Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 24 389
  • 604
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Най-често еозинофилите се увеличават при алергии и паразитози.

# 481

Здравейте отново.  Това са изследванията на детето ми. След като видях синина по краката и обилно изпотяване, направих кръвна картина. Има ли нещо притеснително според вас.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 13:32 от Silvetopk1

# 482
Редактирайте си поста като изтриете данните на детето!

Тук виждам леко размърдана кръвна картина като при вирус. Какви синини? Сигурна ли сте, че не се е ударило детето?

# 483
Не знам дали се е ударила, може докато играе да се е ударила. Синината е на бедрото, оплаква се от болки в краката и чорапите и винаги са мокри, постоянно ги сменяваме. От 2 дни от време на време и протича нослето и леко под кашля, но засега не е болна. Синини и излизат често по краката, долу ниско  обичайно, много е бяла и веднага си проличават, но не знам дали се удря.. Правила съм и преди изследвания всичко беше ок. Но все пак се притесних да не е нещо лошо и пуснах профилактично. В Понеделник ще сме при личната, но до тогава исках да видя има ли нещо спешно.

# 484

Последното и предпоследното как да го тълкувам? Да звъня ли на док за разчитане или всичко е ОК?

# 485
Здравейте ,може ли мнение за изследванията на сина ми ,направени са не защото има някакъв изявен проблем , а от профилактичен преглед , той е на 16г , БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !

# 486
Здравейте, имам питане преди утрешното посещение при лл. Мм - 40 годишен, активен с епизоди на замайване пусна днес тези изследвания. В момента сме с отшумяващ вирус и приемал упсарин снощи. Какво значи това понижение на амилаза, холестерола видях че е висок но тази амилаза не знам какво означава

Последна редакция: ср, 19 мар 2025, 13:15 от MD3008

# 487
Амилазата е храносмилателен ензим, когато е нисък обикновено сочи проблем с панкреас, черен дроб...нямам представа, дали се влияе от вирус

# 488
  • София
Скрит текст:
Здравейте!

Съвсем случайно при изследване на урина на сина ми на 12г беше открит белтък и завишен микроалбумин. Повторихме изследванията заради съмнение за външно замърсяване, но резултатите са същите горе-долу. Бяхме при детски нефролог, прегледа бъбреците на ехограф и няма никакви притеснения. Детето няма и оплаквания, но стойностите ме притесняват. Тъй като и спортува активно ни препоръчаха да изследваме и веднага след тренировка  - резултатът беше 800+. 🙄

Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Преглеждан е и от кардиолог, всичко е наред. Кръвното също е наред...предстои да пуснем 24ч урина, но ме съмнява резултатът да е различен...

Здравейте, препоръката е да не подминавате белтък в урината.
Важно  условие обаче е, както да е изключат разни инфекции на пикочните пътища, настинки и общи вирусни заболявания, така и да се избягва взимане на проба минимум 24 часа след тренировки, понеже пишете, че спортува.

# 489
Здравейте,
Реших да си пусна витамини профилактично,за да знам какви добавки да пия.Резултатите са следните
B12-625.5 ( 141-570 )
B9-9.570 ( 10.40-42.40 )
B6-не е готов
Хомоцистеин-6.793 (4.39-14.85 )
Трябва ли да се притеснявам за B12, заради високите му стойности?

# 490
Здравейте! Преди седмица ходих на ултразвук на млечни жлези и това е резултатът:

Скрит текст:

Мисля да не чакам 6 месеца, а да отида на преглед при мамолог за второ мнение. Какво ще ме посъветвате?! 2011-та са ми махали фиброаденом около 1,3 см. вдясно, а оттогава в лява имам фиброаденом, който не расте и само го следят. Но сега пак откриха нещо вдясно и то в долната част на гърдата, на ръба. Чак се чудеше специалистката, която извършваше ултразвука и извика и друга колежка, за да си каже мнението и тя. Малко ми се видяха не в час, с това учудено изражение, затова мисля да отида и другаде. Засега мисля за две имена и това са д-р Гаврилов и д-р Албаяти. Ако имате и други препоръки, ще бъда благодарна да споделите. Благодаря! Надявам се, не е нещо тревожно, че скоро ми правиха LLETZ на шийката на матката и ми идва малко в повече и това.
Бъдете здрави!

# 491
Аз препоръчвам др. Виктор Йорданов в Аджибадем Сити Клиник. Има много добра техника, малко много говори, но е много добър специалист и позитивен човек. Работи и със здравната каса, но месеци наред всичко е запълнено за спешни случаи. Преглежда ме платено всяка година, последният преглед ми струваше 110 лв.

# 492
  • София
Днес си правих профилактични кръвни изследвания. Имам леко завишен албумин.

Може ли коментар на следните показатели?

Скрит текст:

# 493
Здравейте,
Реших да си пусна витамини профилактично,за да знам какви добавки да пия.Резултатите са следните
B12-625.5 ( 141-570 )
B9-9.570 ( 10.40-42.40 )
B6-не е готов
Хомоцистеин-6.793 (4.39-14.85 )
Трябва ли да се притеснявам за B12, заради високите му стойности?

Не! Границите са занижени, добре е резултата. Но фолиевата е ниска, вземете си фолат, не обикновена фолиева киселина

# 494
Здравейте,
Моля за мнение относно изследването за антитела за варицела. Може ли от този резултат да се потвърди, че имам изграден имунитет, който да ме предпази от инфекция?

Общи условия

Активация на акаунт