Априлче 2025г./тема 4/

• 27 751
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Лили ❤, аз също ще увелича дозата на магнезия, защото трудно ми се отпуска коремът и също получавам крампи от време на време.
ГрейсСън, много ти благодаря, това ми дава огромна надежда, че ще се справя. 🤗 Можеш ли да ми препоръчаш възглавница за кърмене?
Първият месец докато поукрепна бебето ползвах обикновена възглавница на височината на гърдите в седнало положение. Такава за спане за бременни също ще свърши работа. После, като заякне бебето няма много нужда от нея.

# 406
  • Смолян
Малко странен въпрос да задам. Вечер като хапна и се издувам страшно много и корема ми става твърд. Въобще не мога да разбера контракции ли са, предполагам че не са, защото си стои твърд, не е за 1-2 Мин например. Като си легна коремът е мек, твърд е само когато се изправя. На някоя от вас да се е случвало?
Мислех, ще съм само аз. Всяка вечер няма значение какво ям, няма значение часа в който ям.
Пълня се с газове и половин час е мъка, докато сещате се....

# 407
И аз имам повече газове още от началото на бременността. Просто вече бебо е по-голям и се усеща повече натиска.
Даже понякога ако хапна една идея повече чак не мога да си поема хубаво въздух- няма място за дробчетата ми.😅😅
Понеже си чета темите на януари/февруари и март- така ще е, хаха.

Последна редакция: пн, 30 дек 2024, 16:12 от Pipiilotaa

# 408
Здравейте, прекрасни момичета! 🌸
Надявам се всички сте добре 🌸
Благодаря Ви за отговорите! Днес ще ходя при АГ-то в Токуда и ще споделя опит за прословутото течение.
Иначе ние утре влизаме в 27-ма седмица ииии начало на третия триместър. (Без да ми е особено ясно как 26 пълни седмици са 6 месеца, но това е без значение 😂).
До този момент го отлагах, но май е време да помисля къде и как ще раждам. Сигурно съм единствената и бивам критикувана от доста мои познати, но аз се страхувам много от естественото раждане. Разбира се, не за себе си, а за бебето. Чела съм много неприятни неща и ужасно много се страхувам, че няма да направя нещо както трябва, че ще се паникьосам и ще объркам някое действие и това би довело до проблем. Sad Не се притеснявам от болките, страх ме е на бебето да не му се случи нещо насред цялата тази агония. В този ред на мисли, си казвам, че е по-добре за него да мине бързо и безболезнено, а аз ще се възстановя после. Не знам…
Всички ме критикуват за тази ми нагласа. Има ли други майки , които без клинични показания искат да родят секцио?
На мен, за сега, не са ми казали нищо, освен, че възрастта ми е подходяща за естествено раждане (на 32 години съм)…
Пожелавам Ви прекрасен и слънчев ден 🌸🍀

# 409
Благодаря Ви за отговорите! Днес ще ходя при АГ-то в Токуда и ще споделя опит за прословутото течение.
Иначе ние утре влизаме в 27-ма седмица ииии начало на третия триместър. (Без да ми е особено ясно как 26 пълни седмици са 6 месеца, но това е без значение 😂).
До този момент го отлагах, но май е време да помисля къде и как ще раждам. Сигурно съм единствената и бивам критикувана от доста мои познати, но аз се страхувам много от естественото раждане. Разбира се, не за себе си, а за бебето. Чела съм много неприятни неща и ужасно много се страхувам, че няма да направя нещо както трябва, че ще се паникьосам и ще объркам някое действие и това би довело до проблем. Sad Не се притеснявам от болките, страх ме е на бебето да не му се случи нещо насред цялата тази агония. В този ред на мисли, си казвам, че е по-добре за него да мине бързо и безболезнено, а аз ще се възстановя после. Не знам…
Всички ме критикуват за тази ми нагласа. Има ли други майки , които без клинични показания искат да родят секцио?
На мен, за сега, не са ми казали нищо, освен, че възрастта ми е подходяща за естествено раждане (на 32 години съм)…

Кой те критикува?! Прати ми го да му обясня как не е работа на който и да било да коментира решенията на друг човек! Направо червено виждам, като чета такива неща. Единствените хора, които трябва да слушаш в този момент, са лекарите ти. На всички останали, които имат коментар, можеш да им кажеш, че мнението им е абсолютно ирелевантно.

