Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 383
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, може ли да ми помогнете с разчитането на резултатите, има ли нещо притеснително?

# 571
Профилактични ли са?
По принцип няма нищо притеснително. Едни увеличени базофили, но нищо конкретно не може да се каже. Със СРДЧ съм и заболяване на щитовидната и много време им се тревожех. Имала съм над норма базофили няколко пъти, но само те. Не го е отчитал докторът като проблем. В последствие влязоха в норма. Моноцити също съм имала извън норма и макар прочетеното да плаши, често се оказва безобидно.

# 572
Профилактични ли са?
По принцип няма нищо притеснително. Едни увеличени базофили, но нищо конкретно не може да се каже. Със СРДЧ съм и заболяване на щитовидната и много време им се тревожех. Имала съм над норма базофили няколко пъти, но само те. Не го е отчитал докторът като проблем. В последствие влязоха в норма. Моноцити също съм имала извън норма и макар прочетеното да плаши, често се оказва безобидно.

Да профилактични са, и личния лекар каза че всичко е ок, и от притеснението забравих да го питам, от какво може да са повишени

# 573
  • Sofia
Здравейте! Някой дали може да помогне с разчитане на резултати от профилактични изследвания?
Притеснителни ли са леко завишените базофили?

# 574
Здравейте!
Някой може ли да разчете резултати от кръвно-газов анализ?

# 575
Здравейте!
Някой може ли да разчете резултати от кръвно-газов анализ?
Въобще предлагат ли се кръвно-газови анализи амбулаторно? То това се прави само на тежки случаи в болницата.

# 576
В болница е правен, казват че е добре резултата. Просто питам дали някой разбира .

# 577
Здравейте. И аз ще публикувам моите и се надявам някой да реагира. Направени са в 35г.с.  от бременността. Утре съм при АГ.

Повторено изследване в друга лаборатория

# 578
Здравейте,може ли да ми помогнете с разчитането на резултатите,има ли нещо притеснително?

# 579
Да. Нужна е консултация с детски ендокринолог.

# 580
Благодаря

# 581
Здравейте!Ще се радвам на коментар по изследванията ми😉

# 582
Хипофункция на щитовидната. Ама май с това намигване не казвам нещо ново 🙂

# 583
  • София
Имунолог ми е предписал само тези изследвания във връзка с високи чернодробни показатели и симптоми за IBS.
Тези панели еднакви ли са в различните лаборатории?
Мисля да отида в Бодимед. (Цибалаб евентуално)?
Предполагам, че посочените нямат уклон към интерпретация, защото за едно (последващи) изследвания ми каза да дойда в тяхната.
https://dkc-alexandrovska.com/departments/%D0%BB%D0%B0%D0%B1%D0% … /#1619089163-2-18

Последна редакция: ср, 16 апр 2025, 21:19 от Starrydream

# 584
  • Пловдив

В линкът аз не виждам чернодробен панел , но най-вероятно става въпрос за чернодробен Имуноблот.
Панел имуноглобулини - това са IgG , IgA и IgM /стандартен панел/ - в различните лаборатории използват различен метод за тяхното измерване.

Общи условия

Активация на акаунт