Задавяне на дете с ябълка

• 789
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте ,много се притесних днес синът ми на 5 години ядеше ябълка и се задави, не спря да диша а започна продължително да кашля пи малки вода после кашляше още известно време и се успокои
След това не е кашля,но гледа малко странно или аз си внушавам
 Питам го как се чувства,как диша казва че всички е наред
Притеснявам се може ли да е останало парче ябълка някъде в дихателната му система и да се задуши по-късно
Може да изглежда глупав въпрос,но се вкарвам във филм

# 1
Най-добре го заведете на преглед. По-добре излишен преглед, отколкото пропускане на парченце, попаднало в трахеята. Може би трябва рентгенова снимка, лекарите ще преценят.  Лекари не веднъж са говорили какви невероятни неща са вадили от трахеята на бебета и малки деца.

# 2
Мисля, че няма никакъв проблем. Ако имаше нещо щеше да си личи. А и на рентген парче ябълка няма да се види. Нито пък лекарят ей така ще му вкара видеосонда в трахеята.

# 3
Но лекар може да съобрази симптомите, да го преслуяа, да се ориентира в шумовете при дишане.
Защо да не се вижда парче ябълка на рентген?
Ако е мое дете, бих го завела, за да съм спокойна. Както казах, в такъв случай, по-добре излишен преглед, отколкото недоглеждане.

# 4
Не знам, децата непрекъснато се задавят, повръщат, удрят си главите... Само при лекар ли ще висите? То според мен и родителят може да усети как са нещата. Но всеки си решава. А ябълката няма никаква плътност за да се види на рентген.

# 5
Но лекар може да съобрази симптомите, да го преслуяа, да се ориентира в шумовете при дишане.
Защо да не се вижда парче ябълка на рентген?
Ако е мое дете, бих го завела, за да съм спокойна. Както казах, в такъв случай, по-добре излишен преглед, отколкото недоглеждане.

Водила съм сина си на рентген точно заради парче ябълка. Тогава ми обясниха че самата ябълка не се вижда, но се виждат изменения по съседни там тъкани и така разбират има ли нещо.

Бих го завела и аз категорично. Хич не бих се бавила дори.

# 6
Здравейте ,много се притесних днес синът ми на 5 години ядеше ябълка и се задави, не спря да диша а започна продължително да кашля пи малки вода после кашляше още известно време и се успокои
След това не е кашля,но гледа малко странно или аз си внушавам
 Питам го как се чувства,как диша казва че всички е наред
Притеснявам се може ли да е останало парче ябълка някъде в дихателната му система и да се задуши по-късно
Може да изглежда глупав въпрос,но се вкарвам във филм
Червено лице + кашлящо = добре. Синьо лице + тихо = истински задавено дете с риск за живота. Спокойно, изкашляло е всичко. Щом се е успокоило и ви казва, че е добре, всичко е наред. Гледало е странно, защото е стреснато.

# 7
Ами стреснато ще е ,аз толкова се изплаших и скочих и взех да го тупам по гърба ,то горкичкото....

# 8
Ами стреснато ще е ,аз толкова се изплаших и скочих и взех да го тупам по гърба ,то горкичкото....
А ти никога ли не си се задавяла?

# 9
Естествено че съм ,но когато става дума за детето за всички изпадам в паника

# 10
Ами недей. Сравни ситуацията с нещо, което се е случвало на теб.

# 11
Ами да и аз така си казвам ,но ми е малко трудно

Общи условия

Активация на акаунт