Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 449
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Опасяваш се да няма непоносимост към жълтък ли? Само два пъти ли си давала жълтък и после повръща? Спри за момент и пропусни 1 седмица. Аз си водя записки кой ден какво съм давала, че се забравя. Хем да следя за запичащи и разхлабващи продукти, хем кога е зеленчуково пюре с яйце, кога е било с риба и пилешко.
Момичета ние сме със зъбче вече. Да ни е честито първото пробило зъбче - долу в ляво😊. Вчера като слагах гел усещах драскане върху ръкавицата. Гледах, пулих се, така ли ми се струва. На Марти много му харесва моята чаша за кафе, една шарена на бухалчета. Като я види, очите му там приковани. Дадох му да пие вода от нея, хем да й се порадва, хем да разбере, че от там се пие вода. И чувам едно "трак-трак" със зъбчето по чашата. Та вече беше ясно и нямаше съмнения.

# 226
И моето бебе харесва бухалчета. Има Оли и много му се радва. Имам и една тениска с бухалче и в нея се взира.

Мими, чела съм и за други истории с повръщане от жълтък. Не е от грамажа на пюрето. Пробвай след седмица пак. Ако има същата реакция - спри за месец, ако пак е така - дай след два. Уж се израствало. Много ме е страх и мен с този жълтък.

# 227
Ние сме си поръчали зъбче за Коледа.. и педиатърката каза че до седмица-две ще излезе. Да видим..
Моля дайте съвет за кашите - дала съм оризова, елда и царевична. Какво да взема след тях?

# 228
Ние сме си поръчали зъбче за Коледа.. и педиатърката каза че до седмица-две ще излезе. Да видим..
Моля дайте съвет за кашите - дала съм оризова, елда и царевична. Какво да взема след тях?

Ами аз ти отговорих и на предния въпрос за кашите - трябва да продължиш с глутенова. Прочети съдържанието на глутен в различните зърна и прецени как искаш да действаш. Овес, просо, спелта, пшеница, има варианти.

# 229
Благодаря, mokka!
А млечни каши преди глутеновите ли да му дам? Как сте правили вие?

# 230
mokka, хвърли ме в размисъл относно просото. То пълнозърнесто ли е? Защото вчера дадох такава каша на бебчо, но на кутията пишеше, че не съдържа глутен. Захранила съм със заешко и пуешко, предстои няколко дни да не давам месо, за да дам 1-2 плода в кашата, след което ще дам пилешко. И след него - жълтък. Риба кога да предложа?

# 231
mokka, хвърли ме в размисъл относно просото. То пълнозърнесто ли е? Защото вчера дадох такава каша на бебчо, но на кутията пишеше, че не съдържа глутен. Захранила съм със заешко и пуешко, предстои няколко дни да не давам месо, за да дам 1-2 плода в кашата, след което ще дам пилешко. И след него - жълтък. Риба кога да предложа?

Да, извинявай, моя грешка е просото. Но по принцип и в овеса няма, а на много кутии ядки си пише, че може да съдържа следи от глутен.

Риба дадох сега към края на 7ми месец.

Em22 млечни каши изобщо не съм давала и не виждам смисъл да давам. Те са със сухо мляко. Взимам си зърнената култура и си я правя с АМ. А вече и като съм въвела кисело мляко, направо си ѝ давам с овесени ядки и т.н.

# 232
  • София
Момичета, мъжът ми е взел пробиотик с витамин Д. В този случай да не давам отделно Вигантол или по-добре да купим нов пробиотик без вит.Д?

# 233
Момичета, мъжът ми е взел пробиотик с витамин Д. В този случай да не давам отделно Вигантол или по-добре да купим нов пробиотик без вит.Д?
Не съм давала пробиотик с вит.д , но според мен ако даваш този пробиотик няма нужда от вит. Д отделно.

# 234
Аз бих си давала. Комбинираните препарати рядко съдържат достатъчно, че да попълват липси.

# 235
Не е за първи път жълтъка бях давала 5пъти всичко беше ок...на шестия повърна след 7дни отново дадох и пак повърна ...като грамаж винаги малко пюре 125 и 1/4 жълтък все си викам ще увелича ама нещо ме спираше.До консултацията -януари няма да давам.
И аз си записвам все ще спирам уж второ дете нищо ново...ама виж какво става ....

Весело посрещане на Коледните празници🎀Пожелавам ви
светли празници,  изпълнени с
радост, топлина и любов. Нека
домът ви бъде озарен от усмивки и
щастие, а  сърцето  да е изпълнено
с надежда и мир.🎉

# 236
Момичета, весели и спокойни празници! Първата Коледа на бебоците - да спят добре, да се радват на родата и подаръците и вие да успеете малко да си починете! 😊🎄✨️

# 237
Весели празници 🥰 Да са ни здрави дечицата, весели, щастливи Simple Smile

# 238
Весели празници и от мен Flowers Hibiscus

# 239
  • Варна
Весела Коледа и  спокойни празници момичета😊! Да няма болни , да бъдат  добре децата. Наистина това е първата Коледа на бебчовците. Макар и нищо да не разбират, пълнят душите ни.
Mimi9999 и аз в такъв случай бих  спряла жълтъка  за известно време. Но педиатърката ще каже повече.
Честита Коледа момичета! 🌲🌲🌲Допълвам се, пред коледно имаме и второ избило зъбче😊.

Последна редакция: ср, 25 дек 2024, 14:57 от mama 06

Общи условия

Активация на акаунт