Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
Така е, препоръките са да има поне 2 млечни до годинката. Педиатърката със съветите за бисквити в млякото преди лягане няма да я коментирам даже.

# 526
Ние сме все още на две заместени хранения - обяд и следобедна закуска. Сутрин и вечер мляко. Иска ми се да заместя и закуската, но нали до годинка трябва да имат поне две млечни хранения на ден.
Вашите бебета по колко пъти на ден пият мляко?

Първото и последното са ни млечни - като стане и преди да легне и така до 1 година поне доколкото знам. През останлато време си има 4 хапвания. Реално закуската му е 2-3 часа след мялкото, както дойде. Но той будува доста по 12-12 и нещо часа и то просто няма да не го храня. Не винаги яде цялата порция, не го насилвам, колкото иска толкова

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 17:35 от sedi_

# 527
Пие мляко по 3-4 пъти през деня и 2-3 през нощта. Опитвам се да давам повече храна, но още сме в преход от 3 на 2 дремки и нямаме никакъв режим, та ми е трудно да преценя кога да давам. Още повече че държа да се храним заедно и да готвим домашна храна.

Откакто пролази, Луиза тотално отказва да лежи по гръб дори за секунда, което прави смяната на памперс борба, крясъци и нерви 😣. Имате ли трик да стои бебето мирно за 1 мин. при смяната? Давам й да играе с кърпички и всичко останало, но пак държи да е по корем.

# 528
Откакто пролази, Луиза тотално отказва да лежи по гръб дори за секунда, което прави смяната на памперс борба, крясъци и нерви 😣. Имате ли трик да стои бебето мирно за 1 мин. при смяната? Давам й да играе с кърпички и всичко останало, но пак държи да е по корем.

Трикът ми е гащи. С памперс няма шанс от месеци при нас. Давам биба докато ги скъсам, после нахлузвам, тя се изправя на мен и вдигам. С акото е по-сложно, добре е мъжът ми се е хоум офис и сменяме двамата, че едва я удържаме...

# 529
Момичета, бебето ми хапва доста лакомо, захранвам я от около 3 месеца и не е имало нещо, което да откаже. От два дни хапва супер малко, на консултацията преди две седмици педиатърката каза, че са много подути венците, а все още няма нови зъбчета. Дали е свързано със зъбите според вас? Не ми хрумва нищо освен да мажа с гелче преди хапване.

# 530
Абсолютно си е от зъбите. Прави някаква асоциация с хапването и зъбите. В случая аз бих давала повече мляко, ако го пие и това я успокоява.

# 531
Моят син има 3 заместени хранения.На 8 месеца е.Яде засега всичко,което му предлагам.АМ е 2 пъти,че понякога и 3,още не е спрял напълно нощното хранене.Много ли е,малко ли е,незнам.Водя се по детето,не спазвам определени часове за хранене,но горе-долу спазва режим.

# 532
Аз съм заместила само обяда и следобедната, защото тя не се буди нощем (поне напоследък 😀) и ако заместя вечерята няма къде да вмъкна млякото вечер.

# 533

Няма трикове и аз минах на гащи. Гоним се по пода, кошарата. С акото е най-трудно, но няма какво да се направи.

# 534
Момичета, бебето ми хапва доста лакомо, захранвам я от около 3 месеца и не е имало нещо, което да откаже. От два дни хапва супер малко, на консултацията преди две седмици педиатърката каза, че са много подути венците, а все още няма нови зъбчета. Дали е свързано със зъбите според вас? Не ми хрумва нищо освен да мажа с гелче преди хапване.

Същото и при нас последните дни. Както си ядеше по 200 гр на хранене и почна да отказва на 4тата лъжица. Днес яде нормално, но и вечер е много неспокойна, върна и нощно хранене, просто нищо друго не я успокоява. Зъби са.

# 535
Ние имаме 3 заместени. Закуска към 9ч., обяд 13ч., вечеря 17ч. И мляко 20ч. И 4ч. Не давам следобедна, тъй като той си издържа и си хапва направо вечерята.

# 536
  • Варна
Marisol и при нас смяната на памперс е  борба. Гледам да го правя много бързо, давам му всеки път различни играчки или издавам разни звуци с устата и той се заслушва и така долу - горе успявам.
Нашите хранения са 3 заместени - сутрин, обяд и следобед. А преди лягане и през нощта  е млякото.
Момичета някъде бях чела или гледала уебсеминар на доц. Владимирова, не помня вече, че глутена трябва да е само един път на ден. Нека по-запознатите да кажат.

# 537
Още не съм си отворила очите и трябва да пея “5 малки жълти патенца”, за да й сменя памперса. Само така се кротва за малко 🐥🐥🐥🐥🐥

Мисля, че имаше такова твърдение на Владимирова. И ми се струва логично. Колко пък пъти да даваш глутен? Един път според мен е достатъчно.

# 538
И при нас смяната на памперса е борба. А за преобличане е ужас-ревове, тръшкане Frowning1

# 539
Аз давам някакъв крем и се занимава да го разглежда и премята. Иначе наистина е голяма борба, иска да се върти, да сяда. Абе големи деца си имаме вече.

Общи условия

Активация на акаунт