Априлче 2025г./тема 4/

• 27 726
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Честито Рождество Христово! Бъдете здрави, щастливи и благословени! 🌲🥰❄️🤗❤️
Аз цяла седмица денонощно бях с твърд корем. На прегледът Кироваков ми каза веднага да започвам Магнерот, иначе ще родя преждевременно. Чак днес ми омекна коремът. Иначе като размер си ми е все голям 😁 и сутрин, и вечер, няма някаква видима разлика.

# 346
И при мен сутрин е по-малък и по-мек, вечер сякаш е по-твърд. Бебето също го усещам ниско долу през по-голямата част от времето, но според АГ няма нищо притеснително.

# 347
Мисля, че всички тези болежки са си нормални. Аз снощи се шашнах, че коремът ми е по-твърд, както каза съпругът ми, отдавна не сме се притеснявали за нещо все пак 😄
И на мен ми е супер топло. Само ходя от стая в стая и отварям прозорци. Вкъщи като цяло държим по-ниска температура, но даже и това ми е топличко 😄

# 348
Здравейте дами,

ina, аз си правих лазер заради изтъняване на ретината, тъй като искам да раждам естествено дай боже. Ако си от София мога да ти препоръчам моя очен лекар - д-р Николай Сурчев, той ме следи от над 10 години, внимателен, изключителен професионалист. 😊

Относно коремчетата, на мен сутрин също ми е по-малък и мек коремът. Вечер или след като хапна се опъва и става твърд, а вече и получавам braxton контракции от време на време.

Бях писала преди, че се опитвам да се разтягам и изпуквам срамната кост, защото понякога ме боли като лежа на една страна или се въртя.

Някоя от вас да се подува в пръстите на ръцете и ходилата? Имате ли някакъв съвет как да го предотвратя или намаля, защото на ръцете ми е най-некомфортно? 🥲

# 349
Ели, дано сега всичко е наред и да имаш най-лекото естествено раждане 🤗 За отоците пий много вода и не се навличай много. От време на време си вдигай краката на високо. Не е лошо след празниците да ти пуснат една урина за всеки случай.

По принцип е нормално от време на време коремът да се чувства по-твърд от разтягането на матката. Обаче, ако е като при мен постоянно(денонощно в изправено и легнало положение) се свържете с вашия лекар. Той ми каза, че още като съм легнала е забелязал колко ми е чувствителна и тонизирана матката. Това постоянно напрежение и контракции водят до изглаждане на шийката и сещате се. Наистина Магнерот ми помогна, но трябва да се пие редовно. Сега пак вечерта ми е малко по-твърд, но не е чак на камък. Казвам го, за да направите разлика 🤗❤️ Напълно нормално е да се усеща по-твърд от време на време, особено при по-обилно хапване или запек.

# 350
Кактус, постоянно твърдия корем пак го водят контракции... През първата ми бременност, заради такова втвърдяване влизах на системи...Магнерот си пиех, и пак ми ставаше така.
Моят корем пък е огромен, все едно ще раждам 😃 не знам на какво се дължи това, че ми е втора сигурно... Но май да, както казвате вие, вечер е по-голям 🤔

# 351
Dalinda011, да и на мен това ми обясни следящият. Ако е постоянно твърд са контракции и ще родя преждевременно. За сега има ефект от Магнерот и се надявам да не стигам до системи. 🙏 Моят корем от самото начало си върви голям, а ми е първа бременност 😅 Всеки ми казва, че така е била в 9-тия месец, а едва влизам в 6тия, хаха. Важното е да са ни здрави бебоците. 🙏❤️❤️❤️ На вас казаха ли ви какво е прилежанието на бебчетата? Моето е главично(май така се водеше 😅) с главата към шийката. От време на време ми натиска пикочния мехур с глава или ръчички, не е особено приятно 😅 За сега нямам болки в срамната кост, но като спя на една страна и се събуждам с нечовешки болки в прилежаща страна на таза. Обръщам се на другата страна и след няколко часа пак така. Все едно ми се набиват костите и ставите. Не знам дали мек топ матрак би помогнал. В момента и кръстът много ме боли, но предполагам е нормално.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 10:17 от Kactus

# 352
Дано магнерота помогне, и повече почивка ☺️
Моята маймуна ме сритва с краката точно в пикочния мехур, на ФМ видяхме че са и точно там, но ми казаха, че е нормално. За матрак не знам, но може би възглавници. Взех си аз тази и ми е много удобно ☺️
Dalinda011, да и на мен това ми обясни следящият. Ако е постоянно твърд са контракции и ще родя преждевременно. За сега има ефект от Магнерот и се надявам да не стигам до системи. 🙏 Моят корем от самото начало си върви голям, а ми е първа бременност 😅 Всеки ми казва, че така е била в 9-тия месец, а едва влизам в 6тия, хаха. Важното е да са ни здрави бебоците. 🙏❤️❤️❤️ На вас казаха ли ви какво е прилежанието на бебчетата? Моето е главично(май така се водеше 😅) с главата към шийката. От време на време ми натиска пикочния мехур с глава или ръчички, не е особено приятно 😅 За сега нямам болки в срамната кост, но като спя на една страна и се събуждам с нечовешки билки в прилежаща страна на таза. Обръщам се на другата страна и след няколко часа пак така. Все едно ми се набиват костите и ставите. Не знам дали мек топ матрак би помогнал. В момента и кръстът много ме боли, но предполагам е нормално.

