Догодина, до амина, в "Искам бебе" бебета ще има

• 15 914
  • 512
  •   2
Отговори
# 495
Аз също изкарах бременността с клинове за бременни от Лидл и H&M. Общо взето цяла бременност бях с няколко чифта чорапогащници за бременни от H&M, (обаче си взимах 1 размер по-големи от моя стандартен) съчетани с рокли, и няколко клина за бременни от Лидл. Но се старах да си нося максимално много дрехите които си имам, като си работя и хоум офис, та не ми се наложи да купувам нищо друго. Аз също като питах във физически магазин на H&M във Варна обаче ми казаха, че вече само онлайн са оставили секция за бременни и явно не поддържат във физическите магазини. 

Да дам малко ъпдейт за мен и да помоля за съвет. Вече съм 37+1, с много усилия и протеини успяхме да добутаме до тук и бебето вече тежи около 2,400г. Добра позиция е заел и се готвехме за естествено раждане. Проблемът е, че вчера се установи, че все пак вече почти е спрял развитие и за една седмица е качил само 50 грама. Следящата иска следващата седмица задължително да индуцираме раждане. В петък имам среща с израждащия, който ще е различен от следящата, за да обсъдим и той какво смята и препоръчва. Долу горе рзбрах какво представлява индуцирането, но това което ме притеснява е, че аз нямам нито разкритие нито някакви наченки на родова дейност и реално другата седмица, ако се индуцира ще е изцяло без разкритие и родова дейност, което до колкото четох не е особено добър вариант. Май по-добре се получава, ако се индуцира при разкритиеи родова дейност. Не знам дали израждащия няма да ми предложи секцио. Но предвид, че се бях настроила за естествено това секцио сега леко ми бърка в мозъка. Целта ми е в момента да се информирам максимално много, за да мога да взема най-доброто решение за мен и бебето, тъй като предполагам, че може израждащия да ми предложи два варианта, индуциране и секцио и да се наложи аз да избера. Вие какво мислите?

# 496
SGC, първото ми раждане е индуцирано в 35+3. Освен че ми беше пукнат околоплодния мехур и изтичаха бавно водите, затова и ме индуцираха, нямах никакви признаци на започваща родова дейност. Държаха ме цяла нощ под наблюдение и нито една контракция, никакво разкритие нямах. Доста време продължи раждането, към 20 часа до пълно разкритие, но всичко мина успешно. Според мен си слушай следящия лекар, щом е преценил, че трябва бебето да излиза. Ако чакаш за родова дейност, може и до 40+ да си изчакаш, а при теб май не е опция. При мен втория път, без никакви индикации преди това, чак в 40+4 започна раждането. Уж ми беше второ и уж по-рано идвали вторите. При всяко едно раждане, така или иначе е трудно да се предположи как и кога ще се случи.

# 497
Силно те съветвам да не рискуваш със съответните усложнения, които най-често включва предизвиканото естествено раждане (където и най-често пак се стига до спешно секцио)  и да направите планирано секцио. Няма да навлизам в подробности със страховити истории, включително и на съфорумки. За мен това е неоправдано рискуване със твоя и живота на бебето (което както лекарите са установили, е по-добре да бъде извадено и не може да се чака то да си реши кога да излиза)

# 498
+1 за мнението на Али. Излишен риск е, който не си струва да бъде предприет само в името на естествено раждане.

# 499
S.G.C Аз не мога да дам съвет, защото не съм запозната с предизвиканото раждане.

При мен също ме изчакаха да добутам до 36 седмица и няколко дни и ме планираха за секцио, за да не рискуваме живота на бебето. Атанасова реши да ми спести поради какви причини се налага, но след като родих ми намекна някои неща. Не че аз съм искала естествено. До последно я мереха 2000 а 2300гр макс с изоставане на размерите 3 седмици. Дори с включен протеин не наддаваше особено според ехографа. Но всичко завърши с happy end. Пожелавам ти всичко да мине наред и ти и бебока да сте добре.

# 500
  • София/Севлиево
Големият ми син е бебе родено с предизвикано раждане със системи(2) окситоцин.Не беше никак приятно, няма да разказвам.Малкият е планово секцио -мина много по-добре и дори се възстанових в пъти по-бързо...

# 501
  • Замък сред облаците
Аз раждах индуцирано в 41+0. Разкритие 1-2см около седмица преди това. Контракции йок, никаква родова дейност освен че някога е паднала тапата. С окситоцин ме индуцираха и всичко мина нормално (естествено с епизиотомия). За мен мина позитивно и леко раждането. 2800 беше.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 12:12 от АА

# 502
S.G.C, бях в сходна ситуация, в 37+5 бебчо тежеше 2350, като също се наблюдаваше, че спира да наддава от предните 3 седмици. Аз също мнооого исках и се бях навила , че ще  е естествено, но доктора не ми даде изобщо да го коментирам. Опасно е и като е малко бебе, което няма много сили и което така и така не се чувства оптимално добре, поне при мен беше така. Честно, много си плаках, тогава несъзнавайки, че реално това е най-безопасното решение за двама ни, но сега съм благодарна, че не поех риск и сега си се гушкаме. Наваксва си доста добре.

