Априлче 2025г./тема 4/

• 27 751
  • 746
  •   1
Отговори
# 390
Гери, много ти благодаря 🤗❤️😘 Просто искам да се настроя положително и да направя всичко, което зависи от мен. Важното е бебчето да е здраво, а дали ще кърмя или не, не винаги зависи само от нашето желание за съжаление. Сигурно и на мен няма да ми е романтично с това недоспиване, но това е моят начин да си дам кураж сама на себе си 😅🤗❤️😘

# 391
Срам не срам ще питам. Има ли още някой с инконтиненция на урина? Случва ми се при кихане, кашляне. Много неприятно!
И аз съм така, при кихане предимно...

И аз така, при кашляне, кихане, а при повръщане... Да не ви казвам..
Има ли някой, който още има гадене и повръщане? При мен не спряха... Вече не е всеки ден, но през ден- два..

# 392
Мила, при мен е само гадене от време на време, но киселините и рефлуксът са ужасни.....на теб изгаря ли хранопроводът и след това да кашляш?

# 393
Мила, при мен е само гадене от време на време, но киселините и рефлуксът са ужасни.....на теб изгаря ли хранопроводът и след това да кашляш?

При мен предимно вечер ми изгаря хранопроводът и ми излизат киселини, като съм легнала. Но, се търпи, защото като сменя позата и пия Гавискон ми помагат.

# 394
Относно темата за кърменето една приятелка, която роди скоро ме посъветва да изчакам бебето да се роди и тогава ако има нужда изобщо да се взима помпа за кърмене. И аз съм на мнение, че кърменето е важен процес, но смятам, че процеса на раждането е по-важен, пък помпа за кърмене може да се купи по всяко време. А относно изпускането и вагиналното течение, аз имам доста вагинално течение.

# 395
  • Русе
Кактусче, харесва ми нагласата ти за кърменето, аз бях с подобна и резулатата е успешно кърмене до 1,6г Simple Smile Сега ще се постарая да се случат пак нещата и живот и здраве,да повторя с малкия. Силно ти препоръчвам книгата на Хедра - Всичко за кърменето. Също преди гледах всякакви видеа на акушерката Елена Василева, която е и консултант по кърмене. А, нейните видеа на тема естествено раждане са най-полезния ресурс съществуващ в интернет за мен. Тя има уебинари - "раждане за 10 мин", ами и моето беше такова и прекрасно. На всички ни желая леко раждане, независимо от начина Simple Smile))

# 396
При мен кърменето беше най - големия шок който преживях в болницата.
С първото дете (преди 7 години) разполагах с цялото време на света и го бях посветила изцяло на лекции и книги, свързани с ранното развитие и с обслужването на физиологичните нужди, понеже сме сами без никаква помощ, майка ми е починала, та дори и съвети нямах откъде да получавам. Бях се приготвила положително за кърменето, като "знаех" от всички лекции с консултанти че това е най - естественото нещо и че НЯМА жени, които да нямат кърма.
Междувременно през първата ми бременност моите гърди така и не нарастнаха (както е и сега). Съответно след раждането очаквах т.нар. "слизане" на кърмата, напрежение и т.н. Но .......нищо такова не ми се случи, нямаше "напълване", "слизане" и тем подобни. Просто същите гърди като преди бременността. Аз нямах кърма на пук на всички твърдения и вярвам, че има жени които нямат кърма и затова в миналото е имало дойки, защото не е имало адаптирано мляко.
Известно време след това разбрах, че майка ми също не е имала кърма и в началото ме е хранила от някаква банки за кърма, това е имало едно време. След това съм била на първата хумана, но баща ми пътуваше в чужбина и не знам дали е било много достъпно за всички.
Та.......бях подготвена теоретично, психически бях убедена без грам съмнение какво ще правя, но реалността се получи съвсем различна. Карах мъжа ми да ми носи в болницата кой каквото чете и ни препоръчва - то не бяха компоти от арония, варено жито и всякакви простотии от които естествено резултата беше нула. Преживях голямо разочарование точно в онзи момент, не за друго, а защото очакванията ми се разминаха кардинално със случващото се.
Сега от разстоянието на времето не го отчитам като някакъв минус, детето ми е здраво и за 7 години е пило веднъж антибиотик. Не е имал повече колики от децата с които бяха родени в една и съща година и бяха на кърма. Така че у дома наблегнах повече на развитието на главата и двигателните му способности, отколкото на физиологичните му нужди. Освен това таткото активно хранеше детето и участваше в обслужването му, което спомогна за една добра връзка по между им.
С това дете сега гърдите ми пак са на кота 0, с което често мъжа ми се шегува, та.....се надявам да нямам кърма. Ако пък имам се чудя дали да не я спра с хапчета (тук някоя върла кърмачка може да ме анатемоса), но честно казано не искам да си виря цицките пред 7 годишното си дете момче.
Естествено при всеки както се получи и който има много кърма е най - нормалното нещо да кърми. Но има и други ситуации и човек не бива да се фанатизира или обсебва, защото наистина не е най - важното нещо.
Но в онзи момент ......мислих че е.

