Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 430
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Мими, правилно ли съм разбрала. Смесвам 150 мл. вода да кажем с 2 лъжици оризова каша и две от тази?
Ето за тази говоря аз.

Здравей ами не хихи
Отварям една каша не две ....култура с плодове,снимам ти една примерна от моите и действам по нея

Разбрах от третия път. 😂

# 181
🥰няма нищо всеки както иска прави,някои като мен,други смесват

# 182
Вие кашите с вода ли ги правите? Аз с мляко и с плод.

# 183
Аз с вода. До днес бях давала само оризовата, заедно с пюре. Тази плодовата ще видя ако пак не се сгъсти няма да я давам.

# 184
С вода,но моите са млечни

# 185
  • Варна
MisS_Sunshine_  ще стане лека полека. Като видиш, че яде и иска още увеличавай лъжичките. Ние покрай зъбите имахме период от 3 дена, където не искаше пюре или каша. Ядеше 2-3 лъжички само.
Млечните каши са с вода, а другите могат или с вода или с АМ ( кърма) . Аз смесвам с неговото мляко, още не съм въвела млечните храни.
Каузата на Криско е чудесна, дано събере достатъчно  съмишленици за да я осъществи.

# 186
Момичета, дайте съвет. Борис се буди 5:30-6:00 за мляко (давам му малко 80-100мл) искам да го махна това хранене. Яде мляко в 9, зеленчуково пюре в 12, каша +мляко в 3, мляко в 6 и след баня в 8 мляко и се приспиваме към 9:30-10. Много хранения ли да според вас? Качва малко.. 200-250гр на месец (стана на 7м).
Давам оризова, елда и царевична каша, не ги харесва и ще му добавя малко круша и ябълка пюре да го залъжа. Какви каши да дам след това?(педиатъра нищо не ми каза)

ПС: Подкрепям инициативата на Криско и жена му, за жалост в България само се мълчи за такива “проблеми”. Дано успее!

# 187
На мен не ми се струват много храненията. Ние сме на 4 хранения, но моето момиченце се буди към 8-9 когато давам мляко и изкарва до обяд и пюрето. След това давам каша и вечерта мляко. Тя обаче много бързо махна нощното хранене, та не мога да дам съвет. Може би всяко дете си е различно. Иначе и тя имаше период в който се будеше в 6, което на мен ми е много рано и няколко пъти пробвах с биба, вместо да й правя мляко и си заспиваше.

# 188
Em22 ние имаме същия режим.Даже понякога и през нощта яде,още не сме махнали напълно нощното хранене.Последният път и той беше качил само 200 гр.Педиатърката каза максимум 6 хранения.Незнам кое е правилно,водя се по детето.Понякога яде по-малко,понякога повече.Почти на 7 месеца е

# 189
И ние имаме 4 хранения. Буди се към 7-8 часа и давам или мляко или каша, на обяд зеленчуково или месно пюре, след това каша за следобед и вечер мляко. Също отдавна си махна нощното ставане. Случвало се е да се събуди към 6, но тъй като не давам биберон я погушкам и заспива.

# 190
Днес имаше две ваксини,попринцип една и рота,две не давам...но много изоставаме.Надявамм се да няма т.Смених лепенките засега това, изпи 150 мл на обяд днес няма да я мъча с пюрета мисля да караме на мляко.
Въпроса ми е колко дни преди и най вече СЛЕД ваксина не може нова храна.

# 191
Момичета, като ви чета и направо съжалявам, че не я отбих още преди месеци и не и давам АМ, ама ми беше жал да имам кърма и да я отбия. 4 хранения на ден? Тя само нощем яде 3 пъти.

# 192
Не съжалявай. Кърмата е най-хубавото, което можеш да дадеш на детето си. Не е толкова засищаща, както АМ и за това толкова често яде. Ние също сме на АМ и някъде от 3-я месец не се буди за нощно хранене. Само към първия месец я будех да яде на 3 часа. После 2-я ядеше по два пъти. До 3-я по един път на нощ и накрая сама си махна нощното хранене.

Мими, не е ли късно за ваксини? И ние отложихме едната с малко и сестрата ми викаше, че трябва да я направим до 6-я месец, защото после не може да я вкара в системата.

# 193
Момичета, дайте съвет. Борис се буди 5:30-6:00 за мляко (давам му малко 80-100мл) искам да го махна това хранене. Яде мляко в 9, зеленчуково пюре в 12, каша +мляко в 3, мляко в 6 и след баня в 8 мляко и се приспиваме към 9:30-10. Много хранения ли да според вас? Качва малко.. 200-250гр на месец (стана на 7м).
Давам оризова, елда и царевична каша, не ги харесва и ще му добавя малко круша и ябълка пюре да го залъжа. Какви каши да дам след това?(педиатъра нищо не ми каза)

ПС: Подкрепям инициативата на Криско и жена му, за жалост в България само се мълчи за такива “проблеми”. Дано успее!

За мен няма нужда да го махаш това хранене в 6, а по-скоро това в 18 и другите да ги разредиш. Доколко знам и гледам по схеми, първо и последно хранене ги дават мляко. После имаш закуска, обяд и следобедна. Като вече 7ми месец можеш да започнеш да даваш нормална закуска: попара, кус кус, кисело мляко с бисквити, макарони, юфка, елда, каша. Като съответно трябва да вкараш и глутена, защото пишеш само за безтлутенови. Има различни култури с повече и по-малко глутен, в случая прецени как искаш да го вкараш. Аз направо дадох спелта, някои започват с овес, някои направо 5-7 зърна.

Ние сме на същия режим, като все още не мога много да ги разредя, но ако се случи да ѝ дам в 18 часа мляко, е макс 100 мл. После преди лягане 180.

# 194
  • Варна
Em22  и ние сме с нощни хранения още, не се притеснявай😁. Буди се детето и си ги търси. Яде в 22:00 - 160 мл, после в 02:00 - 120 мл. с цел уж да понамаляваме млякото и понякога се буди в 05:00 пак. Обикновено тогава го залъгвам с вода и биба и се получава и така откарваме до 06:00 - 07:00  когато ставаме. Но не всеки път се получава . Ако продължи да хленчи, знам, че си иска млякото и тогава правя 60 или 90 мл. Мисля да пробвам няколко дена да давам малко повече мляко в 22:00. Да видим какво ще стане. Какво да се прави. Сами ще намалят яденето през нощта и ще спрат да го търсят в  един момент.

Общи условия

Активация на акаунт