# 410

Зари, не би ми хрумнало даже да коментирам на някой решението как ще ражда, камо ли да критикувам. Изобщо не се връзвай, знам, че има много хора с мнение, които държат да си го изкажат и понякога даже са от най- близкия кръг роднини. Това решение е само и единствено твое (и на лекарите по преценка), щом си го чувстваш така, за мен това означава, че това ще е и най- доброто за теб и бебче. Изобщо такива, критикуващи, ако можеш да ограничаваш информацията към тях. За момента най- много обсъждам въпросите около раждането с мъжа ми и свекървата (моята майка е починала и свекървата ни е много близка), жената е изключително внимателна и може да се каже, че главно ни изслушва и не се меси. Питат ме разни- разнообразни, как смятам да раждам, къде и тн... Ами, казвам им, че до последно няма да знам, докато не видим бебчо как е разположен. В моят случай си е и точно така, понеже тук не ме питат, Ами секциото е главно по преценка на лекаря. Но, не знам какво толкова се интересуват хората кой как ще ражда.

# 411
Зари, ти си човекът, който ще ражда и решението е твое и на лекарите. И аз искам секцио без някой да ми е казвал дали може или не може да е естествено. Въобще не ги слушай. Кой както иска така да ражда. Ей така като почнат да раздават акъл и упреци…. много се дразня, все едно ще раждат вместо теб. С кърменето е същото. Решението е на майката и не мисля, че някой трябва да се бърка там. Ако някой иска съвет да му се  даде, но крайното решение е на майката.

# 412
Благодаря Ви , момичета 🌸
Истината е, че ние доста сме ограничили кръгът от хора, които знаят за бременността и въпреки това си ме одумват с най-различни аргументи. Естественото раждане създавало толкова силна връзка между майката и детето, от психологична точка било най-силният емоционално момент за майката и т.н.
Аз съвсем не оспорвам никое твърдение, просто не съм готова сякаш емоционално за това , не знам.
И, в този ред на мисли, няма значение дали в болницата, в която избера да раждам, ще ме агитират към секцио или не. Аз съм се самоагитирала вече. 😏 Дори смятам като се реша коя ще е болницата да им кажа, за да не ми измислят 88 причини за секцио, които допълнително да ме притеснят.
Момичета, четох, че дискутирахте последната фетална, в крайна сметка в коя седмица се записахте? Аз ходя в клиника Оскар и там ми казаха, че я правят около 32 г.с.

# 413
Zaria, мен ме е страх от абсолютно същото  - да не направя нещо на бебенцето, да не си стисна краката, да не напъвам правилно, и ред други неща, които си мисля вечер, докато се опитвам да намеря нормална поза да заспя. Имам си доверие на лекарската, казала ми е, че е мнооого рано да мисля как точно ще родя. Едно ходене на очен лекар по-натам ще направя, за да видим ок ли е естествено с моя диоптър.

Момичета, ваксина за коклюш кога мислите да сложите?

# 414
Zaria, мен ме е страх от абсолютно същото  - да не направя нещо на бебенцето, да не си стисна краката, да не напъвам правилно, и ред други неща, които си мисля вечер, докато се опитвам да намеря нормална поза да заспя. Имам си доверие на лекарската, казала ми е, че е мнооого рано да мисля как точно ще родя. Едно ходене на очен лекар по-натам ще направя, за да видим ок ли е естествено с моя диоптър.

Момичета, ваксина за коклюш кога мислите да сложите?
Ще говоря на следващия ми преглед с Нашар за ваксината. Принципно мисля да слагам.

# 415
И мен ме викат 32 г.с за последната фетална.
За ваксината щях и аз да питам на следващия преглед, позната си сложи след 28 г.с, не знам дали е такова изискването.

# 416
За последната фетална ми казаха между 32 и 36та седмица.

За ваксината знам, че е след 27ма седмица, но не съм я коментирала с лекарката. Ако не бъркам може да се сложи до 36та седмица според това, което прочетох.

И не мисля, че секциото те прави по-малко майка от останалите. Същото и за кърменето.

# 417

И аз имам притеснения за естественото раждане, защото е по-непредвидимо и засега съм се насочила към секцио

# 418
Момичета, тъй като говорите за секцио - да ви напомня един факт, който не е за подценяване и не е рекламиран от докторите. Секциото се планира от 1 до 3 седмици по-рано, за да не тръгне естествено раждане. По принцип бебета секцио са по-малки като килограми, защото най-много килограми се трупат точно последните седмици. Това крие също рискове.

# 419
Момичета, тъй като говорите за секцио - да ви напомня един факт, който не е за подценяване и не е рекламиран от докторите. Секциото се планира от 1 до 3 седмици по-рано, за да не тръгне естествено раждане. По принцип бебета секцио са по-малки като килограми, защото най-много килограми се трупат точно последните седмици. Това крие също рискове.

Аз попитах моята лекарка дали мога да родя 3-4 дни преди термин и тя каза, че ако всичко е наред няма проблеми, просто по-често ще ме наблюдава, така че не е задължително да е толкова рано

Общи условия

Активация на акаунт