# 353
Далинда и моят корем е значително по-голям от предната бременност. Ако това те успокоява. Качих и повече килограми засега. Не ми се мисли за понатам.
Иначе за подуванията е моят съвет е да пиете повече вода.
Аз забелязвам, че също започвам да се подувам и че бебето определено натиска този път пикочния мехур. Сега е с главата надолу, но коремът ми пак е мн високо. Притиска ми стомаха и далака и е ужасно. Седалищните нерви също, но това е положението. Предният път ми натискаше жлъчката и корема с главата и много ме болеше и ми изтръпваха ръцете, но както каза докторът ми ще изкараш... Така че дерзайте, момичета... Още 3-4 месеца само Wink

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 13:06 от Gery666_

# 354
Не знаех, че за изтръпването на ръцете и възпалението на седалищния нерв пак е отговорно бебчето 😁 Аз от години получавам вазпаление на нерва на определени периоди. Последните два дни ми се случва на моменти.....много остра внезапна болка в седалищния мускул/нерв по-точно/ и кракът отказва. Реално от болката не можеш да стъпиш. Поне се успокоих, че е нормално 😁 Аз последната седмица започнах да усещам бебчо и в изправено положение, преди това само в седнало или легнало.
Благодаря за препоръката за възглавничка, но със сигурност ще ми трябва и топ матрак 🤗 Аз по-скоро исках да си купя възглавница, която става за кърмене.
ПП на мен все едно ми се е свил стомахът, преди ядях доста по-големи порции. Имам чувството, че бебчо ми притиска стомаха 😁 а киселините и рефлуксът са ужасни, но няма как, още близо 4ри месеца остават 🙏☺️

# 355
Нашият бебок е седалищно. Даже когато бяхме при д-р Маринов на преглед каза, че много странно се е разположил (седалищно-напречно), но вчера го усетих май, че се обърна защото риташе над пъпа. Тази сутрин отново си рита ниско долу. Та явно си шава, докато има място 😂

# 356
Лили, мен ме разочароваха, че си шават и като няма място 🤣 тогава може да видиш добре кое е ръка, крак, глава, хаххаха.

# 357
При мен е напречно разположена. И понякога и усещам целият гръб защото изпъква или поне си мисля, че е гръбчето. Вероятно заради това ми тежи ниско долу.

# 358
Да, Кактус, за повечето неща е отговорно бебето, няма как. Притиска нерви, вени. Накрая притиска белия дроб и нямаш въздух, поне при мен беше така. Това са си естествени неща...После всичко отминава и забравяш много бързо.
Някой с предно секцио има ли болки ниско долу? Много са особени, не са контракции, защото коремът не става твърд.
Кактус, това дето се вижда не е при всеки. И аз бях гледала видеа и питах доктора ми, каза, че е индивидуално. При мен докрая не се видя ни крак, ни ръка.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 11:11 от Gery666_

# 359
  • Смолян
Да, Кактус, за повечето неща е отговорно бебето, няма как. Притиска нерви, вени. Накрая притиска белия дроб и нямаш въздух, поне при мен беше така. Това са си естествени неща...После всичко отминава и забравяш много бързо.
Някой с предно секцио има ли болки ниско долу? Много са особени, не са контракции, защото коремът не става твърд.
Кактус, това дето се вижда не е при всеки. И аз бях гледала видеа и питах доктора ми, каза, че е индивидуално. При мен докрая не се видя ни крак, ни ръка.
Аз съм с предишни две секциота, но болки съм нямала.
Няколко пъти само като иглички съм усещала.
За контракциите аз съм на магнерот 3*2( ще го намалям след още 10 дни) и алеракт сутиен и вечер, но се наложи вече два пъти да лежа на системи с кормагнезин и с него нещата се овладяват много по-бързо и ефикасно така да го кажа. При мен било уж нормално, заради това, че е поредна бременност, вече е рязана матката и т.н ми обясни лекаря, заради което излязох и в болничен и оттук нататък ще почивам. При мен слава богу няма скъсяване на шийката и все още си е 5см и напълно затворена.

Общи условия

Активация на акаунт