телешко с праз и сини сливи, бургиньон, варено.

# 2 011
  • Наблизо
  • Мнения: 8 460
Налучка аз го знам като първата форма на лука,едни мънички лукчета,които събираш и засаждаш на следващата година.

Чудим се къде да се разходим.Сири,как е по вашия вилает?

# 2 012
  • Мнения: 16 893
Умряла работа, Бюти. По - добре Пловдив.

# 2 013
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
  • Мнения: 8 650
Добро!
Какво е балучки?
Винен кебап?

Нашият маратон продължава.
Балучки е арпаджик, малки лукчета, които се садят по принцип.

# 2 014
  • тук и там
  • Мнения: 13 703
Добро утро.Утре ММ се прибира,ние се гледаме с децата(и Майчето слагам към тях).
Кло,аз правя едно телешко по фламандски,но малко го променям.Моите много го харесват,ще пусна линк към рецептата ако искаш.
Марул,аз не бих се месила и не бих говорила с майка и.Това са си техни отношения,ако аз бях на мястото на майката,бих го приела като грубо вмешателство.Ти си знаеш,но ако майката е като мен,само ще си влошите отношенията.Остави ги да се оправят майка и дъщеря сами.
Болните да оздравяват и хубав ден на всички!

# 2 015
  • Мнения: 16 893
Кайс, не съм Кло, ама пусни линк. Правих веднъж,  но нещо горчива я докарах.

# 2 016
  • Мнения: 14 421
Кайс, пусни рецептата, моля!
Балучките са по-едри от арпаджика. Когато се засаждат от тях става перфектният зелен лук, пера. Но ако ги оставиш и не го обееш на зелено, пуска цнетоноси и събираш семе след това, а не големи глави лук. Общо взето е най-дребната фракция лук. Готвят се цели, аз ги правя без ципата, други с нея ги готвят. С червено вино и цели скилидки чесън е перфектна яхния с телешко.

# 2 017
  • тук и там
  • Мнения: 13 703
https://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D … D0%BD%D0%BD%D0%BE
Скрит текст:

По тази рецепта правя.Месото ми пуска много вода,за това ръсвам брашно и така го запържвам-хем да обере водата,хем да сгъсти после .После го вадя и слагам в това,в което ще пека,а другите неща си ги запържвам както са по рецепта .Ползвам керамичният съд на Крок пота,който е като гювеч,но го пека във фурната,че иначе много бавно става.Капак нямам,и за това го покривам с фолио.Аз слагам доста дом.пюре,защото иначе става сладко .Понякога слагам и малко оцет при захарта и лука,докато запържвам(само ако съм прекалила със захарта,че аз на око слагам обикновено).Бульон домашен телешки,аз слагам кубче,щото домашен нямам.Като запържа всичко,поври малко на котлона,прехвърлям в гювеча, тогава слагам франзелата с горчица,покривам с фолио и го забравям за 2,30ч или повече-зависи на каква температура е фурната.Отвивам накрая,би трябвало да се е сгъстило и го оставям за още малко.Сервирам с картофено пюре.Не пропускай бекона и захарта,ако ти е сладко,повечко дом.пюре .Чесън аз слагам една голяма скилидка,но пък слагам повечко лук и моркови .Правя винаги с тъмна бира,слагам една бутилка(май са 330 мл),може и малко отгоре.Правила съм и в Крок пота,на бавно готвене,но отнема много време.При мен във фурната за 2-3ч,дава дори по-добър резултат.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 11:47 от Кайсия

# 2 018
  • Наблизо
  • Мнения: 8 460
При нас се яде с пържени картофи,а вместо хляб,слагаме ето това https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pain_d'%C3%A9pices Намира се в Лидъла и Кауфланд.
Мъжът ми много хубаво я готви,но се готви поне 6 часа.

# 2 019
  • тук и там
  • Мнения: 13 703
Да,и при нас с пържени картофи,но установих,че с картофено пюре повече ни харесва.И с такъв хляб съм пробвала,както е по оригинална рецепта
 
Скрит текст:
 
но моите  предпочитат с франзела.Та съм го побългарила малко телешкото,не е съвсем по фламандски.
В Крок пота цял ден се готви,във  фурната за 2-3ч.

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 11:48 от Кайсия

# 2 020
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 975
добринАта е като ударен самолет. Тия дни само прилягвам. Нищо не ме боли, нямам температура, но и сили за нищо нямам. След като даже пропуснах да се скарам на Горинич да си подреди стаята, ясна ви е картинката.
Мъхът пък, да ми е жив и здрав, е поканил гости за нова година. Колкото дойдат. Как да не го "заобичам" с точилката!

Преди време някой спомена пилешки бутчета с кола. Ще ме подсетите ли как се прави?
Да заложа една тава за гостите.

# 2 021
  • Мнения: 16 893
ДобрЕ, ако не ти се намира точилка са пращам?
Пилешки крилца с пепси https://pep-4o.blogspot.com/2017/12/blog-post_12.html?m=1

# 2 022
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 975
Знам си аз, че на вас мога да разчитам. Joy имам си точилка, имам всичко, но чакам да даде подаръците.
После ще преценя дали и колко да се разсърдя.

# 2 023
  • Мнения: 14 421
Мъдра жена си Добри, признала съм те!
Къде се загубиха Панди, Лан?

# 2 024
  • Мнения: 4 384
Може ли като замахнете с точилката, да пернете и моя? 🤣
Пратих го за морска сол, той ми донесъл сол с флуорид?!?
За другите работи няма да го излагам...
Смятам вече е време за следобедно кафе с бейлис.

Общи условия

Активация на акаунт