Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 24 389
  • 604
  •   1
Отговори
# 345
Merelenda
много ти благодаря за коментара. Да, права си, като на туморен маркер го гледам и наистина само лоши мисли ми минават през главата.
За първи път посетихме тази ендокриноложка, прегледа беше много обстоен и дълъг. Нямам представа дали се опита да пресоли манджата или има някакви хипотези.
Писала съм в темата на д--р Въндева, даже съпруга ми я посети в частния кабинет. Ами тя освен наличието на тези множество възли и кисти не му назначи никакви изследвания допълнително. Препоръча само липиден профил след 6 месеца, така, че тя за мен не си свърши добре работата и не я препоръчвам като добър диагностик.
През месец март имаме записан час при доц. Чавдарова, но ще направих още поне една консултация с друг ендокринолог за който отзивите са добри, остава само да го открия и да може по скоро да го приеме.

# 346
Здравейте, моля за разчитане жена на 31г, изследванията са пуснати профилактично от ЛЛ

# 347
Здравейте, нещо много странно ми се случва и не мога да разбера на какво се дължи. Правя опити за бебе от няколко месеца отново, тъй като имах преддиабет и висок ТСХ, всичко се нормализира, отслабнах, в нормално тегло съм вече и ми спряха всякви лекарства. Лятото изкарах бъбречна криза и всички изследвания ми бяха наред, нямах никви бактерии, всичко беше точно. Пуснах профилактични изследвания (бях в цикъл) и урината излезна страшна, но днес повторих. Излиза, че имам някво възпаление, но нямам никви парения, нито болки, абе никви симптоми. Също ми излиза ТСХ доста високо, но ме гледаха на ехограф и няма нищо. Доктора се учуди чак. Да вметна само, че този минал цикъл ми беше оскъден и кафяв за около 2 дни, без силни болки както е нормално, закъсня 2 дни. Нямам представа какво има. Ще ви споделя първите резултати и вторите (вече без цикъл или там квото беше) Въпроса ми е възможно ли е да има бременност, защото няколко души ми споделят, че са имали лоши резултати на урина и са били бременни, както казах симптоми няма. Както няма и симптоми за ТСХ, преди съм треперяла, била съм нервна. ТЕЗИ ОТ БОДИМЕД СА ТЕЗИ В “ЦИКЪЛ”, ТЕЗИ ОТ СИНЕВО СА ОТ ДНЕС…

# 348
Здравейте! Това е снимката на мъжа ми(32г) , някой може ли да ми каже какво означава всичко написано, пневмония ли има?

Това са му и кръвните изследвания

# 349
geeniN95 като имаш висок ТСХ или въобще нещо не наред с хормоните, това че на видеозон всичко е наред нищо не значи. Хормоните определят как работи жлезата, в твоя случай тя не работи добре имаш хипофункция, според мен потърси друг лекар, който ще ти обърне внимание още повече, щом целиш забременяване. Проблемът не е само в ТСХ (той е хипофизен хормон), важни са как са щитовидните хормони защото от тях зависи протичането на една бременност както и развитието на детето. А твоите щитовидни в момента са на дъното на границата, което е - понижена функция затова и ТСХ е висок, колкото и да му е чудно на твоя лекар Rolling Eyes

# 350
geeniN95 като имаш висок ТСХ или въобще нещо не наред с хормоните, това че на видеозон всичко е наред нищо не значи. Хормоните определят как работи жлезата, в твоя случай тя не работи добре имаш хипофункция, според мен потърси друг лекар, който ще ти обърне внимание още повече, щом целиш забременяване. Проблемът не е само в ТСХ (той е хипофизен хормон), важни са как са щитовидните хормони защото от тях зависи протичането на една бременност както и развитието на детето. А твоите щитовидни в момента са на дъното на границата, което е - понижена функция затова и ТСХ е висок, колкото и да му е чудно на твоя лекар Rolling Eyes

