ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 2

• 35 346
  • 729
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Няма значение къде е било, реално се справи с приема, приема е преодолим, но изисква известно време за  подготовка. Дори и ако си си учил в България. Хубавото е, че си отворена към gap year, а той може да кандидатства няйколко години подред, когато вече се е подготвил.
Изобщо не съм отворена към това, но опитвам да се настроя да съм, за да не се невротизирам. Иначе моят опит е, че трудно се започва отново с ученето след година пауза. Това в България. Има страни, в които изобщо нямаш право директно да учиш, преди в Швеция беше задължителна тази година пауза.
Иначе той си е подготвен да учи кино и тв монтаж, но не е подготвен за ТОП тест, нито ще приеме да му помага някой, пък и аз съм го възпитала така, трудно ще го убедя, че е ок да лъже на тест. Мисля, че с есе могат да го приемат, той пише добре и на български, има добри идеи.
Допълних предишния пост с линк към учебник по биология и преведени темите за годината, 7-ми клас, ако ви е любопитно.

# 601
Бояна, има примерни ТОП тестове, а и такива от минали години поразгледай ги. Мога да кажа, че много от въпросите се повтарят от минали години и не е нищо особено. Има въпроси, които са определено тъпи. Когато видях първия ТОП тест преди 4 години се чудех какво точно целят с него. Беше елементарен. Тя , девойката и за това изкара толкова висок резултат. Само по МАТ и физика имаше по-малко от 10 т. Миналата година беше почти същото. Когато разглеждахме теста девойката откри въпроси от преди 4 години.
            ПП. Пропуснах да кажа, че заплащаш само първия тест и можеш да заявиш всички дати за тест. Имаш право да се явяваш в седмицата по един път. Обикновено няма разлика в тестовете през тази седмица. Само, че нямаш право да повториш през седмицата.

# 602
А защо реши, че те караме да преписва? За спорта отворих топ теста, и освен раздел география, не виждам в останалите  какво би затруднило когото и да било.
География специално мразя и дори не ги дочетох, видял канелени горски почви и бррррр

# 603
  • София

Допълвам с учебник по биология за 7-ми клас, техен 5-ти, че им вървят наобратно

https://www.lelivrescolaire.fr/page/16877281

мерси! много е интересно...

виждам, как се опитват да интегрират различни умения в тъканта на преподаваните научни късчета.
малко ми е странна смесицата от високо и ниско ниво, но те си знаят.

Бояна, при нас анатомия и физиология на човека се учи едва в 8 или 9 клас (ако си в "езикова гимназия"). те го учат, макар и някак накъсано и в по-малък обем, но на места с по-голяма детайлност, още в 7 клас.

# 604
  • София
Аз също потърсих и намерих ТОП тест в нета и меко казано не ми изглежда елементарен.
Само в част правопис мога да се справя "със затворени очи" както горе долу го описвате вие.
Вероятно съм много проста, нямам друго обяснение. 😁

# 605
  • София
А защо реши, че те караме да преписва? За спорта отворих топ теста, и освен раздел география, не виждам в останалите  какво би затруднило когото и да било.
География специално мразя и дори не ги дочетох, видял канелени горски почви и бррррр
Някой каза по-назад, че никой не си е правил този тест сам, затова заговорихме за преписване и помощ от приятели, понеже е онлайн. То не е и казус, защото има право да кандидатства с двойно гражданство с есе. Намираме се на приказка просто.
Аз не мога да мина този тест никога. Вероятно покривам 3 раздела, но съм стара вече и се радвам, че няма и да ми се наложи.

Бояна, при нас анатомия и физиология на човека се учи едва в 8 или 9 клас (ако си в "езикова гимназия"). те го учат, макар и някак накъсано и в по-малък обем, но на места с по-голяма детайлност, още в 7 клас.
Те си учат сериозни неща, но по различен начин и различни. Не е невъзможно и материала от нашето училище да е целият вътре, но е измежду други теми, не е фокус,  както е при нас. Те повечето предмети ги обръщат актуално и по-полезно в живота, но пък някои чисто научни неща им убягват.
Иначе в трети клас учиха човешкия склет на латински и обикновено знаят всички кости и като големи.

