Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 441
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
И аз се включвам с въпрос.Въведохте ли кисело мляко?Бяхме на консултация и педиатърката разреши.Мислех,че е рано,но това дава възможност за по-разнообразни закуски Grinning

Да, може би в началото на 8ми месец. Само те съветвам да е хубаво мляко, не някое, пълно с нишесте. Ведраре, Олимпус, Елби, някое фермерско ако има, домашно ако имаш вариант.

Давам го с плодове, с бисквити (без захар от ДМ), правя палачинки с него, баница, солен кекс. Като въведеш млечни и цяло яйце и вече става доста различно храненето.

# 496
Да,и аз мислех,че е рано.Чак към годинка бях решила.Каза ми първоначално да го разреждам с вода 1:1 после 2:1 и така.И аз мисля с домашно кисело мляко да започна,имам възможност.

# 497
По листовките от личната лекарка мисля, че пишеше от 10м, но аз вече го включвам в ядене - в палачинки, в кухнята, която поръчвам го ползват в заливки. Чисто ще му да по-нататък. Ние си правим от години и ще му дам от нашите, че не са и толкова кисели или на Розино ползвам млечните продукити.

# 498
А защо ви притеснява толкова киселото мляко? Просто от любопитство питам 😊
При нас добре, че е киселото мляко - често ми се налага като тотално отказва цяло ядене да смеся с малко кисело мляко и да хапне, много й е любимо

# 499
Погледнато реално някога с кисело мляко са захранвали още в ранните месеци, ако майката няма кърма  и е нямало АМ, тъй че колко рано да е. Не мисля, че 8 месеца е рано. Чак след годинка според мен е късно. Много варианти има за закуска с кисело мляко и е полезно.

# 500
Аз съм на същото мнение.
Изобщо не говоря за заместване на кърма/АМ с кисело мляко, както е било, а като част от храненията с твърда храна. Стига детето да го понася, не виждам проблем с въвеждането му.
Стана ми интересно поради какви съображения момичета се притесняват от него, че чак аз се притесних, че си го давам редовно без дори да съм се замисляла кой знае колко
Погледнато реално някога с кисело мляко са захранвали още в ранните месеци, ако майката няма кърма  и е нямало АМ, тъй че колко рано да е. Не мисля, че 8 месеца е рано. Чак след годинка според мен е късно. Много варианти има за закуска с кисело мляко и е полезно.

# 501
На мен педиатърката ми каза, ме бебето е много бяло 😆 и можело да получи страхотна алергия от белтъчините и чак след годинка. Разбира се, няма да я послушам. Даже вече съм давала в пюре на Хип, което е йогурт с плодове. Може би още към 6 месец

# 502
И нашата педиатърка каза, че от 8 месец мога да дам кисело мляко.

# 503
На мен ме е страх да не ми го откажe, друг страх нямам Grinning Вече сме въвели яйце, в момента въвеждам и тахани. Аз кисло мляко ядях само със захар до към 7 клас защото ми беше кисело

# 504
На мен педиатърката ми каза, ме бебето е много бяло 😆 и можело да получи страхотна алергия от белтъчините и чак след годинка. Разбира се, няма да я послушам. Даже вече съм давала в пюре на Хип, което е йогурт с плодове. Може би още към 6 месец

По принцип при по-белите бебета е възможно да се появят някакви алергични реакции. Ние с таткото също сме бели, както и бебето ни. Ние нямаме алергии към нищо, надявам се и тя да се размине. От застудяването й се появиха сухи петна, което е някаква склонност към атопия. За сега сме ги преборили и кожата й е супер, но мен много ме е страх от новите храни, които вкарвам и евентуални алергии. За киселото мляко знам след 10-ти месец, белтък след годинка.

# 505
Ваня и ние с таткото сме много бели. Дадох и белтък, нямаше проблеми.

# 506
Аз да питам някой дали сложи менигококова ваксина и коя или и двете?

# 507
Ние слагахме менигококова, в две дози беше.
Кисело мляко давам от около месец, за сега всичко яде и няма реакции.

# 508
Момичета, а тези бисквитки бишкотки могат ли да се натрошават е млякото?

# 509
Момичета, а тези бисквитки бишкотки могат ли да се натрошават е млякото?

Да, аз така ги давам, сутрин ако не ми се занимава да правя друго.

Общи условия

Активация на акаунт