Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 10 092
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
  • Plovdiv, Bulgaria

За ТСХ, Витамин Д, Б12 и желязо не бих казал, че има кой знае какъв проблем с резултатите. Всичко е в норма. Но няма да ви навреди да приемате добавки с витамини по принцип, ако решите.

Обаче холестерола въобще не е окей. С тези стойности сте със висок атеросклеротичен риск. Щом имате и инсулинова резистентност. Лекувате ли с нещо инсулиновата резистентност?

Как ви е кръвното? Пушите ли? Според мен е уместна консултация с кардиолог при такива стойности на холестерола. Обичайно при привидно здрави хора целта е да се свали LDL под 2.6. HDL също е добре да е значително по-висок.

В момента не пия нищо за ИР, опитвам с хранене и движение. Имам наднормено тегло и предполагам и холестерола е висок заради това. Нямам високо кръвно, не пуша, на кардиолог ходя ежегодно и за сега ми каза, че всичко ми е наред, но ако не сваля килограми с напредването на възрастта нещата няма да са такива и ще стават по-зле.
Има ли начин да се помогне свалянето на стойността на холестерола? Предполагам пак храненето е в основата.

# 226

За ТСХ, Витамин Д, Б12 и желязо не бих казал, че има кой знае какъв проблем с резултатите. Всичко е в норма. Но няма да ви навреди да приемате добавки с витамини по принцип, ако решите.

Обаче холестерола въобще не е окей. С тези стойности сте със висок атеросклеротичен риск. Щом имате и инсулинова резистентност. Лекувате ли с нещо инсулиновата резистентност?

Как ви е кръвното? Пушите ли? Според мен е уместна консултация с кардиолог при такива стойности на холестерола. Обичайно при привидно здрави хора целта е да се свали LDL под 2.6. HDL също е добре да е значително по-висок.

В момента не пия нищо за ИР, опитвам с хранене и движение. Имам наднормено тегло и предполагам и холестерола е висок заради това. Нямам високо кръвно, не пуша, на кардиолог ходя ежегодно и за сега ми каза, че всичко ми е наред, но ако не сваля килограми с напредването на възрастта нещата няма да са такива и ще стават по-зле.
Има ли начин да се помогне свалянето на стойността на холестерола? Предполагам пак храненето е в основата.

Сваляне на килограми, повече фибри, по-малко мазно, без никакво пушене и алкохол, без никакви транс-мазнини, повече спорт, но ако не помага или е невъзможно всичко това, ще трябва с лекарства. Статини, езетимиб и т.н.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 12:06 от Med123

# 227

Здравейте това са резултати от тази сутрин на дъщеря ми 8г миналата седмица беше с висока температура и червено гърло ,след една седмица снощи пак вдигна температура според тези резултати вирусно ли е или бактериално . Още днес ще се консултираме с лекар,но ми е много притеснено..Моля за мнение

# 228

Здравейте това са резултати от тази сутрин на дъщеря ми 8г миналата седмица беше с висока температура и червено гърло ,след една седмица снощи пак вдигна температура според тези резултати вирусно ли е или бактериално . Още днес ще се консултираме с лекар,но ми е много притеснено..Моля за мнение

Бактериално най-вероятно. Вирусните инфекции вдигат лимфоцитите, а бактериалните гранулоцитите. Няма нещо кой знае колко притеснително в изследванията. Типична бактериална инфекция.

# 229
Здравейте.
Може ли да си кажете вашето мнение Изследванията са пуснати при профилактичен преглед при личната.

# 230
Здравейте. Бихте ли ми помогнали с тези резултати. На 33г съм , 3ти ден от МЦ
Благодаря Ви,предварително.

# 231
Каква е причината да изследвате прогестерон на 3ти ден? И защо не сте изследвали FSH?

# 232
Каква е причината да изследвате прогестерон на 3ти ден? И защо не сте изследвали FSH?
За сега това ми дадоха да направя като изследване, тези резултати в норма ли са ?

# 233
Monna, питай в темата за хормоните. Или в "Искам бебе" е или в "Проблемно забременяване". Там Денис отговаря на всеки.

# 234
Здравейте. Бихте ли ми помогнали с тези резултати. На 33г съм , 3ти ден от МЦ
Благодаря Ви,предварително.

Както са казали преди мен, непълни са изследванията, обикновено винаги се изследва заедно ЛХ и ФСХ, защото е важно и съотношението им.
По повод какъв проблем са пуснати?  LH (лутеинизиращ хормон) е висок, това може да е от поликистозни яйчници, ранна менопауза, първичен дефицит на яйчниците и т.н.

# 235
Не знам дали е правилната тема, но пуснах влагалищен секрет и ми излезе - E.Coli и Gardnerella Vaginalis. Някой има ли идея как може да попадне ешерихията във влагалището? Преди имах пак Gardnerella Vaginalis, но я излекувах и сега пак, възможно ли е мъжа ми също да я има и всъщност имам ли повод да се съмнявам в него?

# 236
Не знам дали е правилната тема, но пуснах влагалищен секрет и ми излезе - E.Coli и Gardnerella Vaginalis. Някой има ли идея как може да попадне ешерихията във влагалището? Преди имах пак Gardnerella Vaginalis, но я излекувах и сега пак, възможно ли е мъжа ми също да я има и всъщност имам ли повод да се съмнявам в него?
Много лесно може да попадне Е. коли във влагалището. Като се забърсвате с тоалетна хартия след като сте била по голяма нужда, например. Моята гинеколожка ми е казвала да се забърсвам отпред назад, за да избегна подобна инфекция. Гарднерела официално не се води полово предавана инфекция, а нормален обитател на влагалището, но при определени състояния (спад на имунитета и др.) е възможно да предизвика бактериална вагиноза.

# 237
Това изследване е направено за съмнение дали има инфекция на рана. При разчесване на рана се появиха (пулсиране, затопляне, леко подуване, болка). Мазах с гентамицин крем 7 дни по 2 пъти дано да е помогнало, но ме интересува резултатите дали хващат някаква инфекция или възпаление?

# 238
Здравейте.
Днес свекърва ми си пусна изследвания на 62 г.
Понеже не са всички готови моля да си кажете мнението за урината.
На преглед е чак другата седмица.

# 239
Бактериална инфекция на 99.9% - дали е цистит или пиелонефрит зависи от оплакванията и състоянието на жената. Стерилна сте пуснали, надявам се. Да започва лечение.

Общи условия

Активация на акаунт