Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 18 596
  • 488
  •   1
Отговори
# 330
Обезателно на ендокринолог - сериозна инсулинова резистентност, дефицит на вит.Д  и хипофункция на щитовидната жлеза, въпреки че не са изследвани точно щитовидните хормони, но ТСХ е достатъчно висок за да е почти ясно, че е това.

# 331
  • Варна
Много неща накуп, така че спешно лекар - доста сериозна инсулинова резитентност,  много голям дефицит на Д, хипофункция на щитовидната жлеза вероятно, възпаление в тялото с това CRP. Изобщо много показатели, но този инсулин например е безкрайно висок, така че цялостно прилича на метаболитен синдром

# 332
Здравейте,
Моля, ако някой знае да ми кажи как са изследванията? На лекар съм чак другата седмица. Благодаря!

Последна редакция: сб, 15 фев 2025, 20:17 от bubanka

# 333
  • Варна
 Имате ли оплаквания? Т4 е ниско, но пък Т3 много добро.

# 334

Ами умора, сърцебиене пулса ми е около 85 дори вечер. И леко петно на косата където ми падна малко коса, но не знам това свързано ли е.

# 335

Ами умора, сърцебиене пулса ми е около 85 дори вечер. И леко петно на косата където ми падна малко коса, но не знам това свързано ли е.
85 е нормален пулс. Аз (с нормални щитовидни хормони) стигам пулс 130 в покой. Някакъв ужас е. Добре, че пия бета блокер, та малко се нормализираха нещата. Консултирайте се с ендокринолог (и може би кардиолог) и ако всичко е наред си вземете магнезий.

# 336

Здравейте, според Вас има ли хипофункция?

# 337
Има лека, да, проследи се. Има и преддиабет, и нисък Д. Всичко типично за хипото в комплект с преддиабет и нисък Д. За ендокринолог е работата.

# 338
Някой може ли да разшифрова написаното

# 339
Здравейте, някой може ли да съдейства?

# 340
Направете колпоскоп - оглеждат с микроскоп при гинекологичения преглед. Бих пуснала и микробиология заради инфекцията.
Имате написана препоръка за HPV тест.

# 341
Здравейте, някой може ли да съдейства?
Атипични клетки,което значи ,че имат изменение.Колпоскоп и тест който пак се взима секрет от гинеколог за човешки папилома вирус

# 342
Много съм притеснена. Моля, споделете накъде да поемем? Това са изследванията на съпруга ми, назначени са от еднокринолог след установяване на множество кисти и възли в ЩЖ. Предстои изследване с наговарване с глюкоза поради съмнения за ИР.  Другите показатели за ЩЖ са в норма, коментирани са от лекарката.Мъж на 56г., без никакви здравословни проблеми.
Ендокринолога ще види последните резултати  към 10.03, но до тогава много ще се притеснявам.

Паратхормон ( 1-84 PTH)                23.50   pg/ml   5.50 - 38.40
маркер TG ( Тиреоглобулин )   ↑   100.00   ng/ml   1.40 - 78.00
маркер Calcitonin ( Калцитонин )       6.48   pg/ml   До 10.00

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 09:57 от Пролетно цвете

# 343
Пролетно цвете, ами нормално е да се тревожиш, защото гледаш на маркера като на туморен. То и се чудя защо докторката е поискала точно тиреоглобулин. Има смисъл ако ще проследява опериран от рак пациент. В случая даже не знам защо го е пуснала.
Намерете си и друг доктор за консултация.
Ако искаш пусни коментираните с ендокриноложката изследвания на ЛС.
Тиреоглобулин може да се повиши при Хашимото, Базед, при дисфункция на щитовидната най-общо. Има смисъл да се пуска с цел проследяване след операция на щитовидната. Главно и оперирани го пускат. Виж в темата за операциите и питай жените, да те успокоят.

# 344
Здравейте,
Има ли нещо за което да се притеснявам? Преди 2 месеца АЛАТ беше 52, сега съм го смъкнал и продължавам да приемам добавки от бял трън. Нещо друго притеснително има ли?

Общи условия

Активация на акаунт