Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 363
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Моля за мнение 🙂 жена, 25години

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 17:26 от R99iii

# 526
Здравейте, какво показва завишен показател моноцити %?
В момента не съм болна, но като цяло цяла зима си боледуваме с детето. 
При реф граници до 9%, при мен е 13%.
Моноцити брой са ок.

# 527
Здравейте! Може ли мнение за тези резултати на мъж на 20 г. Благодаря предварително!

# 528
  • От липите до сините камъни
дравейте, правих си профилактични изследвания и ми показа завишено СУЕ-17 мм,четох в Интернет,че до 20 мм е нормално и сега не знам завишено ли е или не?
П.п инъче всичко друго е в норма с изключение на калция ми е леко занижен, но това го отдавам, че избягвам млечни продукти.

# 529
дравейте, правих си профилактични изследвания и ми показа завишено СУЕ-17 мм,четох в Интернет,че до 20 мм е нормално и сега не знам завишено ли е или не?
П.п инъче всичко друго е в норма с изключение на калция ми е леко занижен, но това го отдавам, че избягвам млечни продукти.
Не е завишено.

# 530
Здравейте, дали всичко е наред с изследванията, виждам, че са в норма, но дали не са ниски? За детет на 5г

# 531
Привет, ще се радвам на помощ в разчитането на тези резултати.
Бременна в 35 г.с.

# 532
Някакви оплаквания? Иначе показателите са стандартни за бременна (леко завишените маркери за инфекция).

# 533
Някакви оплаквания? Иначе показателите са стандартни за бременна (леко завишените маркери за инфекция).
Не, без оплаквания съм. Профилактично пуснати са, заради наближаващото раждане. Благодаря.

# 534
Някой знае ли колко чАса може да се съхранява кръвна проба преди да се пусне за анализ?

# 535
Няма правилен отговор - може и дни, зависи как, къде, за какво… някои проби взети тук, се работят на определени дати, пътуват по света и какво ли не. За всяко специфично изследване си има изискване - съхранение, температура, хим. реактиви, за да не се съсири, и прочие, и прочие.

# 536
Няма правилен отговор - може и дни, зависи как, къде, за какво… някои проби взети тук, се работят на определени дати, пътуват по света и какво ли не. За всяко специфично изследване си има изискване - съхранение, температура, хим. реактиви, за да не се съсири, и прочие, и прочие.
Благодаря за изчерпателния отговор. Пусках си изследване за КЗ и Инсулин. Нищо изискващо по-сложни анализи. НО съм в чудене дали резултата е достоверен. Зная само, че пробите са в самия филиал /буквално една малка стаичка/, а след 3-4 чАса се предават в лабораторията, където са апаратите.

# 537
Имам резултат:
Ureaplasma urealyticum - позитивен; реф.ст.: отрицателен.

Това какво означава, че имам уреаплазма? Защо на референтна стойност пише отрицателен?

# 538
За да нямате уреаплазма, пробата трябва да е отрицателна. Вие имате.

# 539
Здравейте ! Може ли малко помощ за разчитане на тези изследвания на пълна кръвна картина . Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт