Априлче 2025г./тема 4/

• 27 668
  • 746
  •   1
Отговори
# 270
Някой пита за TSH - най-добре да го види ендокринолог, на мен заради повишено до 1,3 ми вдигнаха дозата на еутирокса.
Защо при стойност 1,3 са ви вдигнали дозата?
Аз съм също на Еутирокс и гледаме ТСХ да го държим под 2,5 с моята ендокриноложка.

# 271
Ето и моите кръвни, за които казаха, че са ок за сега. Пусках ги миналият месец и следващите дни пак трябва да ги пусна.

Благодаря Ви за насоките за дрешките.

# 272
Re-born, притеснява ме само АРТТ че е на долна граница.
За д-димера знам че се покачва с напредване на бременността и дори референтните са доста по - различни затова той не ме притеснява много.
Днес хематоложката при която ходих не ми каза нищо конкретно, а само че не вярва даже много на тези резултати понеже за коагулацията били специфични нещата и според нея не всеки лаборант може да ги прави коректно. Вика ме понеделник да ми пусне някакви по - разширени. Ще се доверя на генетичката, която ми казва че са добре и ще отида да видя какво ще ми пусна и хематоложката и дали ще установи друг резултат.

# 273
Здравейте, момичета малко тъп въпрос, тези изследвания ги пускате, само заради това, че приемате клексан или фраксипарин? Или трябва да се пускат по принцип?
На мен не са ми искали такива изследвания.

Моята ендокриноложка каза гоним да е под 3. ТСХ предния месец беше 3.56, вдигнаха ми дозата на 75, този месец беше 3.26 и сега ми вдигнаха на 100, да видим януари ще има ли отражение. Мисля, че хормона действа с натрупване. Важното е сега да го свалим.

Мануна, 1.3 ти е супер. До 2 знам, че е идеално.

# 274
Мики, само при прием на кръворазреждащи се пускат. Не се притеснявай:)
Розичка, изчакай становището на хематолога, в случая той е по-вещ. Но аз смятам, че и новите резултати ще са сходни.

# 275
Някой пита за TSH - най-добре да го види ендокринолог, на мен заради повишено до 1,3 ми вдигнаха дозата на еутирокса.
Защо при стойност 1,3 са ви вдигнали дозата?
Аз съм също на Еутирокс и гледаме ТСХ да го държим под 2,5 с моята ендокриноложка.

Беше перфектно на 0,4 според ендокринолога преди 40 дни, сега се е вдиганло рязко и да предотвратим още по-голям скок.
Мики, права си, но явно и съотношението с FT4, което също се е променило, го накара да вдигне на 137 дозата.

# 276
Аз днес пусках изследвания. За 1 месец почти не съм вдигнала желязото - от 8 на 11. По препоръка на хематоложката пуснах и феритин и се оказа критично нисък.. Само хемоглобина успях да го вдигна на 125.

# 277
  • Смолян
Аз днес пусках изследвания. За 1 месец почти не съм вдигнала желязото - от 8 на 11. По препоръка на хематоложката пуснах и феритин и се оказа критично нисък.. Само хемоглобина успях да го вдигна на 125.
А аз не мога да вдигна нито желязото, нито хемоглобина.
Едното е 10, другото 105 бетон, а приемам сироп смарт хит. Днес ми изписаха ферофолгама нео сутрин и вечер ще пробвам с нея.

# 278
Рали, и аз съм на феро-фолгама и мисля че има ефект.
В началото като ми казаха нисък хемоглобин реших че не искам да пия таблетки и се опитах с храна - всеки ден жълтъци, определени ядки, месо и т.н. Ефект нямаше.
Няма как да ям в огромни количества от тези храни, отделно явно не съм спазвала отстояние от други храни и вещества които са пречели на усвояване и т.н.
После реших да добавя едно детско сиропче с желязо. Пих го известно време и от него ми се качи желязото леко (от 14 на 17), но феритина, хемоглобина, еритроцитите и хематокрита пак спадаха.
Реших да включа ферофолгамата, като пия по 1 таблетка, не по 2 както са ми изписани. Една седмица по - късно пусках ПКК и хемоглобина ми се е качил от 105 на 108, отделно са се покачили и еритроцитите и хематокрита.
Ще чакам сега още 3 седмици и ще пускам пак коагулация и тогава ще пусна пак ПКК, желязо,  феритин и ще видя дали и те са се качили.

# 279
Аз съм на тотема и билкова кръв, но явно по-бавно се случват нещата, когато носим бебоците. Преди бременността за един месец винаги съм успявала да вдигна желязото в нормални граници. Сега явно ще е по-трудно. Ще пусна и аз след месец пак да видя как вървят

# 280
Момичета, вас започна ли да ви боли гърбът вече? 🤔 Още съм само в 23 г.с и от няколко дни си ме наболява независимо дали съм в движение или лежа.

# 281
Мен ме боли гърбът още от 20г.с., че и кръстът 😁 На моменти е ужасно 🥺 Но на мен много ми наедряха коремчето и гърдите. Основно като съм седнала/облегната/легнала.

# 282
Мен ме боли гърбът още от 20г.с., че и кръстът 😁 На моменти е ужасно 🥺 Но на мен много ми наедряха коремчето и гърдите.

И при мен доста наедряха. Вечер даже трудно заспивам, все не мога да намеря удобна позиция 😁

# 283
Пробвайте с възглавница между краката, която и леко да подпира коремчето. Аз си взех за бременни, но ми е супер неудобна. Сега ползвам една сравнително тънка от икеа и е доста добре. Но пък аз имам доста стабилни болка в краката горе, където се свързват с тялото. Това да е драмата 😄

# 284
И аз пробвай също с възглавница за бременни, но не е моето. Взех си възглавницата от дивана, която е продълговата и ми върши чудесна работа през нощта. Но вече въртенето е факт и едвам се намествам 😂

Общи условия

Активация на акаунт