Априлче 2025г./тема 4/

• 27 648
  • 746
  •   1
Отговори
# 255
Зари съгласна съм, но просто аз го записвам от много време именно за да хвана тенденцията ако се повиши. Друг е въпроса че това леко повишаване може да си остане така за следващите месец два, което също ме устройва. Въпроса е да не започне да се покачва стремглаво и това да са първите сигнали.
Другото което наблюдавам при мен е спадане на АРтт на долната граница и покачване на Д -димера, което също го водят за нормално с напредване на бременността. А уж съм на фраксипарин и аспирин.....та се чудя да не би да имат някаква връзка. Спада в АРТТ показва че кръвта ми се съсирва много бързо.
Утре съм на хематолог да видим какво ще ми каже за последните ли изследвания и да видим какво ще правим с този фраксипарин и аспирин.

# 256
Леле, колко много сте писали, аз исках да ви попитам дали при вас след първото раждане или сега се е отключило чувството на страх?
Още преди да родя сина ми започнах някак си да се притеснявам за мен, за него после, как ще ходя с него насам- натам, как ще се придвижа с градски транспорт.
Ползвам автобус в квартала ни, но рядко се престрашавам да излезем извън него освен ако не сме със съпруга ми и с колата. Аз не шофирам.
Винаги съм като параноясала, ами ако сега някой нещо ни направи докато си седим ей така, ами как ще качим, как ще идем еди си къде. Все още го имам този страх, а с очакването на второто дете изобщо не намалява, а напротив.
Все едно повече започвам да откачам, дали е заради лошите неща, които се случват из София последните месеци, постоянно ми излизат новини ... къде какъв бой станал, кой бил пострадал, някакви катастрофи, кой бил пометен докато си чака на светофари. Не знам как да се справя с този страх и предпочитам да взема такси (което вече хич не е евтино) от точка А до точка В, отколкото да рискувам с автобуси и ходене ...

Аз си имам други негативни мисли, с които се боря, притеснение дали всичко ще е наред с таткото и бебето..  слушам релаксираща музика и правя медитация (като за начало, има клипчета за "водена медитация"). Преди съм ходила на психолог и горе-долу имам вече някаква идея какво ми помага на мен и какво не. Най- добрата ми приятелка започна да ходи на психолог по време на бременността си, защото й се отключи страх да излиза без мъжа си, че някой може да й направи нещо. Препоръчаха й практики за дишане и за успокояване, които й помогнаха. Мисля, че е нормално от време на време да имаме страхове и разни мисли. Също, от скоро започнах да си чета или пея на корема, защото не знам никакви детски песни или приказки и гледам да наваксам малко 🤣 това ме зарежда положително. Simple Smile

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:11 от Mila91#

# 257
Аз съм в почти постоянно притеснение дали правя/не правя каквото трябва. Днес си пуснах кръвни и видях, че вит Д ми е 76 ng/ml, което разумът ми говори, че е следствие на това, че пия добавка всеки ден по 5000 IU и че не са реално нива и като спра добавката, ще спадне, обаче сърцето ми ще изкочи от притеснение. Постоянно се опитвам да правя оптималното и все някъде нещо не е ок...
На момента спирам да разсъждавам рационално и това много ме плаши.

# 258
Аз ще направя консултация сега с хематолог, мисля да направя и с кардиолог и един съдов и съм на път да захвърля всякакви лекарства.
Днес следобяд имах странен обрив по двете бузи - червен като от някаква алергична реакция.
Иначе хемоглобина ми се е качил леко, не знам дали от ферофолгамата, но там явно се получават нещата. Инфекцията с е-коли също изчистих.
Остава да ме тревожи съсирването на кръвта и дали не си обърках работата на системите с този прием на кръворазреждащи. Доста неприятни неща чета и не знам дали беше добра идея изобщо да ги започвам, но страха и желанието ми да се презастраховам бяха по - силни. В дългосрочен план обаче, виждам че това не винаги е добро решение, защото приема на кръворазреждащи някои организми не го понасят добре и правят някакъв имунен отговор като се получава свръх коагулация.
Просто гадая, но тази свръх коагулация може да направи големи беди. Та....надеждата ми е в тези няколко прегледа да ми хвърлят светлина и да реша какво да правя, като сигурно ще пусна още няколко пъти изследвания.

