Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 30 916
  • 723
  •   1
Отговори
# 630
От отдавна съм така. И аз съм с малки деца, ама усещам, че дори и на почивка без тях да съм, пак съм изморена и сънлива.
Храня се добре. Не спазвам никакви диети. Но като цяло не обичам вътрешности (дроб и тн).
От месата ям само свинско, пилешко и риба.
Със съня никакви проблеми, в смисъл, заспивам без проблеми и не се будя нощем. С корема също нямам оплаквания.
Желязото е нисичко, хемоглобина как е? Вит В12 и Д са нисички и те, бих суплементирала със сигурност - Билкова кръв, повече червено месо, дроб, вит Д и В12 на капки, пръскалки или каквото прецените.
От кога е умората? Съчетание от пролетна и занижените стойности по-горе може да е едно от обясненията. Как сте със съня? Той е изключително важен за цялата психомоторика. Аз съм с малки деца, и понякога така се завъртат нещата с недоспиване и константата преумора, че не мога да се изчегъртам от дивана. Как сте със стреса? Нерви, проблеми?
Казвате, че се храните нормално, какво означава това? Достатъчно протеини, въглехидрати? Месо, яйца, риба (особено мазна), сирене, плодове, зеленчуци? В нормален по размер порции? С корема как сте, някакви проблеми там?

# 631
  • на вълнолома
Здравейте, днес съпругът ми прави изследвания. Утре има час при личната , че има завишени показания. Мъж на 51, без оплаквания, просто профилактични изследвания прави.
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 15:29 от peikovaaa

# 632
Здравейте! Бях с гестационен диабет, като само на 60мин бяха завишени ст-тите, бяха около 11nmol. След раждането направих огтт отново. И отново само 60та мин май май са леко завишени. Ще съм благодарна за мнение

Пп: не знам как се добавя скрит текст Blush

# 633
  • София
Здравейте ще се радвам на мнението ви за резултатите на дъщеря ми
Скрит текст:

# 634
От отдавна съм така. И аз съм с малки деца, ама усещам, че дори и на почивка без тях да съм, пак съм изморена и сънлива.
Храня се добре. Не спазвам никакви диети. Но като цяло не обичам вътрешности (дроб и тн).
От месата ям само свинско, пилешко и риба.
Със съня никакви проблеми, в смисъл, заспивам без проблеми и не се будя нощем. С корема също нямам оплаквания.
Нищо към момента от показаното, не показва нещо притеснително. Опитайте да суплементирате поне 2-3 месеца с някакъв железен препарат, вит Д и В12, добавете също магнезий, цинк, вит С. Много течности. И опитайте да почивате наистина. Когато сте на “почивка”, но акъла Ви е с децата, задачите и какво има да се прави… ако не видите никаква съществена разлика направете консултация с личния си лекар.

# 635
Vangobi витамин В12 е нисък, трябва да е над 500-550.

# 636
Може ли да разчетете резултатите на мъжа ми?

# 637
  • София
Vangobi витамин В12 е нисък, трябва да е над 500-550.
Много благодаря за отговора! Ще го започне още тази вечер.

# 638
Здравейте, ще се радвам да споделите мнението по тези изследвания. Благодаря предварително.

# 639
Здравейте, родих преди 9 месеца, не кърмя. До миналия месец, МЦ беше редовен, идваше г/д на една и съща дата. Последния МЦ беше на 06.03, имам симптоми за идващ такъв вече от поне седмица, но няма нищо. Не правим опити, два отрицателни теста. Утре съм на гинеколог. Пуснах кръвни и урина, поради силната умора, която чувствам последно време, по-точно последната седмица. Спя по 7/8 часа, храня се редовно. Преди няколко седмици забелязах и леко подуване на лимфни възли под челюстта, споделих с ЛЛ, тя провери, каза че е много леко и не е притеснително. Моля за мнение относно резултатите, скоро не съм приемала никакви лекарства, не съм и боледувала.
Скрит текст:

# 640
Здравейте , часът ни за ревматолог е във Петък , а аз нямам търпение да се запозная със резултатите на детето.  Ако ,някой е правил АНА-СКРИНИНГ във цибалаб , моля да ми каже,  дали граничен означава положителен или е просто съвпадение резултатът на детето да е точно на границата . Благодаря Ви!

# 641
  • Варна
Здравейте, ще се радвам да споделите мнението по тези изследвания. Благодаря предварително.

Може да приемате витамин D, всичко останало е нормално.

# 642
  • София
Здравейте. Моля за коментар и аз. От около 5 години абсолютно всяка година при профилактични изследвания СУЕ излиза около горната граница или леко над нея. В момента кашлям от около седмица и ме дразни гърлото, но миналите години не съм имала никакви неразположения по време на изследванията и пак е около горната. Ето от днес:

Ако има отношение прикачвам и липиден профил, а ПКК и нея в скрит текст:

Скрит текст:

На 46 съм.
Определено съм притеснена, а с ЛЛ ще се виждаме към средата на май.

Благодаря Flowers Hibiscus

# 643
Здравейте! Моля за коментар на изследванията ми, имам ИР, приемам глюкофаж XR 500 по веднъж вечер. При предишното изследване преди 7 месеца стойностите на 60-тата минута бяха инсулин 79, глюкоза 4.5, а на 120 минута бяха съответно инсулин 23, глюкоза 3.9. Началните са почти еднакви. Тази стойност на инсулина 166 е по-висока от първото ми натоварване, когато ме диагностицираха с ИР, пазя диета, пия различни добавки, започнах да спортувам и това е неприятна изненада. Това е третото ми натоварване от година и половина насам, свалих 10 кг и ги задържах, нямам наднормено тегло. Благодаря!

# 644
  • Sofia
Здравейте,
Моля за коментар и аз. Пусках профилактични изследвания. Някой дали вижда нещо притеснително?

Общи условия

Активация на акаунт