Като цяло доктора е много адекватен, видя новите изследвания и веднага ми назначи преглед, това, което го учудва е, че една година нямах проблеми и, мислише, че може да е моментна стойност, но днескашните изследвания показаха 5.62. Мен ме притеснява това с урината, защото нямам болки, нямам цистит, нямам гинекологични причини, нямам нищо, а изследванията са доста зле. Той за това ми назначи всички други хормони, за да види. Но не в това в проблема, а както казах в урината.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 14:46 от geeniN95

# 351
В Бодимед на ММ показа в урината наличието на кръв, еритроцити и слуз, бактерии в норма. Пусна  повторна след седмица и вече нямаше нищо от гореизброеното, но пък за сметка на това бактерии над 6000 (при горна граница 120). Отиде в друга лаборатория, пусна стерилна урина и се оказа, че няма никакви бактерии. Е, как да вярва човек и от какво да се лекува?!

# 352
Скрит текст:
Като цяло доктора е много адекватен, видя новите изследвания и веднага ми назначи преглед, това, което го учудва е, че една година нямах проблеми и, мислише, че може да е моментна стойност, но днескашните изследвания показаха 5.62. Мен ме притеснява това с урината, защото нямам болки, нямам цистит, нямам гинекологични причини, нямам нищо, а изследванията са доста зле. Той за това ми назначи всички други хормони, за да види. Но не в това в проблема, а както казах в урината.
Не винаги болят бъбреците при пиелонефрит. Но не само в урината ти е проблема...
mibobo, много подробно ти го е описала, но...
Вземи мерки за бъбреците (консултация с нефролог), но и обърни внимание на щитовидната (консултация с читав ендокринолог).
Не знам дали личния лекар се е чудил на тези изследвания или специалист, но те не са за чудене, а за лечение.

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 17:14 от peneva_a

# 353
Скрит текст:
Не винаги болят бубреците при пиелонефрит. Но не само в урината ти е проблема...
mibobo, много подробно ти го е описала, но...
Вземи мерки за бъбреците (консултация с нефролог), но и обърни внимание на щитовидната (консултация с читав ендокринолог).
Не знам дали личния лекар се е чудил на тези изследвания или специалист, но те не са за чудене, а за лечение.

Личния се учуди на изследванията на ТСХ, еднокринолога ми назначи преглед в петък да започнем лечението отново, сега говорих с него. Относно урината, възможно е да имам пиелонефрит ли? Благодаря за отговорите.

# 354
Може ли някой да каже?

Здравейте,
Има ли нещо за което да се притеснявам? Преди 2 месеца АЛАТ беше 52, сега съм го смъкнал и продължавам да приемам добавки от бял трън. Нещо друго притеснително има ли?

# 355
Здравейте, моля за разчитане жена на 31г, изследванията са пуснати профилактично от ЛЛ
🙄🤔🫣

# 356
Здравейте, тук има ли някой, който може да разчете снимка от рентген!

# 357
Пролетно цвете, нека докторката види изследванията. Не мисля че има за какво да се тревожиш. За нея сигурно са насока за какво да следи и какво да предприеме.

# 358

Здравейте!
Това са ми изследванията от вчера.
Преди месец вит.Д беше 29.
 За месец и половина нередовен прием на Битер Ю вит.Д и витК спрей се е покачил доста.
Притесняват ме феретинът и DHEA-S.
В менопауза от 3г. Не приемам добавки, но имам депресивни епизоди, но по-скоро свързани с посттравматичен шок. Ще отида при личната за консултация, но може ли да дадете насоки.
Благодаря предварително на отзовалите се.
Да допълня, че имам и проблеми със стомаха, но казват, че е на нервна почва.

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 08:53 от МАРИ77

# 359
Здравейте,може ли някой който е наясно да ми разчете хормоналните изследвания.Имам проблем с цикъла,понякога е два пъти в месеца,или доста продължителен.

Общи условия

Активация на акаунт