ОКТОМВРИЙСКИ бебчета 2024 тема 2

• 23 685
  • 755
  •   1
Отговори
# 135
  • Sofia
Сега когато започваме четвърти месец търся метод на захранване и какво количество от храната е нужно да се даде. Вие по кои методи ще пробвате?

# 136
  • София
И нашата вече отделя доста повече слюнка, освен това й се промени мирисът на акито. Надявам се това да говори за узряване на храносмилателната система, че още не можем да преборим рефлукса Sad

# 137
Ще захранвам на 5-6 месеца и не бих давала сокове категорично. Не съм решила още за захранване водено по бебето, ще се информирам и може би ще правя нещо смесено. Ще си давам пюренца в началото по схема. Още ми е далечна тема на мен това, чак пролетта се очертава да започнем. Бебето още нито се обръща само, нито нищо… Grinning

# 138
И аз имам амбиции да действам като Mommy със захранването - ЗВБ и пюренца в началото, но след 6ти месец. Имам уред под налягане и блендер, мисля че това ще ми е от помощ. Имам амбиции, защото по това време ще трябва да се върна и на работа и ММ да поеме юздите.

# 139
И при мен е далечна тема, но моята се роди края на октомври и беше кажи речи недоносена. Смятам да е смесено от ЗВБ и пюрета. Взела съм и лъжички вече

# 140
И аз съм се спряла на смесено захранване - първо пюренца, после ЗВБ.
По стара българска традиция, батковците съм ги започнала със сокове от края на 3-ти месец, но сега ще ги пропусна изцяло. Не помогнаха със злоядството, най-големия много обичаше сокове, а сега не мога да го накарам да хапне плод. Даже морковите от манджите си вади.
Мисля да започна с монокомпонентни зеленчукови пюрета към 5-ти месец, но зависи от бебо. Важното е първо да седи стабилно. Между другото, когато го сложа облегнат на възглавница, в полу-легнало положение, той така се набира, че само като си сложа ръката леко зад главата му и се изправя. И се сърди много, ако не му помогна. Ама е много мъничък още да го прави това, страх ме е да не му стане нещо на гръбнака и таза. В шезлонга също го прави и мрънка, че не успява сам. Съответно от цялото това непрестанно напъване, следва постоянно връщане на мляко по малко. И за да мирува, докато е буден ми е в ръцете.
ММ пое готвенето, та сутринта даже беше изчистил цялата кухня. Виждам някаква малка промяна в него, към добро. Може би последното ни скарване го е накарало да се замисли малко.

# 141
Браво Leylah, от мрънкането има полза винаги. И аз видях промяна подобна!

Момичета, кога започнаха зъбите при вас. При малката има едно плюнчене, лапане на ръце по цял ден, с езика си бута нагоре, няма зачервяване, но сякаш е зъбче. Но толкова рано?? И плаче, когато прави това с езика. Ще питам лекарката. Иначе ядем и се смеем по цял ден, но като почне това и много я дразни. Търси ме постоянно и заспива само плътно до мен и леко проплаква да се оплаче. Четох, че може и на 3 месеца, но ми се струва рано.

# 142
Skady, и аз за вас си мислех като видях интервюто в People of Sofia, но действително бебчето изглежда голямо.

И моето бебе се плюнчи доста, даже мислех да й слагам лигавниче тип каубойски триъгълник да обира (част от) пораженията.

Захранването още не съм го мислила сериозно, но хубаво подхващате темата - добро напомняне да се информирам с време и да не се окажа в небрано лозе като дойде моментът.

# 143
И при нас е плюнчене и лапане на юмруче, одеве и двете ръце опита да налапа едновременно. Дали са зъби?

Ще захранвам края на 5 месец със зеленчукови пюрета, но и ЗВБ, т.е смесено ще бъде.

# 144
Здравейте в този ранен час искам да попитам моята бебка заспива с бибероната вие чакате ли ги да я плювнат защото аз я чакам и много безсъние ми се събра

# 145
Защо я чакаш? Моят не иска биба, но първото ми дете беше с биба денонощно. Нищо не съм го чакала, нали диша през носа.

# 146
Да ама ме е страх да не я затисне с главичката нещо да се нарани

# 147
  • София
Нашата редовно си заспива с бибата, не я чакам за нищо. Изплюва я по някое време, понякога я натиска с лице, нищо й няма. Спи си, няма да се нарани бебито, ама ти определено ще се изтощиш излишно.

# 148
Благодаря ви

# 149
Skady, ако не сте вие с интервю за Хората на София 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻 знами там има две други мами със сходна на вашата история. Браво.
Не, не сме ние, но познаваме момичетата Blush Страхотно интервю са дали, четохме го снощи. И ние имаме същите притеснения и тревоги. Много се радвам, че People of Sofia и GLAS са направили интервюто. Действително хората не знаят какви проблеми имат еднополовите семейства и масово се чува, че някой иска привилегии, когато единственото, което е нужно, са равни права с хетеро семействата - право на брак и законовите последствия от брака: унаследяване на партньора, родителски права над децата и правна връзка родител-дете (унаследяване). Пък вече който иска да си го сключва. Дори няма да започвам с данъчните облекчения за млади семейства, общото имущество и т.н.

Ние имаме сключен брак в държава членка на ЕС, но при евентуална смърт на едната от нас, детето ни по българските закони ще изгуби и двамата си родители и ще отиде при роднини, които дори не се знае дали познава, но и които вероятно не биха позволили да остане при живата си майка. Такива са роднините на жена ми. Това би била дълбока травма и за детето, и за оцелелия родител, и за братчето/сестричката на детето, защото ще ги разделят.

Много е страшно и многократно сме говорили с жена ми защо изобщо още живеем в България. Единствено заради нея сме тук. Ако зависеше само от мен, отдавна да сме емигрирали.

Общи условия

Активация на акаунт