# 397
Мирелка, много ти благодаря 🤗❤️
Рози, разбира се, че има жени, които нямат кърма. Моите нагласи за кърменето са, ако имам кърма 🤗❤️ Дано да имам, а не просто така да си растат 🤣 Има си промяна в гърдите от доста време, освен това имам и физиологично леко завишен пролактин, дано да е от полза в случая.

# 398
И аз съм се настроила за кърменето, но съм и на мнение, че не всичко е на всяка цена (имам приятелки, които какво ли не направиха, за да кърмят и просто не ставаше накрая, на едни не им стигаше кърма, други имаха 1-2 месеца). Майка ми не ме е кърмила, тя не е имала никаква кърма също. При мен гърдите са много нарастнали, но да видим дано да има кърма 😄

# 399
Здравейте дами, преядохте ли около празниците, защото аз да Sweat Smile ама какво да ги направя вкусните сарми и чушки с боб...

Аз имам по-засилено течение от 4ти месец насам. Ако съм си вкъщи през деня и не върша много работа няма кой знае колко, но ако съм активна, сменям по няколко ежедневни превръзки.

За пишкането при мен - когато кихам и кашлям нямам случки, но ако ме рита ниско долу или е застанал странно след като ходя до тоалетна, колкото и да се напъвам и да се бърша, като се изправя имам няколко капчици, които просто излизат Rolling Eyes

На мен вече ми е трудно да спя дори настрани (честно казано по гръб все още нямам проблем и ми е много по-удобно) Постоянно ме боли срамната кост и има дни в които се усещам много изнервена от нищо, защото не съм спала добре и съм доста мрън-мрън през деня.

# 400
Малко странен въпрос да задам. Вечер като хапна и се издувам страшно много и корема ми става твърд. Въобще не мога да разбера контракции ли са, предполагам че не са, защото си стои твърд, не е за 1-2 Мин например. Като си легна коремът е мек, твърд е само когато се изправя. На някоя от вас да се е случвало?

# 401
Лили и аз съм така, не се притеснявай. Направо камък ми става коремът след като се нахраня.

# 402
Мирелка, много ти благодаря 🤗❤
Рози, разбира се, че има жени, които нямат кърма. Моите нагласи за кърменето са, ако имам кърма 🤗❤ Дано да имам, а не просто така да си растат 🤣 Има си промяна в гърдите от доста време, освен това имам и физиологично леко завишен пролактин, дано да е от полза в случая.

Аз, като кърмила 2 години без драми и усложнения искам да добавя, че 99.9% от жените имат кърма. Това, което нямат е подкрепа и правилни съвети. Ако бебето е с вас и суче на всяко мрънкане няма начин да не тръгне кърменето. Ако се стремим към режими на 3-4 часа, махаме нощно хранене или цедим вместо да суче, кърменето е обречено. Това е естествен процес, а като такъв той включва единствено майка и бебе. Не бабата да го нахрани, не таткото да поеме нощното хранене с АМ. Чиста физиология. Бебето търси майка си и млякото. Да, изморително е, да не е много секси и не се чувстваш като човек понякога, но това е положението - имаш бебе, искаш да кърмиш - кърмиш и не мислиш и не слушаш чужди неуспешни опити.🍀

# 403
Успокоих се Кактусче. Предполагах, че е от храната, но все пак исках да попитам.
Аз вече 2-ра вечер получавам и крампи на краката през нощта и е нещо ужасно, май ще трябва да увелича дозата на магнезия 😫

# 404
Лили ❤️, аз също ще увелича дозата на магнезия, защото трудно ми се отпуска коремът и също получавам крампи от време на време.
ГрейсСън, много ти благодаря, това ми дава огромна надежда, че ще се справя. 🤗 Можеш ли да ми препоръчаш възглавница за кърмене?

Общи условия

Активация на акаунт