Изкуственият интелект - заплаха или помощ за работните места

• 1 621
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
имаше си книги

# 76
Аз в ежедневието си ползвам ИИ, много съм доволна, за тривиални неща рецепти, диети, режими и т.н
Много бързо се променя и развива ИИ - факт. Ще има прерзпределение на работната сила до 10-15г със сигурност.
А за четенето, моето мнение е, че този навик и любов към книгата се създава в ранна детска възраст от родителите. Дори и да има период, в който такова дете не чете ще е само период.
Онзи ден бяхме в мола в книжарница, еми пълно беше с деца.

# 77
  • София
За мен ИИ е в помощ на работните места, лично на мен ми пести време, помага ми, генерира ми идеи. Обучила съм си го като личен асистент, постоянно го развивам, разбира се не става без намеса и корекции след това от мен.

Много зависи с какви подбуди се ползва. За мен лично - пести време. Благодарение на него, прекарвам повече време с любимите хора и в любими занимания.

# 78
Ползвали сме на предишната работа за отсяване на запитванията AI и създаваше повече недоразумения, отколкото да помага на някого. Сега само за много светкавични преводи на големи обеми текст.

# 79
За мен ИИ е в помощ на работните места, лично на мен ми пести време, помага ми, генерира ми идеи. Обучила съм си го като личен асистент, постоянно го развивам, разбира се не става без намеса и корекции след това от мен.

Много зависи с какви подбуди се ползва. За мен лично - пести време. Благодарение на него, прекарвам повече време с любимите хора и в любими занимания.

Кое приложение ползвате и как точно го обучавате ?
Ако може с пример.

# 80
  • София

Кое приложение ползвате и как точно го обучавате ?
Ако може с пример.

Използвам две приложения в момента предимно - ChatGPT и Midjourney.

ChatGPT си го обучавам. В настройките има опция какво да запомни за мен - описала съм какъв стил на изказ ми харесва, какво е важно, на какво държа, какво очаквам от него, в секция "памет" трия това, за което съм се допитала до него еднократно, за да не го обърквам.

Отделно вляво си създавам теми, които ги продължаваме заедно. Гледам да бъда максимално конкретна в това, което искам да бъде направено от него.

Много е важно как ще се обърнеш към него, когато поискаш нещо.

# 81
Благодаря!

# 82
  • София
Виждам ниша за изкуствени приятелки на редпилъри, които ще ги валидират и ще им повтарят, че стават като мъже и майките им всъщност ги обичат.

Общи условия

Активация на акаунт