Майски бебета 2024г. - Тема 5

• 18 432
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
При нас смяната на памперса е кошмар ако не е на повивалника. Там няма къде толкова да се мята и се заиграва, обича да хвърля памперси 😀

# 541
  • Варна
Ние на повивалника се сменяме. И там иска да се обръща. На леглото също. Какви ли не трикове ползвам. Аз давам един път на ден глутен - сутрин попара или овесена каша. Ама например ако има паста с месо за обяд, или кус-кус със зеленчуци или нещо друго с глутен. Ще разгледам пак материалите и ще трябва да се съобразявам занапред. Затова пък вариантите вече са повече за по-разнообразна храна.
Преди 2 дена дадох елда  за първи път с плодово пюре от круша за следобедна зкуска. Имаше вечерта дискомфорт, газове и плака. Иначе си го хапна, хареса му.

# 542
  • София
Сега пак гледам видеа на др Владимирова и тя не препоръчва пълнозърнести каши...е, аз само такива намирам, а търсих на какви ли не марки. Вие какви ползвате?

# 543
Сега пак гледам видеа на др Владимирова и тя не препоръчва пълнозърнести каши...е, аз само такива намирам, а търсих на какви ли не марки. Вие какви ползвате?

Тя пък Владимирова не е миродавна, аз има доста неща в нейните лекции, които намирам нелогични. Има доста други и по-съвременни съвети за захранване. Иначе споменах малко по-напред, био кашите на Holle съм вземала.

mama06, това също ми се струва излишно вталяване. Какви точно закуски има по-натам без глутен и какво точно можем да дадем за следобедна след това, в което да няма. Не може деца на близо 10 месеца да карат на оризова или царевична каша, стига... От 10 месеца са държавните кухни, разгледайте менюто, вижте и частните. Глутенът е в маса храни, не само в зърната, та не виждам защо трябва да бягаме толкова от него, освен ако, детето няма непоносимост.

С това изобщо не казвам да ядат само теста и паста, разбира се.

# 544
При нас се пада глутена два пъти на ден.Закуссата и следобеда.Досета не съм се замисляла по колко да му давам.Въведох глутена с многозърнеста каша.После закуската-попара,кус кус,паста и разни други,пак с глутен.Почти 2 месеца минаха от въвеждането,яде си,нищо му няма.
От 1 седмица добавям сурови ябълка и круша в кашата следобяд.

# 545
И аз давам по два пъти на ден глутен.

# 546
И аз нещо Владимирова не я харесвам. Гледах онзи ден за хранене на дете от 1 до 2 години. Уж да не прекаляваме с глутен, с протеин и после примерни хранения - само сирене, месо, хляб. Точно от кое да избера да е разнообразни и да не се повтаря, че да няма прекалено много протеин и глутен? Също и за рибата на пюре. До колко години да давам риба пюре. Не се съмнявам в качеството и стандарта на пюренцата, ама не може да храня дете на 2 години с пюре. И още такива глупости. На мен лично не ми допада.

# 547
И аз малко съм 50/50 за нея. Има добри попадения, но пък това да казваш, че е по-хубаво да храниш от бурканче… не го разбирам. И аз купувам готови пюрета, но се опитвам да правя, когато мога. На мнение съм, че домашното е най-хубаво, но не винаги успявам. За рибата да кажем мога да се съглася с нея и е добре да са купешки. Обаче за другото - не, няма по-добро от домашна и качествена храна.

# 548
Аз лично не съм я гледала тази Владимирова.Споделям мнението на VaniaK.Напоследък правя на детето пюре с месо,домашно..Не се мръщи,яде и го засища повече според мен.На мен ми харесва чак.То си е манджа направо.Направих миналата година,Декември,поръчка от много пюрета,към 50 бр. близо.Различни видове.Всяко съм опитала,нямат нищо общо с домашното.Та съм решила все повече да му готвя.А за рибата,мисля да му взимам готово пюре,както и с телешко."Мьонга" немога да готвя Grinning

# 549
За тази Владимирова от форума разбрах, че съществува изобщо. Прегледах й сега за 2 секунди т.нар. "лекции" - поредната дето се е взела много насериозно и се има голям фактор в хранителните режими и навици. Само като й видях схемата за захранване с глутен и бих казала, че нещо не е наред и да си ходи там от где е дошла, не да се пери по телевизии и да дава съвети. 2 месеца ще си играм с процентчета и щуротии за едното ядене. Не познавам нормален човек захранвал така. То на тази Владимирова баба й сигурно хапките е брояла кога с какво е захранвла. Пълен абсурд. Всичко е с цел популярност и доза комерсиалност, използвайки слабото място на майките - здравето и доброто на децата им и тяхното незнание кога какво да правят, да не сте си помислили, че мн й дреме за глутена или захранването на тази "докторка". Не се втелясвайте във всяка хапка.

По - добро от домашното няма. Аз и манджички правех на големия ми син, избягвах детската кухня, не на 100% естествено, но взимах сравнително рядко. Не само, че не ги знам реално какво са сложили, но тогава топли топли още ги наливаха в пластмасови кутиики, което е супер вредно. Сега сигурно са в картонени, но те пак са с лек пластмасов слой отвътре. С малкия също сме основно на домашни пюрета, нямах сладък картоф и ми беше купешки, пълна гадост.

# 550
Сега носиш стъклени бурканчета за кухнята. Поне това.

# 551
Аз взимам кухня, не мога да му подсигуря такова разнообразие. Събота и неделя когато няма кухня съм само на печката. По-нататък ще го включа в нашата храна, когато не трябва да мисля месото 10-15% от маджата ли е. Иначе за рибите стига да са дребни нямам притеснение, за едрите вече не съм правила и няма да правя докато не порастне.

# 552
Сега носиш стъклени бурканчета за кухнята. Поне това.
Да, в някои градове в детските кухни е така, виждала съм снимки, може би в държавната, може и в други. При нас са само 2 частни  и там са готови сипани в кутии, не носят майките съдче, в което да им сипят, направо им подават кутиите. Много неприятно.

# 553
Предполагам частните го правят за удобство. Няма кой да ти налива в твои бурканчета. И пластмасовата кутия ти е калкулирана в цената. В държавните пък е да спестят пари. Без това на ден е 1.30/1.60 лв (не знам със точност). Ако трябва да ти сложат и по 0.20 лв на 3 хранения и ще стане доста по-висока цената в процентно отношение спрямо самата храна. Та тук не мислят кое е вредно и кое не. Едните го правят за удобство с пластмасата, а другите, за да докарат ниска цена.

# 554
Точно до нас има кухня и не знам защо си мислех, че е частна, пък тя се оказа пункт на държавната. 😀 Ще я пробвам от 10 месец, цената, разнообразието и разстоянието са си добри фактори в случая. Освен това искам да се възползвам, че на тоя етап детето яде всичко. Попитах две съседки, казаха, че е вкусно и децата хапват.
Мен също не ме кефи Владимирова, само като чух за съотношения и проценти реших, че тая работа не е за мен. 😀

Общи условия

Активация на акаунт