Априлче 2025г./тема 4/

• 27 731
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
Днес в 14ч имам час за преглед, странно но от вчера изчезна болката в срамната кост и тежеста ниско долу, изведнъж се появи , изведнъж изчезна....моята шийка преди 3седмици беше 4.5мм , аз контракции не знам имам ли, наистина не разбирам , днес ще разпитам...относно бебока на ФМ на 17.12 беше главичко , каквото и да значи това 😀 а днес как е ще видим..

# 361
Рали, благодаря за отговора. Точно като иглички - рязка болка е, която отминава и е като разпъване, четох, че може да е от срастванията след секциото и затова питам. Не са контракции, защото не ми се стяга коремът и не ме боли. С предишната бременност имах доста контракции и затова знам общо взето, че не е същото.

# 362
  • Смолян
Моята вече два пъти се завърта рязко.
В началото на ноември беше седалищно, на ФМ на 20.11 главично, сега на 08.12 беше главично,  при влизането в болница отново седалищно, та си мисля, че при мен контракциите и от това може да са, защото рязко се обръща.,😁 Има място, но последния път я усетих как се извъртя.
Гери от тях е. Аз имам много, защото имам общо три коремни операции. Стоилов и той потвърди, че си имам и от тях също ще изпитвам дискомфорт, особено като рязко започне да расте корема, а това се случи точно сега шестия месец.

# 363
Всичко е наред, леката болка в срамната кост и леката тежест ниско долу е нормално, макар и рано да са се проявили при мен, бебка си е добре, шийката 3.25см, напълно затворена, още е главично разположена...

# 364
  • София
С първата бременност коремът ми беше постоянно твърд и моят АГ нищо не ми каза, но когато отидох при д-р Дяволов, беше в началото на 6 месец, той беше буквално учуден, как е възможно и ми предписа огромни количиства Магнерот. Родих в 38 седмица без да имам никакви наченки и симптоми на раждане, изобщо нищо, за минути. Наложи се да ми спукат водите и щях да родя на количката докато ме качват в родилна зала 👀🥲
Сега много се притеснявам за това ми раждане, не знам какво да очаквам, дали ще разбера, дали ще има време. Обзема ме лека паника честно казано.

За коремчетата и моат сутрин е по- малък и мек, а вечер съм си с тумбак. 😂 Засега болки не съм имала, лекж ми става на топчица, все едно бебето се надупва...ако мога така да се изразя и после се намества, и при първата брименност го усещах, но беше доста по- болезнено.

# 365
Здравейте, прекрасни момичета 🌸
Надявам се сте прекарали празниците спокойни и добре 🍀
Имам следното питане, тъй като моя далечна позната, която също е бъдеща априлска мама, за съжаление, е приета в болница с изтичащи води, та, ще мъчат да в задържат поне докато бебето не стане 1.300 кг, та, аз пак се филмирах яко и исках да Ви попитам: вие имате ли някакво течение? Аз имам течение още от началото на бременността, което е воднисто и понякога (моля, да ме извините за циничния изказ) ми мокри бельото. На микробиологията ми излезе умерено количество Кандида Аб.
Слагах уж някакви глобули, ще я пусна след нова година пак. Та, чудя се, възможно ли е да са околоплодни води, съответно само в болницата ли могат да ми кажат? Колко са надеждни тези домашни тестове?

# 366
Аз още от самото начало съм с ежедневни превръзки. Дори и преди бременността си имах малко по-обилно течение, което е напълно нормално. По принцип по време на бременност вагиналното течение се увеличава. Ако всичко с МБ е наред, няма място за притеснение 🤗 Тест за околоплодни води съм чувала, че е най-добре в болница.

# 367
  • София
При мен има засилено вагинално течение, но това знам, че е нормално. На преглед бях на 28 ноември и водите ми бяха добре. От време на време може би имам някакво течение, но не е нещо кой знае какво. Не са ми дали повод за тревога, сега на 9ти отново съм на преглед, ще попитам, че се притесних. 👀

# 368
И аз имам течение + лек секрет сутрин.
Микробиология и фемифлор са ми чисти, околоплодните са в норма. Simple Smile

# 369
Хормонално течение, така се изразиха моите АГ, аз също го имам, като всички изследвания са чисти до тук, понякога е воднисто, понякога малко по гъсто, но щом няма мирис и дискомфорт всичко е ок, така ми казаха на мен...а относно водите, на всеки 2 седмици ходя на преглед и питам за тях, за плацентата, за шийката и естествено за бебето...дори да съм досадна към лекаря, по добре така...

# 370
Здравейте мами, бях на преглед вчера ,и ми казаха че пъпната връв на бебко е увита два пъти около вратлето ,което доста ме притесни ,26гс.съм,с надеждата да се освободи, но доктора каза че едва ли ще успее и две седмици преди термина ще е секцио  😞

# 371
Здравейте мами, бях на преглед вчера ,и ми казаха че пъпната връв на бебко е увита два пъти около вратлето ,което доста ме притесни ,26гс.съм,с надеждата да се освободи, но доктора каза че едва ли ще успее и две седмици преди термина ще е секцио  😞
Не мисли вида на раждането, важното е ти и бебето да сте здрави и добре! Няма никакво значение дали е естествено или секцио, стига да приключи благополучно. Знам, че много жени имат мнение и нагласа, обаче тук говорим за толкова важни и сложни неща, че единственото, което можем да направим е да си вярваме и слушаме лекарите.

# 372
Не мисли вида на раждането, важното е ти и бебето да сте здрави и добре! Няма никакво значение дали е естествено или секцио, стига да приключи благополучно. Знам, че много жени имат мнение и нагласа, обаче тук говорим за толкова важни и сложни неща, че единственото, което можем да направим е да си вярваме и слушаме лекарите.
Така е просто ме плаши мисълта,че няма кой да ми помага.И мисълта ще се справим ли с мъжа ми двама,с две деца и секцио ,напълно сами.

# 373
Разбира се, че ще се справите Simple Smile Къде ще ходите Simple Smile
Не си ли забелязала колко много неща ни се струват непоносимо сложни и трудно и когато погледнем назад виждаме, че сме минали през тях? Хубаво е да си даваме сметка колко много сме постигнали Simple Smile

# 374
Не се притеснявай, Ваня. Секциото не е толкова страшно, трябва да се движиш след него. Това е ключът за бързото възстановяване. Боли, не боли, движиш се бавничко и това е. Първото ми дете ми го бяха оставили цяла нощ след секциото, голям зор видях, но се справих. Не се притеснявай, какато личната ми лекарка казваше, сега си майка, няма не мога да се справя.  Аз ползвах стягащо бельо около седмица след секциото и много ми помагаше. Сега чета че много ги отричат, но докторът така ме посъветва преди 7 години и имаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт