Априлче 2025г./тема 4/

• 27 739
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Само за седмица след секцио, не трябва да има негативни последици коланът. Проблем е по-продължителното носене. При теб е било и след консултация с лекар. Най-добре е лекар да препоръча, както е в твоя случай. ❤️ Нека да разпита като наближи моментът, за да го закупи преди секциото. Това е много хубаво, че ти оставят бебчето след секцио, но би трябвало да го взимат след кърмене. Аз изобщо не искам секцио, защото държа да започна да кърмя няколко часа след раждането. Много е важен контактът кожа в кожа и ще има големи скандали и разправии, ако не ми носят бебето при мен 😁
Имам питане и ще го сложа в скрит тест, като снимката е примерна, има много разновидности:
Скрит текст:

Добро утро, някоя от вас дали има опит с такъв тип уред? 🤗 Готвене на пара, пюриране, размразяване и притопляне. Интересува ме дали може да се поставят вътре пликчета със замразена кърма, също и да сложим купешко пюре за затопляне. Не е упоменато в инструкциите. Само пише размразяне, но един от уредите си пишеше, че не е подходящ за пликчета за кърма.

# 376
Само за седмица след секцио, не трябва да има негативни последици коланът. Проблем е по-продължителното носене. При теб е било и след консултация с лекар. Най-добре е лекар да препоръча, както е в твоя случай. ❤️ Нека да разпита като наближи моментът, за да го закупи преди секциото. Това е много хубаво, че ти оставят бебчето след секцио, но би трябвало да го взимат след кърмене. Аз изобщо не искам секцио, защото държа да започна да кърмя няколко часа след раждането. Много е важен контактът кожа в кожа и ще има големи скандали и разправии, ако не ми носят бебето при мен 😁
Имам питане и ще го сложа в скрит тест, като снимката е примерна, има много разновидности:
Скрит текст:

Добро утро, някоя от вас дали има опит с такъв тип уред? 🤗 Готвене на пара, пюриране, размразяване и притопляне. Интересува ме дали може да се поставят вътре пликчета със замразена кърма, също и да сложим купешко пюре за затопляне. Не е упоменато в инструкциите. Само пише размразяне, но един от уредите си пишеше, че не е подходящ за пликчета за кърма.
И аз го гледам от известно време ,и съм на косъм да го закупя,но все изчаквам викам си края на Януари

# 377
Кактус, първата вечер бебето суче по няколко минути през около половин час Grinning аз нямам добър опит с кърменето при нас не се случиха нещата, въпреки контакта кожа в кожа и намесата на консултант по кърмене. Общо взето бях изчела всичко, бях много подготвена и накрая си беше на смесено хранене...така че не се навивайте. Имам много примери с деца, започнали с АМ и с успешно кърмене, така че нещата са мн индивидуални и зависят от бебето.
Защо сте се засилили към топлене на пликчета за кърма? Досега бебе, което е кърмено, не съм чула да има нужда от такива екстри. Имате ли кърма, сте с бебето. Друг начин няма. А и по-евтино и ефективно е купа с вряла вода и шишето с пюрето или кърмата в нея. Горе долу за едно и също време се случват нещата, колкото и с уреда.

# 378
По принцип всеки уважаващ се АГ, когато следи бременност следи няколко фактора при всеки преглед: пулс на бебето, мерки (глава, корем, бедрена кост), кръвоток на маточните артерии, кръвоток към бебето, дължина на шийката, количество води, разположение на бебето и още няколко неща.
Така че със сигурност не е основателно да се притеснявате за водите ако си ходите редовно на прегледи.
При мен винаги измерва гореизброените маркери и ги казва на сестрата, която ги вписва в амбулаторния ми лист- та не е нужно да го питам/напомням и тн.
П.С. Аз раждането не го мисля какво ще е- важно ми е бебето и аз да сме здрави, за това ще се доверя на преценката на док и двете раждания имат + и -.
За кърменето същата работа, като цяло не се настройвам към нищо- искам първо бебо да се появи здравичък, а после той ще ме насочи кое е най-добро за него.
При мен винаги ако планувам нещо се случва точно обратното, за това и го давам по-леко.😅

# 379
Момичета от снощи започна да ме дразни гърлото и явно дойде и моят ред да се разболея. Преди лягане и сутринта взех осцилококцинум. Днес се събудих с лека (за сега кашлица) и запушен нос. Гърлото леко ме наболява. Започнах и Тантум верде спрейче, Стеримар за носа и грунтус. Пия си и биозин мама, но ще започна по 2 пъти на ден.  Някаква идея какво са включа още …  Мисля осцилококцинума да го пия през 6 часа и дано са помогне. Двете ми следящи лекарки са отпуск и ще се видя с едната чак края на следващата седмица. За ЛК чак утре ще мога да звънна да видя дали е на работа.

Иначе за нагреватели за кърма аз гледах едни машинки по 100 и нещо лева. Ще видим дали ще имаме нужда.

https://www.emag.bg/ured-za-zatopljane-na-kyrma-i-bebeshka-hrana … 456/pd/DGPC9RBBM/

Вие ориентирали ли сте се какво уредче за  стериалиазация ще взимате.

# 380
  • Русе
Пълнолуние, относно стерилизатора, с първото дете използвах един голям джъмбовско, добра работа ми свърши. А сега ще съм с компактен за микровълнова на авент.

# 381
Гери, благодаря за информацията 🤗
Задължително ще ми трябват пликчета при цедене. Предпочитам да имам кърма в термос и спокойно да си правим разходки, вместо да кърмя в жегите. Иначе даже сънувах, че кърмя 🤣 Колко лекции изгледах, дори ще започна масаж на зърната вече, дават го от 6ти лунарен месец. Добре е да се има едно евтино уредче за затопляне, така спокойно можеш да ходиш на почивка и при бабите, да не се занимаваш в тенджери и ще знаеш точната температура. 🤗
ПП дори и за новородено е на 2 часа кърменето и продължава 5 мин., макс 10 мин. Това две консултантки вече го казват, не знам 😁

# 382
Кактус, много романтично си го представяш. Извинявай, че ти го казвам... Действителността е малко по-различна. Докато се напаснете с кърменето си е зор, а после не съм чувала дете, свикнато на кърма да го минаваш за едно хранене на шише. Имай в предвид, че храненето на шише е с много по-малко усилия за бебето, от гърда е по-трудно за тях и изисква усилия и не се препоръчва за бебета с много ниско тегло.  Като се цедиш и храниш от шише, бързо бързо ще приключи историята с кърменето и другото гадно е, че дойде ли времето за кърмене, гърдите ти се пълнят с кърма и почваш да течеш... В жегата си представи колко е прекрасно и как се вижда Grin
При нас беше така - малката свикна на шише и от гърда повече не пожела да суче. Като не суче бебето, не можеш да изцедиш същото количество и кърмата естествено намаля и така...

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 16:46 от Gery666_

# 383
  • Русе
Преди малко ми дадоха електрическа помпа на томи типи, някой знае ли от къде мога да си купя части за замяна? Не искам да използвам трета употреба клапа, фуния маркуч и др. то е и крайно непрепоръчително, но пък моторчето работи много добре.

# 384
Аз вчера си купих нагревател за шишета на Cangaroo. Не знам дали върши някаква работа, беше 30-тина лева. За стерилизатор още не знам, ще разгледам тези дни.

# 385
Ами аз съм се подготвила психически, че в началото няма да е лесно. Не трябва жените да се стресират излишно предварително. Все пак тези гърди са за кърмене/така се самонадъхвам/. Добре е да се минат няколко лекции, на които аз бях и съм много по-спокойна за кърменето. Хигиена на гърдите, кога и по колко се кърми, видове кърма, преходни периоди, кога се цедиш, пози, правилен захват и т.н. Разбира се, че има шишета, които на 100% имитират сученето от гърда и е много удобно, когато си навън. Има си и качествени подплънки за кърмачки. Когато човек е информиран и положително настроен, няма проблеми. Казвам го и след разговори с много кърмачки и с консултанти. "Няма нищо страшно, това е наистина романтичен и много ценен незабравим момент 🤗❤️❤️❤️ Кърменето е лесно и приятно, ако всичко е правилно." Поне така обясниха и двете консултантки 😁 Кърменето не боли, а е приятно, ако го правиш както трябва. Винаги можеш да извикаш консултант у дома и кърменето ще е приказка. Също, ако решиш да се цедиш и да храниш само от шише, няма как да намалее кърмата, а напротив. Колко повече се цедиш, повече кърма ще имаш.
ПП Гери ❤️ нищо лично, просто няма нужда кърменето да се представя като нещо страшно, трудно и неприятно, а точно обратното- нещо естествено, лесно и приятно ☺️ Умишлено искам да представя процеса като нещо, което не е страшно, дори и в началото да е трудно. 🤗 Просто на мен лично ми влияят зле страшните и болезнени сценарии за кърмене и раждане. На първо място трябва спокойствие и всичко ще бъде наред ❤️

Последна редакция: нд, 29 дек 2024, 18:12 от Kactus

# 386
  • Русе
Срам не срам ще питам. Има ли още някой с инконтиненция на урина? Случва ми се при кихане, кашляне. Много неприятно!

# 387
Срам не срам ще питам. Има ли още някой с инконтиненция на урина? Случва ми се при кихане, кашляне. Много неприятно!
На мен ми се случи при кашляне, но само няколко капчици, но аз си чаках ред за тоалетна през това време, таааа си бях с пълен мехур. Иначе винаги съм с ежедневни превръзки 😁 Много лошо кашлям от киселините и рефлукса 🥺

# 388
MirelaS аз съм така, но аз си знаех още след раждането, че имам пролапс. Няма как да не се засили с нарастване на матката. Трябва тренировки на мускулатурата общо взето. 
Кактус, въобще не искам да те стресирам. Щом си решила на всяка цена да кърмиш, ще успееш, сигурна съм Simple Smile
 Просто с всичкото недоспиване, умора, рев, нещата не са романтични. Затова има и все повече случаи на депресия след бременност, на разочарования, че не се справяш и т н
Сега от дистанцията на времето, с едно вече голямо дете на 7 години, мога да кажа, че повечето неща не са толкова важни -  нито стерилизирането, нито гладенето. Най-важното е здраво бебе, което расте обичано и щастливо Simple Smile на всички пожелавам такива бебета. По възможност да не плачат много Simple Smile

# 389
И аз съм така, при кихане предимно...

Общи условия

Активация на акаунт