Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 18 050
  • 483
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте ,това са резултати от кръвна картина . Забелязвам тези  отклонения , това са изследвания пускани на синът ми от лекари в спортен диспансер (рутинно ги правят, два пъти в годината) никой не ме е търсил за да ми каже ,че има нещо изискващо внимание.

# 286
Здравейте направих изследвания на урина, след като преди месец бях на басейн и забелязах леко напрежение в слабините. Виждам май че има някаква инфекция, но часът при личната ми е чак след 4 дена. Ще съм благодарна ако някои може да помогне с мнение предварително. Благодаря.

# 287
Merelenda
Благодаря за коментара ти. Смятам, че опита ти ще ми е от полза и честно казано малко ме успокои. Утре съм на ендокринолог, а другия месец също при лекарка за която чакам вече три месеца.

На щитовидната й трябват поне 100-150гр въглехидрати за да работи добре. Така че много често нисковъглехидратни диети докарват проблем с щитовидна. Ендокринните проблеми се навързват един след друг, една понижена функция на жлезата забавя метаболизма от там инсулин, кръвна захар, качване на килограми,  липиден профил.
Ето темата https://bg-mamma.com/?topic=1711748
Благодаря и на теб. Полезно ми е всичко написано.

# 288
Здравейте! Моля за помощ относно приложените изследвания на млад мъж. Какви са възможните причини за ниския креатинин и ниската пикочна киселина?
Скрит текст:

# 289

Пуснах на своя глава, дали да посетя лекар
Жена 27 г.

# 290
  • София
.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 00:22 от missence

# 291
Здравейте! Как са ми резултатите според Вас?

# 292
  • София
Това не би ли трябвало да е трикратно изследване? Липсва инсулин на 60 минута.
Лично за мен 11.6 на гладно е висок.

# 293
То и на втория час 73 е висок инсулин... Би трябвало да се връща до стойност в началото... И наистина, защо не е изследвано на 60тата минути, така не се вижда кога и доколко скача и захарта и инсулина...

# 294
Това изследване ми е назначено от гинеколог, сега ми предстои преглед при ендокринолог.

# 295

Жена 27 г.

Моля, за съдействие. Виждам референтни, има ли нещо притеснително според вас - необходимо ли да е посетя лекар?

# 296
Добри са хормоните.
А относно специалист, ако посетите ендокринолог за ехография на щитовидната жлеза, то ще е за пълна диагностика. Наличие на някои образувания не променя хормоналната картина. Изменения в структурта на жлезата и наличие на кисти или възли не налага лечение, но е ориентир и за последващо проследяване, ако е нужно.

# 297
  • Варна

Жена 27 г.

Добре са, имате ли оплаквания? На ехограф могат да се видят и изменения, да, но хормонално е добре

# 298
Здравейте, моля за помощ в разчитането.

# 299
Има ИР. По-належащия проблем е, че Б12 е брутално нисък, а с тези стойности предполага и неврологична симптоматика...

Общи условия

Активация на акаунт