# 259
Здравейте дами, надявам се всички да сте добре, както и бебчетата. Аз се включвам да кажа, че днес мерихме размера на шийката и гледахме плацентата, тъй като беше по задната стена и малко по-надолу. Шийката беше над 4см, а плацентата беше на около 8см разстояние. Исках да направим 4д снимки, защото таткото не можеше да дойде с мен на прегледа и около 15мин боцках бебето и кашлях, да си извади ръцете от устата, но той упорито искаше да си смуче пръста. Също така се смяхме на това, че се прозя и си сложи ръката пред устата, доста възпитано Satisfied  

Предупредиха ме да не преяждам по празниците, защото вече съм +10кг. Бебчо е около 670гр.

Пускам ви снимчица с малка усмивка.
Скрит текст:

Вчера имахме годишни прегледи от работата и няколко от изследванията ми излезнаха завишени с 1+ отгоре. Двата вида холестерол бяха с 0.5, 1.5 отгоре,
- Неутрофилите с 3,
- ТСХ с 2 отгоре
- СУЕ/ERS е с 3 отгоре
- Глюкозата беше под нормата

Сутринта ми се виеше свят и повърнах един път преди да излезна от вкъщи за прегледите... предполагам има връзка.

Реших да си пусна и кортизол, който излезе 1000+, като горна граница пишеше 600, но не беше отбелязано като завишено. Тотално забравих да питам днес на прегледа и ще ходя до личната да питам нея. Нормално ли е за ТСХ да е височко заради бременността?

# 260
Тсх до 3 мисля че беше нормално за втори триместър от бременността.

# 261
  • Русе
Днес мина моята втора фетална морфология - 23,4 г.с., бебо отговаря на гестационната възраст по размери вече, а в края на 18г.г. беше почти седмица по-голям. Теглото  е 589гр. Помолих за измерване на шийката - 4 см е, АГ каза,че е както трабва и мога да съм спокойна.

# 262
Радвам се, че всичко е наред 🤗❤️❤️❤️
Ако някой все още няма календар за 2025год., има с бебенца 🩷🩵 с благотворителна цел 🥰
https://www.facebook.com/share/p/1EVx66VNtg/

# 263
Дами, вие ползвали ли сте коланите за стягане след раждане? Едни ме съветват да си купя, други казват, че може да ми станат мързеливи мускулите и не съм сигурна дали да инвестирам в хубав колан.

# 264
Ели, аз лично не бих си взела колан. Има страхотни упражнения за след раждането. Наистина мускулите ще станат лениви и не е добра идея да се носи.

# 265
И аз като физиотерапевт потвърждавам, че мускулния корсет отслабва ако се носи колан и се получава обратен ефект.
Единствено ако се получи херния (при някои жени се получава от нарастването на корема) е възможно да се носи, но пак за кратък период и само за кратко време през деня.

# 266
Споделям резултатите си за коагулацията:

Изпратих ги на генетичката, която ми е назначила лекарствата и тя ми върна че били много добре.......да продължавам както до сега.
Момичетата които сте на фракси/клексан и АП, подобни ли са ви резултатите вече в нашите седмици 23-24.

# 267
При мен фибриногенът е 6,05, при норма за втори триместър 5,4 и аРТТ е 36,3 секунди, при норма 27-35.
Д димер е 358 ng/ml, което мисля.
Не знам кое какво е, чакам да пусна анти ха утре, за да ги пратя на куп на Тончев и на Нашар.

# 268
Някой пита за TSH - най-добре да го види ендокринолог, на мен заради повишено до 1,3 ми вдигнаха дозата на еутирокса.

# 269
Розичка, при мен са идентични. Малко по-висок Фибриноген имам, ама е в норма. Аз съм само на Клексан, и си оставам на 0.4, но само след като пуснах и антиХа (0.26 ми беше).

Общи условия

Активация на акаунт