Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 11 929
  • 335
  •   1
Отговори
# 210
Ами да ти кажа честно, ако не бях чела тук, изобщо нямаше да знам, че това са симптоми на хипофункция. Щях още да си мисля, че съм психясала, депресирана и т.н. Имам едни изследвания, две години преди тези, които показах. Пускани са от ЛЛ, не помня по какъв повод. Та тогава такива оплаквания не съм имала. Появиха се в последствие, без някога да съм се интересувала и чела каквото и да е свързано с болести.

Като финал да кажа само, че нещата прогресират когато никой не им обърне внимание.
45/47 кг съм, поликистоза и инсулинова резистентност, плюс хипото. Това ви е другата грешка - слаби ли сме, проблеми няма.

# 211
Здравйте, Има ли повод за притеснение? Туморните маркери са изследвани, защото ми откриха киста на яйчника , имам и Хашимото.

# 212
  • Б
СА 125 не се ли качва и при възпаление някакво , не само с нещо онкологично ? Не знам дали сам по себе си е маркер за нещо, само може да доведе до допълнителен стрес

# 213
Качва се и при ендометриоза / ендометриозни (шоколадови) кисти, но може да е повишен и от 100 други неща. Каква е кистата, с какъв размер и от кога? Отклонението е минимално, та едва ли е “най-лошото”, но определено трябва да се изясни.
Мен тоя тестостерон ми извади очите, в комбинация с киста… СПКЯ? Как е глюкозата и инсулина? Пълнеете ли около корема и ханша?

# 214
Качва се и при ендометриоза / ендометриозни (шоколадови) кисти, но може да е повишен и от 100 други неща. Каква е кистата, с какъв размер и от кога? Отклонението е минимално, та едва ли е “най-лошото”, но определено трябва да се изясни.
Мен тоя тестостерон ми извади очите, в комбинация с киста… СПКЯ? Как е глюкозата и инсулина? Пълнеете ли около корема и ханша?
Още сме в процес на изясняване, но на ЯМР пише точно шоколадова киста около 5см.. Не се знае от кога е нямах симптоми.
Относно тестостерона, да определено пълнея в корема и ханша, глюкозата беше леко завишена. Другата седмица съм на консултация с ендокринолог.

# 215
Здравейте, може ли помощ в разчитането, понеже има много стрелкички нагоре, надолу, добре ли са? Бременна в 25 г.с.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 13:35 от K.k2

# 216
  • Plovdiv, Bulgaria
Здравейте, може ли коментар по изследванията? Знам, че инсулина е завишен, с Ир съм, по-скоро витамини и щитовидните, че съм чувала, че да са в граница, не значи оптимални.

# 217
Здравейте, в 6г.с съм , но имам записан час след 10 дни....чак. Може ли коментар по тези изследвания,  че се притесних! Много благодаря

# 218
Здравейте,как бихте коментирали тези излседвания? Родих преди 3 седмици

# 219
K.k2 обсъдете с гинеколога резултатите, има леко повишение на маркерите за бактериална инфекция, но нямате изследвано CRP, за да може да се прецени. СУЕ е маркер, който по-бавно се активира при инфекция, както и по-бавно спада, за разлика от CRP, който отразява директно какво се случва. Някакви оплаквания имате ли?

Кристиана_, изследванията са ок - ТСХ не е оптимално,  добре ще е да обсъдите с ендокринолог, но тук в темата пак ще се разрази някоя буря, ако пиша повече 😃 В12 има нужда от суплементиране, желязото също бих го побутнала.

Зорница Пенчева, какво точно Ви притеснява в изследванията?

Муун1, обезводнена сте според мен. Някакви оплаквания? Имали ли сте кръвопреливане при раждането? Повторете ги след 2 седмици.

# 220
Здравейте,
бихте ли ми помогнали да разчета този резултат от биопсия. Става въпрос за жена на 48.

# 221
Свържете се незабавно с лекуващия Ви дерматолог и не отлагайте. Друго няма да пиша, сигурна съм, че всеки може да ползва Гугъл. Успех!!!

# 222
Муун1, обезводнена сте според мен. Някакви оплаквания? Имали ли сте кръвопреливане при раждането? Повторете ги след 2 седмици.
 Благодаря за отговора.нямах кръвопреливане.загубих 200 мл.кръв при раждането.Но реших да приемам желязо.няколко дни след раждането вдигнах високо кръвно и приемам допегит(по време на бременността бях с ниско кръвно и попринцип съм с ниско) нямам белтък в урината.също да добавя ,че пия бромокриптин

# 223
Здравейте, може ли коментар по изследванията? Знам, че инсулина е завишен, с Ир съм, по-скоро витамини и щитовидните, че съм чувала, че да са в граница, не значи оптимални.

За ТСХ, Витамин Д, Б12 и желязо не бих казал, че има кой знае какъв проблем с резултатите. Всичко е в норма. Но няма да ви навреди да приемате добавки с витамини по принцип, ако решите.

Обаче холестерола въобще не е окей. С тези стойности сте със висок атеросклеротичен риск. Щом имате и инсулинова резистентност. Лекувате ли с нещо инсулиновата резистентност?

Как ви е кръвното? Пушите ли? Според мен е уместна консултация с кардиолог при такива стойности на холестерола. Обичайно при привидно здрави хора целта е да се свали LDL под 2.6. HDL също е добре да е значително по-висок.

# 224
Зорница Пенчева, какво точно Ви притеснява ?

Тсх дали не е високо и MPV-6 -та седмица съм... или всичко е наред?
Дали има проблем с щитовидната жлеза....
Трябва ли да ходя на ендокринолог? Много благодаря

Общи условия

Активация на акаунт