ДВАНАДЕСЕТИ клас - 2024/2025 - 2

• 35 340
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
Вижте какво, децата ще се справят, не се съмнявам
Въпроса е тука толкова вътрешни хора, а спойлер за Ергена няма Joy

# 616
  • Някъде в Европа...
......а спойлер за Ергена няма Joy
Колко пари даваш?! 🤣 Ще намерим 🤣

# 617
  • София
Аз съм правила ТОП теста преди N години, разбира се присъствено, в аулата на НБУ.
Без никаква подготовка, след техникум, отидох ей така, да видя как ще се справя.
Единствените ми 10/10 бяха Физика и Литература (тя си ми беше слабост и без да я уча специално). Математика и Български език бях 9/10. Другите, които не бях учила в последните години като Биология, География и История бяха зле. 6-7/10. Мислех, че съм се справила не особено добре, но отдолу имаше един процентил (колко човека са се справили по-зле от теб). Оказа се, че 97% от явилите се на теста имат по-нисък резултат и той ми беше достатъчен да ме приемат на първо класиране.

Сега погледнах примерен ТОП. Или съм изпозабравила много неща, или са го усложнили. Няма да се справя така добре. Само на Семантика и Разсъждания май ще съм 9-10/10. Хайде и Български.
Другите... Хм...

То пък и кому ли е нужно да знае част от въпросите, кАжи честно, например за двете функционални групи в аминокиселините... Или жанра на определено произведение, за който имам подозрението, че получава различна класификация през годините. А също и видовете почви, както и начина, по който някой си е решил да разделя България на климатични области. Ми добре. Явно са въпроси за някой, който наскоро е срещал тази информация, пресен абитуриент примерно. От обща култура го докарвам до 5-6 точки. Но останалите въпроси са доста специфични.

Срещнах обаче въпрос в Химия, който според мен си е за раздел Разсъждения. 😂

# 618
Ми аз пък последно като кандидатствах за магистратура в УНСС последно преди няколко години, държах някакъв тест, на който имах със сигурност грешки, проверих ги веднага след като излязох, но имах 6.00 Joy
Мисля, че причината Air я каза най-добре Joy

# 619
  • София
Конкретният казус, заради който се включих тук, е ако може младежът на Бояна да не си усложнява живота с терзания, че би преписвал, при положение, че очевидно става дума за изначално замислен тест "с преписване". Можем, разбира се, да го наречем и "с неограничено ползване на източници". 😁

# 620
  • София
Този тест е групово усилие. Самият начин на провеждане го предполага /въпреки че и когато беше присъствен, пак масово се преписваше/. Аз не познавам някой, който да го е правил сам. Дъщеря ми реши части химия и биология на всичките си приятели, които се явяваха на него.

# 621
Моето е като на Бояна - не иска помощ от никого. Трябва да ги запознаем. Така е в неизгодна позиция спрямо останалите, за които разказвате, че решават групово и предпочитам да беше присъствен, но уви.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 21:38 от faviana

# 622
Колкото повече тестове се решават, толкова по-добър ставаш.
И сигурно ли е, че теста се решава без камера? Ако това е така, смисълът е никакъв.

# 623
  • София
Faviana, към днешна дата разполагаме и с Chat GPT и сие, които вече се справят безупречно с подобни неща. Та и присъствен изпит не би бил решение при така зададени правила.
Като се замисля, НБУ вече биха имали проблем, ако се явят повечко кандидати от местата. То всички ще са със 100 от 100.

# 624
Решава се БЕЗ камера на 100 %. Опит от миналата година. Първия тест направи сам и 75 т. Смятахме няма да му стигнат за специалността, която иска и дъщерята плати втори тест. Върнаха и парите с обяснението, че се плаща само веднъж и заявяваш дати колкото пъти искаш. - по една дата на седмица, в която се провежда теста.
              Chat GPT се поизложе малко . Пробвахме го и .... с математиката се впусна в едни безконечни, неразбираеми обяснения без решаване на конкретната по-сложна задача. Изкара с 2 т по-малко от младежа - 73 т.

# 625
  • София
Това е било м.г.
AI става все по-добър, понеже го тренираме.
Вече пише съвършени обяснителни записки по качено dwg (тук Мария ще ме разбере).
Просто унита като НБУ трябва да си сменят начина на подбор.

# 626
Познато дете си написа дипломната в СУ с chatgpt. Но да спрем до тук и да се концентрираме в приема в топ супер дупер университетите ни.

# 627
  • София
Понеже НБУ не класират само по теста, а и по оценките от дипломата, явно приемат по диплома.
Навремето го презирахме тоя университет, но в годините дръпнаха доста и нека да приемат всеки, не мисля, че е лошо, важното е, че не ги завършват про форма, незавършили младежи, пряко и косвено, познавам доста. Закъсали в първите курсове в по-тежки специалности също.

Много интересна дискусия стана. Хепи, смях се със сълзи за Ергенът Simple Smile

# 628
Ами не е само по диплома. Специално за Кино и тв го погледнах: 70% топ+30% диплома. Само с диплома няма как да ти стигне бала за тази желана специалност.
Провери си още веднъж с това есе. Това, че детето има двойно гражданство, но е завършило бг училище не виждам как го прави човек с други правила за прием. Освен ако за чужденци имат по-високи такси и така да ви приемат.

# 629
  • София
Ами не е само по диплома. Специално за Кино и тв го погледнах: 70% топ+30% диплома. Само с диплома няма как да ти стигне бала за тази желана специалност.
Провери си още веднъж с това есе. Това, че детето има двойно гражданство, но е завършило бг училище не виждам как го прави човек с други правила за прием. Освен ако за чужденци имат по-високи такси и така да ви приемат.
Разсъждавам, че ако всички правят теста групово и масово имат почти максимален брой точки реално, макар и с нисък процент, натежават оценките от матурите и дипломата.
Иначе в повечето университети кандидатите с двойно гражданство са на друг режим на прием, което не означава, че ги приемат по-лесно. Може да държат допълнителни изпити, особено ако не са се явили на матура по български. И в чужбина ако си завършил или в чуждо училище, дипломата се приравнява в РУО и издават документ с оценки според българската система. Това вече го правих при прехвърлянето в 10-ти клас с протоколите от класовете над 8-ми включително, плюс приравнителни изпити по онова, което не се е учило там, а тук се изисква.
В НБУ таксите за студенти от ЕС са същите, за извън ЕС са по-високи.

Ще отидем на една среща там и ще кажа какви са им условията, за да не спамя повече тук с теории без информация.

Общи условия

Активация на акаунт