Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 456
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
За чести нощни събуждания причините могат да са:
- недобър режим - пробвайте да вдигнете интервалите
- недостатъчно умора - трябва хубаво да се уморяват през деня и да тренират новите умения
- силна асоциация - биберонът може да е проблем, да го търси за да се доприспи като се разбуди
- знак за готовност за 2 дремки - обикновенно има и други знаци, например трудно приспиване
- преумора, особено ако имате фалстарт
- може и просто да е регресията в 8ми месец, вижте дали няма да отмине сам този проблем, особено ако преди е спало добре бебето

# 481
При нас е на малки периоди.Има дни,в които се буди постоянно нощем,в други спи добре.През деня спи примерно от 10 до 12 или от 11 до 13 часа.Будува 3 часа.Седобяд от 16 часа,около 30 мин.Три спанета няма вече.Зъбчета няма още,няма изгледи скоро да се покажат.И той мого крещи и пищи Grinning Срича си някакви негови неща,бърбори постоянно.След два дни прави 8 месеца.

# 482
Каквото е написала Марисол + че и за мен 3 часа са много за дневен сън.

mama 06, това с късното слагане не работи и като цяло не е решение на въпроса дали бебето е изморено. Те се влияят много от циркадния ритъм.

Мис Съншайн, при нас пълзенето дойде директно с изправяне и в момента постоянно е изправена на дивана, на масата, на шкафа пред телевизора, на прозореца на вратата... Колко пада е отделен въпрос 😅

# 483
Здравейте Simple Smile
Някоя успя ли да се справи с честите нощни събуждания ? Отворена съм за съвети.
През деня Саши има 2 дремки от 1,5ч. научисе да пълзи и е много активен. Ляга около 21ч. и заспива доста бързо и след час спане се започва. Има едно хранене около 1.30 през ноща и горе долу на всеки 30мин. трябва да ставам, да давам биба и да го намествам в най-добрия случай.

В колко става сутрин? Какви са му интервалите на будуване? 3 часа сън е максимума през деня. Според мен трябва малко да се намали.

Става към 7ч. сутрин. Интервала на будуване гледам да е около 3.30ч.

# 484
Цитат
Става към 7ч. сутрин. Интервала на будуване гледам да е около 3.30ч.

Не, че не може и такъв режим. Ние имахме такъв по едно време с еднакви интервали и работеше. Но не беше дълго време с такъв режим. Обикновено интервалите нарастват и в края на деня е най-дългия за да се натрупа достатъчно умора и да спи добре. Може да опиташ малко да намаляш дневния сън и това време да го будувате.

Последна редакция: пн, 20 яну 2025, 17:20 от sedi_

# 485
И при нас така някак се застъпваха пълзене и изправяне...като хала е,лази в кухнята разхвърля всичко, бомба е паднала след нея ...магнити от хладилника ...всичко....пускам я да обикаля в една стая и коридор без при кака й че навсякъде има дребни играчки

# 486
Момичета, как успокоявате вашите бебета преди сън? Сънят горе-долу се пооправи, но приспиването стана ад, по един час се мъчим.. Мята се като риба на сухо, мрънка, а й се спи. Книжките повече ги дъвче все още, преди гледахме през прозореца, но вече не мога да я държа толкова, много е тежка 😔.

# 487
Ние приключваме с всякакви игри един час преди вечерното заспиване и му махам всички играчи. Гушкаме се на спалнята, галя го и му говоря тихичко. Обикновено това работи. Тиха класическа музика също пускам понякога.

# 488
Сашко пък вечер заспива задължително след къпане, млякото изпива, обръща се и заспива до мен. После го местя в креватчето. Знам, че не е добър метод, но за сега само това работи.

# 489
Момичета, как успокоявате вашите бебета преди сън? Сънят горе-долу се пооправи, но приспиването стана ад, по един час се мъчим.. Мята се като риба на сухо, мрънка, а й се спи. Книжките повече ги дъвче все още, преди гледахме през прозореца, но вече не мога да я държа толкова, много е тежка 😔.

И при нас е трудно напоследък, ако не му е достатъчно интересно заспива. Но ако е много шумного или светкащо се превъзбужда... Опитвам с детски книжки с животни (от тези съм взела https://www.ozone.bg/product/knizhka-s-drazhka-svetat-okolo-nas-razhodka-na-selo/ ) или флаш карти. Давам и бизи бордове да се занимава да дърпа връзки и копечта, но като цяло е трудно да го накарам да стои седнал обикновно до няколко минути му е писнало и иска да пълзи или да се катери.

# 490
  • Варна
Момичета , вече имаме на цяло показало се горно зъбче. В началото на месеца видях, че се белее от единия край, но чак сега изби на цяло. С долните не беше така. Стана по-бързо и се паказаха целите . А при горните е на етапи. Съседното до него горно и то се белее само в единия край, но не се е показало на цяло.
И ние  заспиваме след баня. Покрай зъбките го приспивах на ръце със студена биба и гелче, като се разхождаме в тъмната стая, галейки го по гръбчето заспиваше на рамото ми. Сега го слагам на леглото до мен и   приспивайки се сам с бибата си заспива мрънкайки "ъъъ-ъъъ", както преди. Понякога се унася и пиейки млякото.

# 491
Понеже педиатърката и всички баби ми казват, искам да попитам тук:
Дали поради кърмене на поискване, бебето отказва да яде твърда храна от самото начало и до ден днешен, а сега е на 8 месеца?
Препоръчват ми да въведа часове, реално да я държа гладна.

# 492
Аз кърмя на поискване, нямаме часове, когато тогава, не знам колко суче, не знам и колко пъти на ден суче, доста са, не ги броя, че и нощем поне 2-3 се буди и е на гърда. Пюре яде, не го отказва. Не е кърменето на поискаване причината. Някои деца свикват по - трудно с новата храна, ще свикне, няма накъде. Обедното пюре например яде като стане след първата дрямка, гледам към 11 и 30 да е буден и до 12 и 30 вече да съм дала обяд. Бута се да суче, но не му давам в този период. Поне час е добре да има от кърмене до твърда храна според мен, за да е гладно детето.

Последна редакция: чт, 23 яну 2025, 11:25 от viksdreams

# 493
И аз се включвам с въпрос.Въведохте ли кисело мляко?Бяхме на консултация и педиатърката разреши.Мислех,че е рано,но това дава възможност за по-разнообразни закуски Grinning

# 494
  • Варна
Deni, аз не съм захранила още с кисело мляко. Но ми се струва, че е рано. Дават го  след 9-10 месец. И задължително трябва да е 3,6% масленост, а не нискомаслено.

Общи условия

Активация на акаунт