Имаме ли полза, когато правим подаръци?

• 2 683
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
  • USA
Да, но ако не се приеме с радост? И въобще не се ползва?

Означава , че човекът има проблем да приема подаръци детска травма "аз не заслужавам".
Не е наша работа, да поправяме хората,/има си специалисти/, отговорни сме само за себе си и свойте преживявания.Ако иска да го ползва, негова си работа.
 Аз съм решила да направя подарък, отделила съм средства и време , но не очаквам отсреща нищо.
Подаръците не са като разменна монета...на ти ,дай ми...това е моето разбиране, всеки може да прави и мисли както сметне за добре.

# 16
Не мисля, че е така. Но няма да спорим.

# 17
  • Най-красивата страна
Доставя ми удоволствие да правя подаръци на любимите си хора.

# 18
Ужасна традиция. Мразя и да получавам и да избирам подаръци. Сякаш им се бъркам /ми бъркат в живота. Наливам едни пари и време, за да напълня дома на някого с още една непотребна вещ, освен ако той не реши направо да я засили към боклука. Аз не обичам да изхвърлям вещи, затова бягам от подаръци като дявол от тамян.
А, да не забравяме милите дечица, които ми изпиват мозъка по празниците с изисквания за подаръци.
Ако бях по-активна, щях да основа движение за премахване на тази традиция, или поне да остане само към собствените деца.
Редакция: Полза имат само търговците Simple Smile

# 19
  • София /Абсурдистан
Хубаво нещо са подаръците. Обичам и да подарявам, и да получавам. На всеки подарък намирам приложение.

# 20
Подариха ми една икона вчера. Ами аз въобще нямам къде да я сложа. Наистина, харесвам икони, но тази е с пробиване, за стена и изобщо нямам подходящо място. Обаче подаряващият  си мисли, че ще ме зарадва.

# 21
Да , разбира се има полза.  Радваме другите хора и и ги правим щастливи.  Повече обичам да правя подаръци.  Радвам се когато човекът се усмихва и е щастлив. Щастието е прекрасно чувство

# 22
  • Пловдив
Интересна дискусия сте заформили 😊
Моят опит сочи, че малките жестове са много по-ценни от скъпи подаръци...Обичам да правя такива - с повод или без. Това гради отношение и топлина...

# 23
  • Mediterraneo
Може да звуча като темерут, но това подаряване вече ми е писнало. Всички сме презадоволени, няма какво да се лъжем, ферари няма кой да ми подари, нито круиз на Карибите. Предпочитам да подаря ваучер за уикенд, например, отколкото поредния парфюм. Моята е полза ще е да зарадвам получателя, по- важна е неговата полза всъщност, не моята.

# 24
И на мен. Добре, че успях да вразумя/откажа дъщеря ми от коледни подаръци от типа на пантофи, одеала, шалове, с които съм зарината по принцип и няма нужда и от коледни мотиви. С шоколад винаги се решава ситуацията, вино също.

# 25
  • София
От няколко години правя подаръци само на най-близките ми и то практични, с изключение на някои глезотии по Коледа и то за децата.
За всички останали поводи предпочитам да подаря изживяване - пътуване, организиране на обяд или вечеря, някакво забавление за човека и т.н.

# 26
  • София /Абсурдистан
И аз съм ЗА практичните подаръци.

# 27
  • София
Обичам да правя подаръци и без поводи, за да виждам усмивката на хората от жеста ми. Винаги го правя водена от желанието ми да зарадвам някой друг. Старая се подаръците да бъдат практични и съобразени с това, което ще се хареса на човека отсреща.

Общи условия

Активация на акаунт