Киста в края на веждата

• 179
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте,искам да попитам ,задължително ли трябва да се оперира вродена Киста на дете на 2 години?Дали може така да седи?

# 1
Къде е тази киста?
Аз имах на опашната кост. Научих за нея като се възпали и ме скова от болка буквално. Наложи се операция.
Лекарят на какво мнение е? Ако имате съмнения може да потърсите и второ мнение. Ако двама независими лекари препоръчват операция, бих се замислила, вероятно така трябва.

# 2
Здравейте,кистата е в края на веждата.При двама лекари бяхме и двамата казаха,че се маха оперативно.Казаха да изчакаме сега ,но след една година да се оперира.Единият доктор каза,че е наблюдавал киста да се махне сама и за това мисля да изчакаме,стига всичко да е наред разбира се.

# 3
Щом лекарите са на мнение, че за момента може да се изчака и наблюдава, аз бих се съгласила с тях.

# 4
  • София
Аз често оперирам такива дермоидни кисти. Колкото повече расте детето, толкова повече кистата се вдълбава в костта и сраства към околните тъкани, така че нейното отстраняване е травматично. А имах един случай при 3 годишно дете, което при падане се беше ударило в тази област и спукало кистата. Операцията беше доста затруднена. Според моя опит 2 годинки е максималният срок за оперативно отстраняване.

Общи условия

Активация на акаунт