Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 24 393
  • 604
  •   1
Отговори
# 315

Здравейте преди няколко седмица бях на ехография на млечни жлези всичко беше наред , но преди седмица ми се поду аксиларен лимфен възел и личната лекарка ме посъветва да пусна кръвни днес .. пуснах , но в момента съм настинала и има отклонени стойности като например понижени лимфоцити което ме притеснява защото се свързва с левкемия или лимфом на Ходжкин … ако някой би могъл да ги разчете ще съм много благодарна .

# 316
Дами, пак съм аз с въпрос, но ми стана интересно, този резултат нисък ли се води? За бременна 28 г.с. и ако да, какво следва, приема ли се нещо?

# 317
  • София
Винаги съм била с "хубав" хемоглобин, през бременността падна много, до под долна граница.
Нищо притеснително не виждам в твоя, нисък е, да, но все още е в норми.
Обсъди го с проследяващия те гинеколог. На мен не ми изписаха нищо тогава. След раждане се оправиха нещата.

# 318
Винаги съм била с "хубав" хемоглобин, през бременността падна много, до под долна граница.
Нищо притеснително не виждам в твоя, нисък е, да, но все още е в норми.
Обсъди го с проследяващия те гинеколог. На мен не ми изписаха нищо тогава. След раждане се оправиха нещата.
Благодаря!

# 319
Дами, пак съм аз с въпрос, но ми стана интересно, този резултат нисък ли се води? За бременна 28 г.с. и ако да, какво следва, приема ли се нещо?

Нисък??? Аз си мечтая за такъв хемоглобин,  в 31г.с съм с хемоглобин 103....вашия е страхотен...

# 320
Здравейте.
Вчера свекърва ми беше на преглед при Ендокринолог.
Това е описала докторката.
Направили са и ехограф на щитовидната жлеза.

Паранхим-умерени изразена нехомогеннпст и хипоехогенност.
Десен лоб(р-ри 23,6/22,3 мм към истмус-по-хипоехогенен модул с р-ри 5,5/3,6 мм

Ляв лоб (19,0/20,2 мм
Според вас какво означава този резултат.

# 321
Здравейте.

Ляв лоб (19,0/20,2 мм

Означава, че е намерен възел с размери 5.5/3.6мм в десния лоб, който е с по-ниска плътност от останалата тъкан на жлезата и че самата жлеза е по-нехомогенна от обичайното. Без да се знае какви са оплакванията на жената, как са и изследванията и какво я е накарало да иде на лекар, можем само да гадаем какъв е този нодул и каква е причината за тази нехомогенност. Това трябва да се тълкува от специалист.

Лекаря не е ли казал какви действия да се предприемат? Сцинтиграфия, биопсия, нещо?

# 322
Здравейте.

Ляв лоб (19,0/20,2 мм

Означава, че е намерен възел с размери 5.5/3.6мм в десния лоб, който е с по-ниска плътност от останалата тъкан на жлезата и че самата жлеза е по-нехомогенна от обичайното. Без да се знае какви са оплакванията на жената, как са и изследванията и какво я е накарало да иде на лекар, можем само да гадаем какъв е този нодул и каква е причината за тази нехомогенност. Това трябва да се тълкува от специалист.

Лекаря не е ли казал какви действия да се предприемат? Сцинтиграфия, биопсия, нещо?
До колкото знам лекарката я вила след 2 месеца.
Знам, че има назначени изследвания.
Които трябва да направи във началото на Април месец.
При сегашните изследвания Тат и Мат бяха високи стойности.
А TSH ниска стойност.
Ще видим какво ще покажат изследванията новите и какво ще каже ендокринолога.

# 323
"умерени изразена нехомогеннпот и хипоехогенност" това е в следствие на автоимунния процес т.е. високите антитела (ТАТ и МАТ).  Структурата на жлезата е нарушена под действието на антителата.

# 324
"умерени изразена нехомогеннпот и хипоехогенност" това е в следствие на автоимунния процес т.е. високите антитела (ТАТ и МАТ).  Структурата на жлезата е нарушена под действието на антителата.
Аз искам да попитам следното.
Според вас от какво може да се е получил този процес със щитовидната жлеза.

# 325
Причините да се отключи Автоимунен тиреоидит на Хашимото, най-често са възпалителни процеси в тялото, бактерии, вируси, може да са хр.непоносимости, алергии и т.н.

# 326
Здравейте, резултатите са на съпруга ми, мъж на 34г., трябва ли да се притесняваме за ниските нива на среден обем на един тромбоцит/MPV

Повдигам въпроса си тъй като не получих отговор, а доста се притесних след като прочетох доста лошо неща в интернет, а чак другата седмица ще ги види личния лекар.

# 327
Здравейте! Какво е мнението ви за резултат от АНТИМЮЛЕРОВ ХОРМОН 4.23 при референтни 0.58-7.59? Тъй като гледах, че над 3,4-4 не се препоръчва забременяване към момента, но не намерих никъде повече информация по темата.

# 328
според мен не трябва да се притеснявате. Различни лекари са ми казвали, че показателите се гледат в комбинация с други. Всичко останало му е наред, като от моята (нелекарска и непрофесионална) гл.т. щом и хемоглобина е наред, би трябвало да няма място за притеснение в случая. Ако направи след седмица отново е твърде вероятно да са в норма дори.

Здравейте, резултатите са на съпруга ми, мъж на 34г., трябва ли да се притесняваме за ниските нива на среден обем на един тромбоцит/MPV
Скрит текст:
[
Скрит текст:
img width=483 height=600]//cdn.bg-mamma.com/NRIv/PysYV.jpg[/img]
Повдигам въпроса си тъй като не получих отговор, а доста се притесних след като прочетох доста лошо неща в интернет, а чак другата седмица ще ги види личния лекар.
[/spoiler]

Може ли мнение от по-запознатите - мъж на 29г. Има час за кардиолог, но силно ме притеснява К+, триглицеридите и АлЛАТ (записва час и за гастро), но може би най-вече CRP-hs, като няма оплаквания, освен мускулна треска, която отшумява..

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 18:06 от smileyy

# 329

Може ли да ми помогнете за разчитането?

Общи условия

Активация на акаунт