Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 433
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Късно или не няма как все някой беше болен вкъщи ...каката носеше от градина...едната,другата беше ужас

# 196
И ние сме с нощни събуждания. Поне 2-3 пъти. Като не броя честите събуждания до 1 час след заспиването за нощен сън. Прави силна асоциация, но ще работим за това след като се приберем у дома.
Доколкото разбирам и логически свързвам - може би има връзка между съня , кърменето и захранването.
Надявам се, че ако оправя първите две, то ще напредне и третото…

# 197
И ние сме с 5 хранения - първо и последно мляко, обяд - пюре, следобед - каша и сутрин още не съм заместила цялата попара, малко му давам. Някак си ми се струва супер бързо, че заместих всичко, пък уж до 1 годинка млякото си е основно и аз не знам вече.
Иначе за нощното хранене най-вече се притеснявам да не остане асоциация и да го изпусна да му го махна навреме и после да се мъчим. Моят все още си изпива цялото мляко обаче това не е много критерии, защото е много лаком. Ако на някое от храненията не изпива всичко бебето или само малко си суче е асоциация и може да се пробвате да я махнете.

# 198
Момичета, вие как въведохте сирене? Педиатърката ми каза с каша, но с оризова ми се струва страшна гадост. Дали да не го дам с плодова? Още не съм въвела глутен, иначе мислех с тези звездичките на Хип.

# 199
Плодово пюре с извара дадох първо, после въведох глутен и чак след него сирене с попара. Не е фен, веднъж съм давала само.

# 200
Преди няколко дни дадох сирена попара, изяде само 2-3лъжици и то със зор

# 201
И аз дадох плодово пюре с извара вчера и днес, много й хареса. Значи ще изчакам със сиренето. Аз ненавиждах попара и мисля да я спестя на детето, със звездичките мисля, че ще й хареса повече сиренето.

# 202
Ни с попара, ни със звездички или топченца става работата при нас. Най-добре елда или някоя друга каша от тези които яде… Disappointed

# 203
Сиренето го въведох с едно пюре на BioNino - пилешко със зеленчуци и сирене.

При нас захранването върви малко по-добре тези дни. По едно време дори мазането с Калгел не помагаше и карахме на по 2-3 лъжички дневно. Вчера обаче яде пилешко със зеленчуци (около 150гр) за пръв път от 2+ седмици и бях много доволна. Бях спряла и въвеждането на нови храни, но преди два дни въведох киселото мляко (с ябълка, банан и овесени ядки) и много се хареса. Днес вече въвеждам ядките, започвам с бадем, тъй като това имам под ръка в момента.

Относно съня, също е зле положението от две седмици насам. Мазах с Калгел вечер и така си поспиваше малко повече, но имаше 1-2 вечери, в които давах и половин доза Панадол и само тогава успяваше да се отпусне. Доста ме е яд, защото около месец преди да се влошат нещата бяхме махнали нощното хранене в 03:00 - 04:00 часа, но сега с честите събуждания пак започна да си го търси. Надявам се като излезе зъбчето и се успокои пак спре да си търси храненето нощем.

Иначе като брой хранения все още са си доста (5, най-често 6), защото той яде по много малки порции наведнъж (най-много 140мл кърма (най-често 100 - 120мл) и не повече от 130гр твърда храна).

# 204
Момичета, като ви чета и направо съжалявам, че не я отбих още преди месеци и не и давам АМ, ама ми беше жал да имам кърма и да я отбия. 4 хранения на ден? Тя само нощем яде 3 пъти.
Не съжалявай, кърменето има страшно много ползи и за теб и за бебето. Кърмата е най-добрата храна за бебето ти през първата година. А и не е гаранция, че на АМ няма да се буди. И аз кърмя по 2-3 пъти нощем и на поискване през деня. Постепенно ще се разрежда, няма страшно, пък и след годинката може да заместваш с друго мляко - АМ, кисело - ако искаш да отбиваш.
Отделно съм чела, че доста деца на ок. 12-18 месеца имат криза в растежа и се отразява на съня и храненето + някой и друг гаден зъб - помисли колко по-леко ще мине, ако можеш да дадеш гърда, вместо да се чудиш как да успокояваш, приспиваш и т.н.
И последно - някои бебета се отбиват сами след 8-мия месец, може да ти се е паднало такова 😀

# 205
Ние редуваме млечно-пюре-млечно-каша-млечно. Тази схема е ок за нея. И аз смятам глутен да вкарвам тези дни, май ще започна с овес.

Ние отдавна я преместихме в самостоятелна стая, може би от 3-ти месец. Да, имаше неудобство с храненето в началото, но и то премина.

# 206
Marisol, моето по-скоро е от тия дето трудно ще се отбият Simple Smile)  баткото го кърмих почти година. Честно казано не видях разлика с другите деца в хода на израстването  Rolling Eyes
Вечер давам АМ уж да спи по-дълго. Снощи го дадох на храненето в 23ч, беше по-добре през нощта. На кърменето в след 6ч заспа и още спи Rolling Eyes аз се чувснвам нас ала се. Уж като избият зъбите се успокояват, дано да е така. Вчера пак пръста и беше в устана и търси да си чеше венците. Баща й вика да не са тръгнали други зъби, викам да не съм чула Smiling Imp поне малко почивка да имаме.

# 207
  • София
Ние вчера бяхме на детска консултация- взеха му кръв, урина и бяхме на нефролог (юнско бебе). Оказа се, че синът ми има уголемено легенче в единия бъбрек и леко задържа урина там. Струва ми се, че в тази тема някоя от вас писа, че нейното бебче е със задържане. Може ли да сподели какво точно ѝ казаха, за да сравним? ❤

Също така, от кръвното изследване излезе завишена стойност на еозинофилите- имате ли идея какво означавя това? Започнах да чета в интернет, но се спрях… Давам малко ретроспекция- малкият беше с разстройство докато не започнах захранването, съмненията бяха за непоносимост към белтъка на млякото. Все още го кърмя. Възможно ли е тази стойност да показва за тази алергия към кърмата…? И изобщо правилно ли съм разбрала, че тези стойности индикират алергия? Мерси предварително! ❤

# 208
forest_girl, сина ми също има уголемено легенче на единия бъбрек (левия). Нефролога  каза, че при момченцата често се случва точно на този бъбрек. Препоръките са ни възможно най-бързо да махнем памперсите (влажната среда благоприятства развитието на  инфекции). При появата на температура с неясен произход задължително да пускаме урина за изследване, за да се изключи уринарна инфекция (ако инфекцията се качи към бъбреците това може да доведе до допълнително уголемяване на легенчето). Също така на 9тия и 12тия месец трябва да идем пак на преглед, за да се проследи какво се случва. Обикновено известно време след прохождането се наблюдавало подобрение в дренажа на урината и намаляване размера на уголеменото легенче. Според доктора очакванията са след като стане на година и половина детето да се види евентуално подобрение. Ако дотогава няма промяна в състоянието или пък се влоша, трябва да се направи скенер, за да се установи каква е причината за задържането и ако се окаже, че е заради стеснено каналче, може да се наложи оперативно да се разшири.

# 209
  • София
Благодаря! Същото ми казаха и на мен, без това за памперса, но има логика… Sad и при нас е в левия бъбрек (момче е).

Общи условия

Активация на акаунт