И спокойно, ще вземеш правилното решение и всичко ще мине добре Hug

# 503
И аз мога да се включа тук с опит. Индуцираха ме 40+6 без никакви контракции, минимално разкритие - 1 см. В деня преди това ми отлепиха мембраните и чак тогава падна "тапата", но това не предизвиква родова дейност. Около 8:30 ми сложиха система с окситоцин, много скоро почнаха контракции. На 6 см поставиха епидурална и в 13:38 родих бебе 3860 с няколко напъна. Много позитивно и спокойно беше за мен раждането. Смятам, че беше доста бързо в предвид, че беше първо.
При постъпване в болницата идеята беше да пробваме с индукция, ако нещо с бебето не е наред или с мен, да се премине към секцио.
И аз държах много на естествено раждане, но в крайна сметка, има естествени раждания, които завършват секцио. Обратното е малко вероятно.

# 504
  • София/Севлиево
Аз раждах индуцирано в 41+0. Разкритие 1-2см около седмица преди това. Контракции йок, никаква родова дейност освен че някога е паднала тапата. С окситоцин ме индуцираха и всичко мина нормално (естествено с епизиотомия). За мен мина позитивно и леко раждането. 2800 беше.

Бебето е било мъничко.Моят беше 54 см и 3,850...

# 505
Моето мнение не знам дали ще ти е полезно. Нямам опит с описаната ситуация, но имам две секцио (секциа?), от които се възстанових  много бързо и леко. Бих родила поне още 2 така. Та идеята ми е, че ако се наложи да е секцио, не е задължително да е болезнено и с трудно възстановяване.
Скрит текст:
Бих искала да добавя също, че докато бях в болницата след раждане се падах все с естествено родили в стая, три момичета се смениха. Изглеждаха доста изстрадали, така меко ако мога да се изразя.
Не искам поста ми да бъде под надслов За секциото, ами да кажа, че АКО се наложи, не е толкова страшно, а може да е дори по-леко и безболезнено от естественото.

# 506
s.g.c, въпреки моя кофти опит със секцио, знаеш, че смятам, че има случаи, в които планово секцио е правилния избор. Твоя смятам е такъв. Въпреки наддаването, бебето още е по-мъничко и както каза inYan, понякога на мъничките бебета им е по-трудно да се справят с раждането.
Иначе индуцираното не е равно на спешно секцио, но трябва наистина някой постоянно да следи тоновете и при най-малката индикация за страдание да се тръгва към операционна.

# 507
Здравейте момичета, надявам се сте добре. S.G.C, мисля те как си и стискам палци всичко да е минало успешно при теб!

Исках да попитам относно хормоните след раждане особено щитовидните - значи имам си скрийншот още от темата за бебеправенето с пост на АА, където знам че оптимално фт4 е 17-20 пмол и фт4:фт3 да е 3:1 съотношение.
Писах на три ендокринолози в healee и според трите са ми окей фт3 и фт4, само едната спомена че са на долна граница, но не е проблем, докато мамологът, с когото се бях консултирала за кърменето е на мнение, че ми трябва корекция на дозата и освен това да приемам добавка L-тирозин. Увеличих си сама дозата на Еутирокс просто защото не се чувствам и тип топ, сега си редувам като при бременността 75 и 50 мкг, ще изследвам след 2 седмици как изглеждат нещата (изписаха ми и друго лекарство, което допълнително ще ги понижи вероятно, защото потиска допамина). Някоя от вас приемала ли е Л-тирозин? Четох и за Аку-тирокс - дали си заслужава да пробвам и с него?

Ще си добавя и другите изследвания на витамини, ако имате някакви насоки какво да включа, че се чувствам като сдъвкана и изплюта (ама това може би е нормално в новородения период 🥹). Сега си приемам по 5,000 IU витамин Д през ден, Pregnacare Breastfeeding, и омега-3 DHA. Имам съмнения дали да започна отново сорбифер за това желязо и феритин. Също потенциално да включа и цинк, че е на долна референтна граница.
Много дълго стана, но след периода на бебеправенето и бременността виждам колко важни са добавките, та ми се иска да си поддържам форма.

Скрит текст:

# 508
  • Замък сред облаците
Колко време мина от раждането?

# 509
Беше на 10.03, значи точно 2 месеца и 3 дни.

Общи условия

Активация на акаунт