# 606
  • Отвъд алеята зад шкафа
Илит, с АЕ е моята дъщеря, държа изпит за IELTS. Има дати по 2 пъти в седмицата, резултатите излизат до 2 дни, така че няма проблем да се яви, когато реши, че й нужен сертификат. За БГ така или иначе не трябва за университет.

Бояна, в България в 5-6 клас също не се учи биология и химия като отделни науки, а предмет Човек и Природа, с аналогични на споменатите от теб казуси. Много е важно в кои класове сравняваме материала.

# 607
Red, нашите казаха, че тези неща са учени в у-ще. При това, като решат няколко теста и започват повторенията. До колкото знам имат много тестове на сайта си и от миналите години. Не съм гледала, но намираха и решаваха. Младежът нямаше сертификат за владеене на език и се яви на специализиран изпит по АЕ - есе и събеседване с комисия за една от специалностите, която е на АЕ. Получи 100 от възможни 100т. Не му се наложи да ползва резултатите си защото го приеха в СУ право, което най-много искаше.

# 608
  • София
То ясно, че на тях им е прясна тази информация, но се озадачих, понеже няколко души тук от първо лице квалифицираха теста като елементарен, пък аз честно казано малко се съмнявам някой на нашата възраст да става и ляга с размисли върху синтеза на Вюрц.

# 609
Ми аз го квалифицирах така, не мисля че е толкова труден. Пък не съм най-голямата умница. След н-брой решени, вероятно се настройваш и става още по-лесен. По принцип изпитите и тестовете по са мо един предмет са много по-трудни, поне за мен. А това че може да се ползва помощ, не знам как да коментирам. Вероятно има тяхна логика за това.

# 610
  • Някъде в Европа...
Вероятно има тяхна логика за това.
N-брой студенти = N-брой печалба 😀...Колкото повече, толкова повече...При реализиран 100 процентов прием - идеално...Просто правило! 😀

# 611
То и аз го квалифицирах, като елементарен, но не съм седнала да го решавам. Yum Няма да кандидатствам.  В моите си области не видях трудни въпроси. БЕЛ, история, география, логика - без проблем. Спомних си много неща и от физика , химия и мат. При това съм учила преди 50 години. Smiling Imp

# 612
  • Отвъд алеята зад шкафа
Този тест би имал смисъл, ако беше присъствен или поне с камера и някаква система за засичане на неправомерно ползване на компютъра.

# 613
Абе, 'айде посмалете малко, чак пък елементарен топ тест и такава масовка от макс резултати със самостоятелни знания, няма нужда да се лъжем. Седиш си вкъщи, нямаш камера, правиш изпит, от който ти зависи дали ще бъдеш приет в университет, последните 2 години не си учил химия, биология, история, физика и т.н. и помниш всичко, защото си бил мнооого съвестен преди 3-4 години и си с идеална памет за ненужни факти и изобщо не поглеждаш в гугъл, попълваш си теста защото си помниш как протича следзародишното развитие на крокодила.
За математиката пък съвсем няма да пиша, не че е трудно, но 85% от децата изобщо не се справят и на училищно ниво (въпреки шестиците си), пък какво остава на изпит.

# 614
  • София
На мене ми се струва, че като си пишем неформално във форум, е по-редно да наричаме нещата с истинските им имена.
Тоя тест, ако някой седне да го попълва честно и самостоятелно на база гимназиално образование и без сериозна предварителна подготовка,  ще има 95-100 точки, ама друг път.
Ясна е работата, замаскиран като сложен тест, който всички правят дистанционно с Гугъл.

Общи условия

Активация на акаунт